15.08.06
00:22
Здравейте
Аз съм на 17 години висок съм 175см и тежа 60кг. Имам щанда в къщи.
Понеже съм новак във фитнеса моля ако може някои да ми каже няколко упражнения които да правя в домашни условия и седмична програма (кои ден кои упражнения да правя).
Благодаря предварително
Под щанга какво да разбира човек лост с сменяеми тежести или парче тръба с заварени джанти отстрани.Защото упражнения с щанга има но тежестите при различните упражнения се сменят.
Можеш да правиш- рамени преси,бицепсово сгъване.гребане с щанга,клекове,мъртва тяга, хеликоптер ако намериш и нещо като лежанка и лег да правиш други упражнения без щанга, лицеви опри ,набирания тесен широк хват ,коремни преси, кофички .
http://www.bb-team.org/exercise/ ей тук е обяснено кое как се прави и в форума има теми за трениране в домашни условия.
Под щанга разборам лост със сменяеми тежести.
мерси за упражненията. А можеш ли да ми кажеш някоя седмична програма!!!
Примерно:
1 ден гърди-лег,кофички,лицеви опри
бицепс -бицепсово сгъване с щанга (под и над хват) упр за предмишница- крайно недостатъчно
2почивка
3ден гръб- набирания с широк хват,гребане с щанга,мъртва тяга,хипрекстензии
трицепс- изтласкване на щанга от лег,френско,кофички за трицепс
4 ден-рамо -рамена преса зад врат,повдигане на ръцете напред с щанга,хеликоптер,трапец
крака- клякане с щанга и повдигане на пръсти
5 почивка
може и по една мускулна група на ден или почивката да е през ден и 6и7 ден почивка
Ако се снабдиш и с дъмбели става по пълноцена тренировка. Прави по - 4 серии от упражнеие .За повторения с щангата които са с подбрана тежест 4 серии с 8-10 повторения на лицевите опори, кофичките, набиранията може и повече ако са ти лесни.
Да знаеш че не съм голям специалист по програмите и незнам как ще ти подейства. :D
Благодаря за програмата l3d3n…
а има ли някакво значение в каква последователност правя упражненията?
[quote author=“rear89”]Здравейте
Аз съм на 17 години висок съм 175см и тежа 60кг. Имам щанда в къщи.
Понеже съм новак във фитнеса моля ако може някои да ми каже няколко упражнения които да правя в домашни условия и седмична програма (кои ден кои упражнения да правя).
Благодаря предварително
най-добре отиди на зала и там питай инструктора. това с тренировките в домашни условия няма да ти помогне особено :wink: