08.08.06
07:37
Здравейте!
На 21 г. съм, 185 см, 81 кг, тренирам вече 6-ти месец...първите три месеца по програмата за начинаещи, включваща тренировка на всички мускулни групи, а вече 3-ти месец съм по тази:
вторник:
1. Гърди - щанга от лежанка 3х8
2. Гърди - щанга от полулежанка 3х8
3. Гърди - дъмбели от полулежанка 3х8
4. Бицепс - дъмбели 3х8
5. Бицепс - концентрично сгъване 3х8
6. Бицепс - крив лост 3х8 – прониран хват с пръсти отгоре
7. Бицепс - скотово сгъване 3х8
8. Коремни преси + вдигане на крака + машина
четвъртък:
1. Гръб - вертикален скрипец - 3х8
2. Гръб - хоризонтален скрипец - 3х8
3. Гръб - гребане с дъмбел - 3х8
4. Трицепс - разгъване зад глава 3х8
5. Трицепс - френско разгъване 3х8
6. Трицепс - разгъване на горен скрипец 3х8
7. Коремни преси + вдигане на крака + машина
събота:
1. Рамо - на машина 3х8
2. Рамо - раменна преса 3х8
3. Рамо – разтваряне на дъмбели встрани 3х8
4. Клякане с щанга 3х15
5. Бедрено сгъване 3х15
6. Бедрено разгъване 3х15
Знам, че е добре на около 2 месеца да се променя програмата, искам да ви попитам за съвет в какво да се състои тази промяна.
Благодаря на всички :wink:
08.08.06
11:05
Претренирваш стомаха. И аз бях така, обаче намалих стомаха и като че ли има по голям релеф и ефект. Тренирай го 2 пъти, а не 3 и когато започнеш да повтаряш програмата го прави в последния ден
08.08.06
11:16
освен ако не си с много добър ген, 4 упражнения за бицепс по 3 серии са страшно много за начинаещ.спокойно можеш да правиш 2 и евентуално концентрираното сгъване да ти е трето ако имаш сили с по малка тежест и бавно за оформяне.от всички мускулни групи той ти е най малък, а си сложил най много упражнения.
добави и прасеца в деня за крака с едно упр.
по нататък е добре да сложиш и трапец 1 упр. като последно след гърба или рамото
08.08.06
11:21
карай един флайс при гърдите вместо щанга от полег.
Упражненията за бицепс ги направи 2
Защо за трицепс имаш 2 еднакви упражнения? Рамото има три глави - и в трите упражнения тренираш една и съща. Разнообрази малко. Много са ти трен за коремната преса. 2 пъти на седмица е достатъчно.
08.08.06
12:10
Относно корема - много ли е лошо ако го правя 3-4 пъти в седмицата(просто имам усещане че не го натоварвам достатъчно - много бързо се възтановява:до вечерта или най-много до другия ден не усещзм нищо)
И пще един въпрос.Кога да почна да го правя с тежести?
08.08.06
12:53
Как го тренирате тоз корем...Аз го правя 2 пъти в седмицата и се чудя дали не ми е много...едва се възстановявам.Слагайте тежести-все едно ще бутате от лег :wink:-дайте максимума!
Корема се възтановява за 24 часа,друг е въпроса като претренираш,естествено,че ще има повече болки...
08.08.06
15:33
djpetko,може и да си прав,но...преди тренирах корема поне 5 пъти в седмицата.Правила съм по 3,4 серии със 100 повторения повдигане на краката например.Ефект почти никакъв...Откакто започнах да го тренирам почти само с тежести- 5 упр.на седмица(разделени в 2 дена) ,4 от тях с тежести,ефекта е друг...
Но ти можеш да споделиш как мислиш,че е правилно според теб.Не искам да споря,а само да науча повече,както и другите,писали по темата.
Поздрави:)
08.08.06
16:25
Би ли ми казала кои правиш с тежести?
08.08.06
17:12
Единия ден(понеделник) правя 2 упражнения на машини.Едната е “rotary torso” ,а другата е привеждане от седеж.И двете си имат тежести,използвам такива,с които първата серия да ми е 20 макс.,последната 10 макс.
В петък започвам с повдигане на краката на лежанката.Тук ти трябва партньор или треньор за тежест:).Партньора ти връща краката при повдигането(незнам как да обясня) ,а спускането трябва да е регулирано и да не опираш пода.Т.е.вдигаш бързо,спускаш бавно.
Следващото упражнение-извивки с дъмбел встрани.Аз ги правя с 20кг дъмбел,преценяваш си тежестта...
Последно коремни преси на земя,единственото упражнение без тежест.Краката ми вдигнати под прави ъгли,ръцете зад врата(ама не си дърпай врата),правя ги с извивки лакът към коляно и после другата страна.Тялото не го отпускам назад,амплитудата на движение е малка,за да не спада напрежението.Тук темпото е бързо и до отказ,а сериите с малки паузи.
Важното е да чувстваш постоянно наторварване на правилното място,а не врат,кръст и т.н.
Мен тези упражнения ме натоварват добре.
[quote author=“Sharp”]djpetko,може и да си прав,но...преди тренирах корема поне 5 пъти в седмицата.Правила съм по 3,4 серии със 100 повторения повдигане на краката например.Ефект почти никакъв...Откакто започнах да го тренирам почти само с тежести- 5 упр.на седмица(разделени в 2 дена) ,4 от тях с тежести,ефекта е друг...
Но ти можеш да споделиш как мислиш,че е правилно според теб.Не искам да споря,а само да науча повече,както и другите,писали по темата.
Поздрави:)
Никъде не съм казал,че не трябва да се тренира корем с тежести :roll:
Докато не го претренирваш всичко е ОК. :wink:
08.08.06
18:06
[quote author=“raado”]Здравейте!
На 21 г. съм, 185 см, 81 кг, тренирам вече 6-ти месец...първите три месеца по програмата за начинаещи, включваща тренировка на всички мускулни групи, а вече 3-ти месец съм по тази:
вторник:
1. Гърди - щанга от лежанка 3х8
2. Гърди - щанга от полулежанка 3х8
3. Гърди - дъмбели от полулежанка 3х8
4. Бицепс - дъмбели 3х8
8. Коремни преси + вдигане на крака + машина
четвъртък:
1. Гръб - вертикален скрипец - 3х8
2. Гръб - хоризонтален скрипец - 3х8
3. Гръб - гребане с дъмбел - 3х8
4. Трицепс - разгъване зад глава 3х8
5. Трицепс - френско разгъване 3х8
6. Трицепс - разгъване на горен скрипец 3х8
събота:
1. Рамо - на машина 3х8
2. Рамо - раменна преса 3х8
3. Рамо – разтваряне на дъмбели встрани 3х8
4. Клякане с щанга 3х15
5. Бедрено сгъване 3х15
6. Бедрено разгъване 3х15
Знам, че е добре на около 2 месеца да се променя програмата, искам да ви попитам за съвет в какво да се състои тази промяна.
Благодаря на всички :wink:
Супер е братле особено със
4. Бицепс - дъмбели 3х8
ще постигнеш зверска мускулатура!
А по 3 упражнения за гръб и гърди ще станеш животно!
Идеална ти е програмата продължаваи в същия дух!
08.08.06
18:07
Sharp:Проблемът при мен е че натоваарването е почти само моментно.На другия ден нема никой.А на мен целта ми е да изкарам четвъртия ред най-отдолу по-добре тъй като не се вижда перфектно.И след това мисля с тежести да ги накарам всичките да изпъкнат повечко.
Мерси все пак за отговора(беше повече от пълен) :D
08.08.06
18:43
[quote author=“Kambata”]Sharp:Проблемът при мен е че натоваарването е почти само моментно.На другия ден нема никой.А на мен целта ми е да изкарам четвъртия ред най-отдолу по-добре тъй като не се вижда перфектно.И след това мисля с тежести да ги накарам всичките да изпъкнат повечко.
Мерси все пак за отговора(беше повече от пълен) :D
Знаиш кво ти предлагам първо си изтрии темата сам за да не ни разсмиваш и после направи един много обстоен прегнед на бб-теам ама много!
Щото с таз простотия 4 упражнения за бицепс с тоз стаж си направо смешен!Че ти за голяма мускулна група квато е гърба имаш по малко!Направо резил,що не четете бе хора!
08.08.06
18:58
Пич,май си ме объркал с некой друг.Аз питах за корема както си го и дал.А за бицепса дет го говориш немам нищо общо.
08.08.06
18:58
Офтопик
LuckyTeam,авторът на темата е друг...
[quote author=“NRG52”]Офтопик - и да правиш лицеви опори всеки ден също е доста тъпо. :lol:
:lol: :lol: :lol:
08.08.06
20:28
[quote author=“Kambata”]Пич,май си ме объркал с некой друг.Аз питах за корема както си го и дал.А за бицепса дет го говориш немам нищо общо.
Да верно извиняваи!
[quote author=“NRG52”]Офтопик - и да правиш лицеви опори всеки ден също е доста тъпо. :lol:
Никаде не видях момчето да казва лицеви поради което считам че е лична нападка към някои от моите постове в други теми!
аз искам да те попитам А КАК Е ДА СИ НААКАН ТИНЕИДЪР С ЖЪЛТО ОКОЛО УСТАТА И СМЕШНО ТЕЛЦЕ?!
просто ми е лиубопитно?!
[quote author=“NRG52”]Eто и една моя снимчица, засега толкоз. :)
...абе 2 направо
ето и линк да се посмеем на добре оформената ръчица на момчето!За фитнесс дали тренираш незнам,ама за сфинене 100 % с таз мазна ръка!
Без размяна на епитети, обиди и т.н.т!
При последвали нарушения ще има принудителна почивка!
Считай се за предупреден!
Спазвай правилата на форума!
head_hunter
Груб език, който определено съответства на някои твои намирисващи и все още в пубертета епитети. :lol:
Няма да го коментирам повече, аз не претендирам да съм БИЛДЪР и пак съм 2х от тая фафла от 6 стотинки с нарисуваните цицки, дето си я сложил за аватар. :lol:
Тук се обменя информация за спорт, а не се избиват комплекси..не би искал да получиш отношението, което Ти предлагаш на потребителите, осмелили се да попитат нещо.
Ще помоля за модераторска намеса - и за моя и за твоя пост, които съвсем не са по темата, а някои даже и намирисват.
Не подозирах, че наакванията са ти идея фикс - май имаше специална дума за хора, които имат влечение към тях? - за домашно да разбереш коя е. :roll:
Ако ти е по умствените възможности, разбира се. :lol:
ПП Ако пусна сборник с постовете ти, наистина ще падне голям смях, такива небивалици...чак предизвикват състрадание. :wink:
ПП2 Какво е ТИНЕИДЪР?... а “лиубопитно” :lol: