16.07.06
13:34
Здравейте
Как според вас ще ми се отрази следния сплит, с по 2 тренировки седмично за всяка мускулна група
1. Понеделнк- Гръб бицепс
2. Вторник - Гърди, трицепс, рамо
3. Сряда - Крака
4. Четвъртък- Гръб бицепс
5. Петък- Гърди , трицепс, рамо
Ще претренирам ли. Значи не съм съвсем начинаещ и освен това съм включил поне 5 пъти седмично велоергометър по 35 мин и НВД
Целя чистене на мазнини и добър релеф
Очаквам мнения :)
Забравих да добавя, че пия Липозан на Нутрим и течен Л-карнитин на P&B, ако имате някакво мнение за тези продукти ще се радвам да го чуя
16.07.06
14:31
да ще претренираш. не може гърба 2 пъти.
[quote author=“Machine”]Здравейте
Как според вас ще ми се отрази следния сплит, с по 2 тренировки седмично за всяка мускулна група
1. Понеделнк- Гръб бицепс
2. Вторник - Гърди, трицепс, рамо
3. Сряда - Крака
4. Четвъртък- Гръб бицепс
5. Петък- Гърди , трицепс, рамо
Ще претренирам ли. Значи не съм съвсем начинаещ и освен това съм включил поне 5 пъти седмично велоергометър по 35 мин и НВД
Целя чистене на мазнини и добър релеф
Очаквам мнения :)
Забравих да добавя, че пия Липозан на Нутрим и течен Л-карнитин на P&B, ако имате някакво мнение за тези продукти ще се радвам да го чуя
Абе стига безпочвени импровизации. С подобно съчеание на ММ може и да не претренираш по някаква чудо, но пак няма да дава нормални резултати.
Тренирай с постоянство, а не стил: Юруш на бадемите.
Запази сплита, но го прави 3+2 или 2+1,1+1. Тоест, за пет дни го завърташ и после отначало, като от тези 5 дни два са ти почивка.
1. Гръб, бицепс (и задно рамо)
2. Гърди, рамо (само предно и средно), трицепс
Почивка (или крака)
3. Крака (или почивка)
Почивка и пак отначало.
Тоест, вмъкни повече почивки, че с тези 5 поредни дни тренировка няма да изкараш дълго.
Целта на бодибилдинга е да изгражда а не да руши. С тази програма ти се нуждаеш от 5000-6000 калории дневно и поне два вида хап. Не се излагай а си направи свястна програма и нормална диета и ще забележиш резултата. Няма нужда да се смазваш от тренировки без резултат
Добрее
Значи аз този вид сплит с по 2 тренировки седмично за всяка мускулна група съм я чел в списание “Олимп” в статия “Релефен за 12 седмици” не съм я мислил сам
И работата е там че целя максимално изчистване и затова гоня максимална интензивност
А какво мислите за вариант, в който тренирам 4 дни седмично а в нетренировъчни дни играя 2 пъти дневно кардио- вело по 35 мин сутрин и вечер
това вече е друго нещо, но незабравяй че за да се изчистиш на първо място е диетата - ПРАВИЛНАТА ДИЕТА след това тренировка + кардио и суплементи. Така, че направи си програмата да съответства на другите елементи. Успех!!!
17.07.06
22:06
Я кажи ква ше ти е четеридневната програма????(питам щото и аз целя общо зето това :lol: )
Еми мисля да играя така:
Понеделник: Гръб, бицепс, крака
Вторник: Гърди, трицепс, предно и срено рамо
Сряда: Почивка
Четвъртък: като Понеделник
Петък: като Вторник
Кардио: Понеделник-Събота по 35мин. вело сутрин преди работа на гладно, а силовата тренировка около 18.00ч.
Като суплементи съм взел течен Л-карнитин на Р&В и Липозан на Нутрим и някакви ВСАА ще добавя но не знам още кои точно ще избера.
Това съм замислил общо взето- ако някой има да добави нещо - приемам съвети и критики :D
27.08.06
15:20
Втората програма си я бива повече от първата, защото на втората имаш три дена почивка, а на първата само 2. Според мен е по-добре да си тренираш по втората
доста ти е амбициозна програмата. особено гърди, рамо и трицепс в един ден...:)
28.08.06
15:33
Абсурдна програма и 110% претрениране :!: :!: :!:
Една добра диета + добра тренировка и резултатите са на лице след 20-30 дни :!: Както някои по-нагоре в един коментар беше казал...НА ЮРУШ НИЩО НЕ СТАВА :!: :!: :!:
[quote author=“KickBoxer”]Абсурдна програма и 110% претрениране :!: :!: :!:
Чак абсурдна не бих казал, вторият сплит си е съвсем нормален вариант. Един от малкото варианти да се тренира 2 пъти седмично мускулна група без да се претовари.
[quote author=“ronnieC”]доста ти е амбициозна програмата. особено гърди, рамо и трицепс в един ден...:)
Не мисля, че точно те са проблема. По - скоро гръб, крака и бицепс наведнъж е по - голям проблем.
Аз бих направил така:
1. Гръб, задно рамо и бицепс, задно бедро
2. Гърди, предно и средно рамо, трицепс и квадрицепс.
Претрениране ще има, само ако се правят много и излишни упражнения.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече