22.02.04
18:43
Az sam na 15 godini i iskam saveti kak da se otarva ot korem4eto si.Kakvo da qm i kak da treniram?
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 19:30.
Nakratko:
Namali vuglehidratite i mazninite. Mislila li si za aerobika? Ako hodi6 na fitnes trenirai v superserii i s malki po4ivki mejdu seriite. Biagai vseki den po 30-tina minuti. Ako iska6 po-burz burz rezultat si vzemi l-carnitin, koito se pie sutrin, ve4er i predi trenirovka. Ako iska6 podrobnosti za dietata kaji. Sega li zapo4va6 da trenira6? Vij i tuk ne6to http://www.bb-team.org/nutrition/rejim/rejim-relef-endomorfen.php
Здравей, Тихомира.
Мистър Мускул до някъде прав, само дето не разбрах как толкова бързо я причисли към Ендоморфите ?
Тихомира, първо, разгледай раздела “Фотнес за жени” в сайта, определено ще намериш полезни съвети.
За изгаряне на подкожните мазнини е добра диета в комбинация с аеробни упражнения. Обаче не бъркай думата диета с гладуването !!! За изгаряне на мазнините се храни през 2-3 часа, предимно с протеини, като оганичиш (не до минимум) въглехидратите. Избягвай простите въглехидрати (всичко сладко) и наблегни на сложните (картифи, ориз, пълнозърнест хляб). Имай в предвид, че към диета не се преминава рязко, а постепенно. След 17:00 часа ограничи приема на мазнини и въглехидрати. Избягвай приема на животински и рафинирани мазнини. Растителните са по-здравословни и съдържат доста по-малко холестерол. Пии повечко вода, на малки приеми, но често през деня.
Относно тренировката - тренирай с малки тежести и повече повторения, с малки почивки, не повече от минута. Забрави за безкрайните серии от по 500 коремни преси.
За аеробика не ти препоръчвам бягането - освен мазнини, гори и доста мускулна маса, което не е добре. По-добре се ориентирай към стационарния велосипед. За оптипално изгаряне на мазнини, пулсът ти трябва да бъде 60-80% от максимелния, който се определя като от 220 извадиш годините си. Следователно при теб това е от 123 до 164 удара в минута.
Най-добре се обърни към инструктора в залата, която посещаваш, за да ти изготви индивидуална програма.
Успех !!!
Sega zapo4vam da treniram i neznam absaliutno ni6to po vaprosa.Zatova o4akvam vie da mi pomognete.Mojete li da mi kajete gore-dalu nqkakvo primerno menu?Za da imam nqkakva predstava.6te moga li da postigna nqkakvi rezultati do lqtoto?
23.02.04
16:56
Привет, Тихомира!
Раздел фитнес за жени (http://women.bb-team.org/) предлага цялостната информация, която ти е нужна, за да постигнеш целта си. Така написахме нещата, че да роботозираме максимално потребителя като теб и той само да изпълнява стриктно нашите съвети. Всичко, което се иска от теб е да го прочетеш - там има програма за тренировка, диета и полезни съвети. По този начин ще отговоря и на въпроса ти дали ще постигнеш нещо до лятото - ако дадеш повече от себе си за себе си, т.е. прочетеш информацията и се придържаш към нашите съвети, то несъмнено ще постигнеш завиден успех до лятото, като първият видим ефект ще е дори след 3-4 седмици.
Успех!
Ами можеш, но това зависи дт тебе.Eclipse ти го е написал много добре.Храни се поне 5 пъти на ден..,така се засилва метаболизма.
Iskam da razbera o6te ne6to.Kogato qm ili piq ne6to dori i v malko koli4estva mi se naduva mnogo gadno korema i izglejda ujasno.Za6to stava taka?
[quote author=“tihomira”]Iskam da razbera o6te ne6to.Kogato qm ili piq ne6to dori i v malko koli4estva mi se naduva mnogo gadno korema i izglejda ujasno.Za6to stava taka?
Интересен въпрос. Наистина някой знае ли защо се получава така, някой казват ще ядеш помалко но на често, но колкото и малко да ядеш коремат се надува. Мислех си че ще се оправи това като правя коремни преси, но не се оправя. Имам си плочки но когато хапна малко и корема ми се надува. Има ли начин да се избегне това?
musahi imat produkti za podtiskane na apetita mogat da ti svyrshat nekva raota
syshto Carnitine kakto i liavata mu forma L-Carnitine biha ti doshli dosta dobre
edna dieta shte ti doide mnogog dobre, t.e. da zamenish hrnata s protein ili gainer veche shte vidish to na vseki si pishe mislia che BULKa i 85%WPC na musashi sa za taia cel :wink:
otdelno za korem4e edni super serii biha ti doshli dobre
az li4no taka oformih za 2 meseca dosta dobri plo4ki sys oformiashti samo uprajenia….kato koremnite na naklon i obshtoot mi “klatene” e blizo 30 gradusa taka che samo da se stiaga i otpuska korema :)
vypreki che ne sym gledal sekciata WOMAM ia vij :)
zA MEN e dosta dobra taka che i vashta sekcia triabvad a e narpavena kato za indianci :) :) :)
24.02.04
13:13
Физиологично е абсолютно нормално повишаването на обема на стомаха след хранене. Казвате, че хапвате малко и пак се получава това, ще ви дам няколко възможни обяснения.
1. Обема на стомаха в покой е около 300 до 500 мл, след хапване освен храната в стомаха започва да се отделя обилно стомашен сок, съответно обема видимо се завишава.
2. Неправилна естествна позиция на гръбнака, болшинството хора имат такава - прегърбени в раменете и с издаден напред корем, след хранене, това се набива на очи!!!
3. Индивидуалните анатомични пропорции са несравними с тези на кои да е друг индивид, така че не се сравнявайте с генетичните супермодели и спрете да се зяпате в огледалото след хранене :) !
4. Промяна в тонуса на коремните мускули след хранене, напрегнатостта им намалява за да позволи разширяване на стомаха.
Ако някой се сети за още нещичко, моля нека добави.
Moge li da popitam za trenirova4na programa kato se izklu4i gornata 4ast na tqloto.Iskam da treniram samo korem,kraka i zadni 4asti.Mojete li da mi pomognete?I moje li da se postigne ne6to bez preparati?
Ами виж сега, добре е да се тренира горната част на тялото, особено при жените. При повечето женигорната част на тялото, сравнена с краката, изостава и именно това е причината долната част да изглежда несъразмерна.
Без препарати определено може да се постигне нещо, стига да се храниш правилно, но според мен не може да се сравни с това, което се постига със суплементи.
Изкушавам се да постна програма за крака, корем и седалище, но това си е строго индивидуално и не се знае какво и в какво количество ще работи при твоето тяло, метаболизъм, начин на хранене и т.н.
Иначе мога да препоръчам няки упражнения - напади за краката, клекове, сгъвания за задната част на бедрото, повдигания на пръсти за прасци, “магарешко ритане” за седалището.
най - добре се обърни към някой по-компетентен за програма. Ако посещаваш фитнес зала, инструктура там може да ти окаже известна помощ.
Успех !!!
Nqma zna4enie napi6i mi tazi programa a az ve4e 6te si napravq smetkata dali sa treniram i gorna 4ast
Ами да кажем 3 серии лег екстензии
3 клек с щанга
3 напади с дъмбели
3 сгъване за задната част на бедрата
3 сгъване за задната част на бедрата
Правиш по 20-25 повторения за краката и 30-40 за прасците.
За корем, избери си 3 упражнения, прави всяко по 3 серии, не повече от 25 повторения в серия, като се стремиш към пълна контракция във всяко повторения.
Ако те интересува нещо повече, по-добре ми прати лично съобщение.
Успех !!!
06.10.04
16:48
Моля ви, кажете някакви упражнения за стягане на долната част на корема.