17.08.06
01:25
Първо здравейте на всички! Нов сам във форума и бодибилдинга.Имам един голям проблем и искам да ми дадете съвети и идеи за неговото разрешаване.Отнася се за гръдния ми кош, вдлъбнат е навътре в горната си част и най-долните ми ребра са леко изпъкнали, вдлъбването е главно от лявата му част.Искам да го коригирам до колкото е възможно (ако е възможно), защтото доколкото знам може да имам здравословни проблеми от това нещо, пък и е много грозно!
Ходя на фитнес от 3 месеца някаде и усилено чета и се интересувам от това какво, как и защо трябва да правя във залата и извън нея!Правя “клек+pullover” в супер серия за разширяване на гръдния кош.Ефект има, но това само за разширяване ли е?Аз основно искам да “направя” гръдния си кош по-дълбок, ако мога така да се изразя.
Накрая малко инфо да дам - 19 години, 178 см съм висок, 73-74 к, гръдна обиколка към 95-100 см.Изчел съм доста от темите из форума, решение на моя проблем там мисля, че не видях.На плуване нямам възможност да ходя, просто няма къде в моя град (Димитровград).
Ще съм много благодарен към всички, които вземат отношение към решаването на проблема ми!
17.08.06
11:10
[quote author=“Huskarl”]Първо здравейте на всички! Нов сам във форума и бодибилдинга.Имам един голям проблем и искам да ми дадете съвети и идеи за неговото разрешаване.Отнася се за гръдния ми кош, вдлъбнат е навътре в горната си част и най-долните ми ребра са леко изпъкнали, вдлъбването е главно от лявата му част.Искам да го коригирам до колкото е възможно (ако е възможно), защтото доколкото знам може да имам здравословни проблеми от това нещо, пък и е много грозно!
Ходя на фитнес от 3 месеца някаде и усилено чета и се интересувам от това какво, как и защо трябва да правя във залата и извън нея!Правя “клек+pullover” в супер серия за разширяване на гръдния кош.Ефект има, но това само за разширяване ли е?Аз основно искам да “направя” гръдния си кош по-дълбок, ако мога така да се изразя.
Накрая малко инфо да дам - 19 години, 178 см съм висок, 73-74 к, гръдна обиколка към 95-100 см.Изчел съм доста от темите из форума, решение на моя проблем там мисля, че не видях.На плуване нямам възможност да ходя, просто няма къде в моя град (Димитровград).
Ще съм много благодарен към всички, които вземат отношение към решаването на проблема ми!
И аз имам същия проблем, неможе да се оправи но можеш да го прикриеш с добри пекторалиси и задл. прави пуловер, тва е кво да се прави
17.08.06
13:20
Разбира се, че не съм се родил така!
Иначе някои може ли да ми отговори на въроса, пулоувъра как точно въздейства на гръдния кош, смисъл по какъв точно начън го разширява?
Чувал съм и за някои други упражнения за гръден кош.Едно от тях е на горен скрипец, привеждане чак долу до краката!?!
Още съм чувал, че бягането може да помогне или по точно спринт, има ли нещо вярно в това?Казано накратко трябват ми упражнения за разтваряне на гръдния кош!