Коя мускулна група внушава най-ярко сила и мъжественост?

Прескочи до:

15.08.06
19:10

*гол, с фанелка къс ръкав или без ръкави*

гръб - масивната мускулатура на гърба винаги е създавала представа за обем и мощ, а разперените встрани ръце, избутвани от набъбналите lats (перки), като таралежи под мишниците са нещо привличащо погледите по улицата. Определено свидетелство за мъжественост.

гърди - релефно очертани под фанелката или на плажа, гърдите, заедно с гърба, придават на торса масивност и плътност. Шеговитите бързи контракции на гръдните мускули внушават респект или са просто повод за усмивка.

бицепс, трицепс - ненапразно когато показваме резултатите си от тренировките или просто позираме, излагаме именно ръцете си за свидетелство на силата ни и добрата форма. Няма спор, че това е мускулната група, която е на първо място по съревнование, особено сред начинаещите, за много от които ръцете са всичко. Но дали наистина е така? :)

предмишница - при хората, които се занимават със силов занаят (ковачи, дърводелци) или просто такива, които са се отдали на тежък физически труд, предмишницата е много добре развита. Тя е безспорно свидетелство за сила, сръчност и отдаденост към физическата професия.

врат/трапец - това са мускулните групи, които, когато ги има разработени, много ни доближават до визията на бика - абсолютно непреходен символ за сила и мъжественост, необузданост и по-образно казано - все едно сме напращели от тестостерон.

Е, решихте ли, коя група най-много внушава първичната сила у мъжа /тук не се говори за естетика/ :lol:

няма да гласувам още, за да не повлияя на вота ви :wink:

B_Ball_P

15.08.06
19:14

гърба и врата създават внушителност според мен!!!!познавам момичета които са ми казвали това .....

15.08.06
19:15

врат/трапец- определено /поне при мене са доста развити/

изводът от това- праите тежка тяга :twisted:

15.08.06
19:17

Няма спор гърба!!!!

Рамбо, трапеца скрива малко раменете, не смята че това е особено внушително!

15.08.06
19:17

Рамената в случея ги смяташ закачалки за бицепса явно ,краката също гледам ги няма. :D

15.08.06
19:22

[quote author=“YODA”]Няма спор гърба!!!!

Рамбо, трапеца скрива малко раменете, не смята че това е особено внушително!

Много добро сравнение беше това с бика. дебелия врат винаги се асоцира с МОЩ, а трапеца- и той с това. Гърба безспорно е най-внушителната група- но не забравяй че темата не е за най-внушителна мускулна група, а за най-мощна :wink:

а и трапеца е част от гърба все пак - и то най-внушителната

за мене най-добрият “признак” за мощ и мъжественост е раменният пояс - рамене, трапец, врат

15.08.06
19:33

damn right, забравил съм рамото...както и да е, а краката и корема умишлено не ги включих, много претрупано става.

Айде и аз за трапеца. При мен (макар че имам набит врат) не е кой знае колко внушителен, но смятам да променя това своевременно... :P

15.08.06
20:34

Гръб

15.08.06
21:30

По темата за трапеца се срещат много противоречиви твърдения - един от класа ми заяви, че това е най-грозния мускул, като контекстово визираше безвратите зверове по улиците и тези от развлекателния спорт (кеч :D ). Аз му казах - мускул ли е - готЯн е. Мъжът е мъж, когато няма врат или поне когато е потен като свиня :roll:
:lol:
Истина е, че трапеца е част от гърба, обаче поставих акцета върху него, тъй като мощният трапец изпъква много забележимо дори на най-развития гръб (същинската му част)

A-

15.08.06
21:54

според мен това са гурдите 6тото хорате ме гледат пурво в лице после надолу и виждат големите гарди  после корема  и после х.. :)

15.08.06
22:04

Voyager явно си пристрастен кам трапеца и за това наблягаш на него.За мен лично най-готино е да имаш добре развити рамене.Не виждам особен смисал да се разглежда отделен мускул тъй като не изглежда естетически без да си развил другите в добро съотношение.

15.08.06
22:12

Не, дори съм с две ръце за хармонично развито тяло (Йордан Йовчев) и затова поставям силен акцент върху упражнения със собствено тегло. Това е друга тема.

НО!
Когато говорим за ‘първична сила’ непременно става дума за нещо гротеско и диво, зверско. Това не съвпада с моя мироглед, но е факт че се среща навсякъде.

15.08.06
22:37

Aз мисля че пекторалисите не за друго а защото са от лицевата стран
А тоя номер с контракциитте на гърдите направо избива конкуренцията на плажа обаче за съжаление не го мога

15.08.06
22:45

абе престанете с тия естетически и тем подобни аргументи!!!! Перките далеч не са най-зверски изглеждащата група нито пък гърдите- пълни глупости

ГОВОРИМ за мощ, тестостерон, ярост—-тези три думи ги асоцирам с трапеца и врата
и многото вени :twisted:

15.08.06
22:47

Ясно ми какво имаш предвид но ако видиш човек с големи раце а пък иначе хилав няма да се изумиш какви огромни раце има а ще си кажеш какъв е тоя смешник предполагам. Няма хора с зверски изразени мускулни групи без да са тренирани специално.За мен лично формата която ми харесва най много като цяло оформено тяло е Х формата на Стив Риивс.
http://www.schwarzenegger.it/mro/reeves/sr3.jpg

15.08.06
22:48

[quote author=“l3d3n”]Ясно ми какво имаш предвид но ако видиш човек с големи раце а пък иначе хилав няма да се изумиш какви огромни раце има а ще си кажеш какъв е тоя смешник предполагам. Няма хора с зверски изразени мускулни групи без да са тренирани специално.За мен лично формата която ми харесва най много като цяло оформено тяло е Х формата на Стив Риивс.
http://www.schwarzenegger.it/mro/reeves/sr3.jpg

съграсен съм само че тука не говорим за форма и естетика!!! бъркате темата

15.08.06
23:06

[quote author=“l3d3n”]Рамената в случея ги смяташ закачалки за бицепса явно ,краката също гледам ги няма. :D

Раменете за мене правят горната част на фигурата: като видиш човек без рамена той изглежда като нетренирал, рамената правят визията на горната част на тялото!

15.08.06
23:14

Е, няма да е лошо някой мод да добави отговора, както казах - забравих рамената :oops:

човека да си го добави в темата! Не можем да му се бъркаме без причина!
Йода

Човекът съм аз...и след гласуване не може да се коригира от автора 8)

Добавих ги. manson

16.08.06
00:05

Писах Бицепс и Трицепс но като се замислих , Гърба като е голям и мощен наистина всява РЕСПЕКТ, и все пак всичко върви заедно

16.08.06
07:34

За мен най-респектиращо е грамадна глава придружена с як трапец или як врат.

16.08.06
09:44

И всички забравяте краката ,не си ли е като се наведеш и капките да потръпнат или ако се изкачваш по стълбите преди някого и прасеца да изскача  :twisted:

Малко рамо,малко гърди и малко плътност в гърба ,заедно с поне 4 плочки са магнитът за женското око и за враговете  :twisted:

head_hunter

16.08.06
10:45

Ами гласувах за гърди. Огледайте се около вас колко хора с добре изразени гърди има? Аз като се поогледах - хора с голям гръб много, но като се обърне отпред все едно го е минал валяка. Останал съм и с впечатление, че гърба се развива доста по-лесно от гърдите. Сама по себе си нито една група сама по себе си не може да всява респект. Виждал съм разни идиоти, които тренират само ръце - много смешна картинка. Истината е че хармонично развитото тяло всява респект и в хората които тренират и още по-голям в хората които не тренират.

16.08.06
13:32

[quote author=“Voyager”]По темата за трапеца се срещат много противоречиви твърдения - един от класа ми заяви, че това е най-грозния мускул, като контекстово визираше безвратите зверове по улиците и тези от развлекателния спорт (кеч :D ). Аз му казах - мускул ли е - готЯн е. Мъжът е мъж, когато няма врат или поне когато е потен като свиня :roll:
:lol:
Истина е, че трапеца е част от гърба, обаче поставих акцета върху него, тъй като мощният трапец изпъква много забележимо дори на най-развития гръб (същинската му част)

Да ти кажа и аз съм се отвращавам от хора,на които горната част на трапеца направо им стига до ушите,това си е направо извращение за мен.Хубаво е да го имаш ама не чак толкоз.(лично мнение) :wink:

16.08.06
13:53

Е, това беше в контекста на иронията - пак казвам, тук не се говори за естетика, а за нещо доста грубо :twisted:
Иначе - да, да приличаш на говедо не е естетическо :roll:

16.08.06
14:32

Предмишница и прасец , това е според мен. Гласувах за предмишница , защото няма прасец.

_M

16.08.06
15:03

момчета отговорът е един - ГЪРБЪТ Е ЛИЦЕТО НА КУЛТУРИСТА  :)

16.08.06
15:16

[quote author=“head_hunter”]Ами гласувах за гърди. Огледайте се около вас колко хора с добре изразени гърди има? Аз като се поогледах - хора с голям гръб много, но като се обърне отпред все едно го е минал валяка...

Ахам 8)

16.08.06
16:35

тая тема не се получава нещо...всички говорят за ететика, красота, визия, какво било изродско и какво хубаво- дрън дрън, темата е друга бе хора! как може гърдите да са най-изродската и мощната мускулна група?!?!?! :shock:

като видиш човек с голям трапец и гръб си викаш - Е**СИ изрода!
а кото видиш човек с големи гърди си викаш - ей тоя кви яки гърди има

...НАПРАВЕТЕ РАЗЛИКАТА

head_hunter

16.08.06
16:50

[quote author=“RAMBO”]тая тема не се получава нещо...всички говорят за ететика, красота, визия, какво било изродско и какво хубаво- дрън дрън, темата е друга бе хора! как може гърдите да са най-изродската и мощната мускулна група?!?!?! :shock:

като видиш човек с голям трапец и гръб си викаш - Е**СИ изрода!
а кото видиш човек с големи гърди си викаш - ей тоя кви яки гърди има

...НАПРАВЕТЕ РАЗЛИКАТА

Абе кофти е да ти растът ушите от раменете, ама това е някои хора ги кефи да си причиняват секви гадости.

16.08.06
16:52

принципно съм съгласен с тебе, аз предпочитав да имам големи гърди а не трапец, ама все пак темата е за изродщина :wink:

16.08.06
19:13

ми за мен лично гърбът...както каза рамбо за трапеца че като видиш човк с голям трапец и казваш е**** изрода аз това го казвам като видя някой с голям гръб.Сега имам предвид голям като размери но и добре оформен плътен и релефен иначе назобани хора с широк гръб много но с добър релеф и плътност не чак толкова  :wink:

JI

16.08.06
19:21

не мога да разбера кое не ви кефи на изродски развит трапец това е толкова ..... животинско толкова яко :) .

16.08.06
19:26

[quote author=“JiVk0”]не мога да разбера кое не ви кефи на изродски развит трапец това е толкова ..... животинско толкова яко :) .

:twisted:  :twisted: прав си

Владимир Недков

16.08.06
20:49

Мъжете се заглеждаме у силно развитите мускулни групи при други мъже и веднага търсим слаби места - инстинкт. Жените заглеждат мъжете най-вече в силните мускулни групи, но остават с кофти чувство, ако усетят липса на хармония. Най-често заглежданите мускулни групи са гръб и рамене (жените ги възприемат като 1), глутеуси (задник), абдоминални мускули (коремна мускулатура), но не непременно в тоя ред. Релефа е по-важен от масата за жените. За мъжете тъкмо обратното, ето защо трябва да имаме и 2 те...

16.08.06
21:52

[quote author=“Vladimir.Nedkov”]Мъжете се заглеждаме у силно развитите мускулни групи при други мъже и веднага търсим слаби места - инстинкт. Жените заглеждат мъжете най-вече в силните мускулни групи, но остават с кофти чувство, ако усетят липса на хармония. Най-често заглежданите мускулни групи са гръб и рамене (жените ги възприемат като 1), глутеуси (задник), абдоминални мускули (коремна мускулатура), но не непременно в тоя ред. Релефа е по-важен от масата за жените. За мъжете тъкмо обратното, ето защо трябва да имаме и 2 те...

това е така. Но темата е зададена конкретно и всички масово спамят като обясняват как обичат големи гърди и ръце и т.н. защото били естетични и жените ги превличало Все пак  темата НЕ е “Коя ви е любимата мускулна група”  :!:

Johnny

16.08.06
22:14

може би ръцете са най - внушителната защото когато си с тениска се виждат голяма част от ръцете а другите се закриват, като видиш някой с тениска и големи ръце ти се набиват ръцете а не другите групи, може би е вратът ако човек има голям врат няма как друга част от тялото му да е слаба

16.08.06
22:31

[quote author=“Johnny”]може би ръцете са най - внушителната защото когато си с тениска се виждат голяма част от ръцете а другите се закриват, като видиш някой с тениска и големи ръце ти се набиват ръцете а не другите групи, може би е вратът ако човек има голям врат няма как друга част от тялото му да е слаба

съжелявам за спама но и без това темата е почти цялата в спам...значи не съм много съгласен затова което каза ти можеш да си с супер врат и пак да не са ти развити някои МГ...при повечето трениращи има една мг която върви и се развива мн поовече от дрте и ако за даден човек тази мг е именно вратът  то не може да се каже че ако имаш голям врат всичко ти е наред

16.08.06
22:35

говорим за комбинацията врат-трапец

все пак трапеца е най-внушителната част от гърба

за пример виж- джони джаксон и рони

RE

16.08.06
23:17

Рамо и Гръб това са двете части които изпъкват най-ярко.При добре развити рамене и гръб и друго да нямаш пак ще изглеждаш мн.добре.

17.08.06
01:28

[quote author=“realityman”]Рамо и Гръб това са двете части които изпъкват най-ярко.При добре развити рамене и гръб и друго да нямаш пак ще изглеждаш мн.добре.

тука вече съм съгласен

17.08.06
08:31

Хората който не тренират те за таях има само Гърди , Бицепс та кат утидеш някаде на басейн и се саблечеш мноо ясно че ако имаш големи гърди ще си изруд  :wink:

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1