11.07.06
20:38
Ако разграничим тежестите на тежки, нормални и леки на коя серия какви слагате?
Примерно на лежанката аз правя по 3 серии като правя 1 и 2-ра с нормални и 3-та тежки. Преди няколко дни обаче един доста големичък в фитнеса ми каза че е по добре (за маса) да се започва с нормални (примерно 10 пъти) , след това слагаме най-тежките (3/4 пъти) и последна серия с леките (до отказ). Интересно ми е как действате вие?
Лично според мен повторения под 8 в серия са пълна глупост, освен ако не си решил да се явяваш на турнир по силов трибой! Преди правех по 2-3 повторения на върха на пирамидата с ревове и крясъци и на два пъти ходих в спешния кабинет посред нощите, след което не тренирах 8 месеца! Да не говорим че с 2-3 повторения растежа на мускула е никакъв поне при мен :roll:
сваляш килца в серия до отказ - примерно 3-5 повторения и довършваш до 10-15
12.07.06
03:33
аз правя една серия с лоста даже понякога две за да загрея добре и да не ходя до медиците посред нощ !
после слагам 50% за една серия от 15-20, една серия на 70% за 10-12 , една на 80% за 8-10 , една на 90% за 5-6 и последна на максимума за 2-3 повторения .
силата расте , мускулите два пъти !
и аз започвам с лоста-20 - 30 повторения, 50% от макс х 15 повторения
още една вработваща на 75% и 2 работни на ~ 85-90% от мах за 7 и 5 повторения
Не само при теб :wink: Толкова малко повторения се правят само за покачване на силата, а не на ММ :wink:
[quote author=“Nazgul”]Ако разграничим тежестите на тежки, нормални и леки на коя серия какви слагате?
Примерно на лежанката аз правя по 3 серии като правя 1 и 2-ра с нормални и 3-та тежки. Преди няколко дни обаче един доста големичък в фитнеса ми каза че е по добре (за маса) да се започва с нормални (примерно 10 пъти) , след това слагаме най-тежките (3/4 пъти) и последна серия с леките (до отказ). Интересно ми е как действате вие?
На основните упражнения правя пирамида. За пример последната ми тренировка на лежанка:
60х8,6 (загрявка и раздвижване)
90х6
110х6
115х4
110х5 (или може на 100х7-8 )
Това надявам се ти отговаря на въпроса.
Сега почвам от най-тежко и свалям постепенно, но иначе 1 загряваща, после 1 макс и 2 с нормална.