Пулоувър .... за или против?Петко къде си?:)

30.07.06
00:55

Значи преди време го правих и си мислих ,че е оформящо за гърдите,включва гръб и рамо.Та преди не много време след като чух от един приятел с доста голям стаж, че това упражнение разширява гръдния кош и резултата не е мнооо естетичен ... демек ставаш малко като жаба :D Та как точно го разширява ... настрани,напред :D ... и в какви граници ... и не е ли само за подрастващи ... демек при човек на 22 ще се случи ли това нещо?Искаше ми се да е само оформящо ... понеже ми се струваше ,че като за оформящо дава резултати ... ама това с разширяването на гръдния кош не ме кефи .... 177 съм висок и не искам да съм като жаба.... да изглеждам още по-нисък.Та ще ме светне ли някой, който е по в час ... примерно Петко ... като пример за добре оформени гърди и човек с около моя ръст.

Петко в момента е в почивка, не очаквай отговор  :wink:

RE

30.07.06
09:12

[quote author=“MaXo”]  Re: Пулоувър .... за или против?Петко къде си?:)      .

И като го няма Петко сега какво става? :lol:

Ами просто повтаряме че не е хубаво да насочваме лично публични теми ...
manson

30.07.06
10:17

Твърдо за, да попитам как е по ефективно напречно или надлъжно на лежанката да се прави :?:

SH

30.07.06
10:34

напречно - за гръб
надлъжно - за гърди

30.07.06
10:46

В смисъл натоварва тея мускули или ги разширява щото доколкото знам основната му функция е да разтяга междуребрените връзки

30.07.06
12:23

[quote author=“realityman”][quote author=“MaXo”]  Re: Пулоувър .... за или против?Петко къде си?:)      .И като го няма Петко сега какво става? :lol:

Еми,ако си достатъчно компетентен може да го заместиш :D Просто обичам да взимам съвети от хора с резултати ....

01.08.06
13:20

Аз лично преди го правех, ама нещо не ми харесаха резултатите-нямаше такива :lol:

01.08.06
14:46

Изключително упражнение.Правил съм го,правя го и продължавам да го правя.Много често го правя в суперсерия с хоризонтална лежанка.Ако пробвате мисля,че просто повече няма да тренирате гърди в този ден :wink:

DI

14.08.06
15:46

Къде си бе ,Петко. Цяла тема във форума за теб има а ти не обръщаш внимание. Петко,.... Петко...  :cry:

14.08.06
17:31

[quote author=“DisabLe”]Къде си бе ,Петко. Цяла тема във форума за теб има а ти не обръщаш внимание. Петко,.... Петко...  :cry:

Петко не е длъжен да чете постоянно и да отговаря на всяка тема.
А ти ако няма какво да кажеш по въпроса, не е нужно да пишеш нищо.

Сега по темата - аз пуловер от години не правя. Товари ми много гърба и трицепса, не само гърдите. Имам предвид пуловера с дъмбел с прави ръце, напречно на пейката. На другият ден често ме боляха трицепсите и горната част на гърба. А и нещо почнаха да ми прещракват рамените стави и го спрях.
Преди, като правех гърди и гръб заедно, завършвах с пуловър. Като комплексно упражнение, товарещо мускулите е добро, но за разширяване на гръдният кош не мога да дам мнение, защото почти не съм правил дихателни комбинации, в смисъл клек и пуловър в суперсерия и не мога да твърдя от опит дали наистина се разширява гръдният кош. Ако си в процес на растеж (т.е., в пубертета), може и да има ефект. А и аз лично почнах да тренирам с тежести след 17 години и растежа ми беше на практика завършил.
Гърдите ми се развиха основно от многото лицеви опори и кофички в ранните ми години и по - нататък от лежанката, на която доста наблягах.

14.08.06
20:24

На 22 съм ... демек няма опасност ... а иначе правих в петък пулоувър и след това мускулна треска на горната част на гърба както каза ... това не ми пречи .. ще мине след 2-3тия път ... обаче днес на лег ... много ме боляха ставите дебиш.... и съм забелязал ,че и от кофички така ми става.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1