Една Програма!Мнението Ви!

danson

24.08.06
23:41

Значи прочетох тук там и имам една програма , която ме притеснява. Пише че трябва всеки мускул да се тренира поне 2 пъти седмично и като е трениран примерно в понеделник във вторник пак да се тренира , защото анаболното ниво в него е най-високо и така ще има максимален растеж??! Това вярно ли е и няма ли да претренирвам така?
Пада се почти всеки ден в седмицата по дадена група мускули и дали ще има въстановяване :) не се знае ? :wink:
Мерси за мненията предварително  :lol:

25.08.06
00:27

каде си го чел това !?

Ако тренираш невъзстановен мускул (с микроразкъсвания) той няма да расте, а точно обратното. Ще се претренира така.

При първата тренировка правиш малки разкъсвания в мускулната тъкан. Ако на следващия ден пак го тренираш, ще увеличиш броят им, а други ще ги уголемиш и така удължаваш нужното време за възстановяване. Грешен е тоя подход.

danson

25.08.06
10:52

[quote author=”^MaD^”]каде си го чел това !?

не знам, един познат искаше да пита и аз му дадох моя user да пита, иначе и аз му казах че ще се претренира, както и manson каза

25.08.06
15:52

аз правя подобно нещо само когато искам да стресирам мускола и да започни да расте , но максимум една седмица , защото след това се губи ефекта и става по зле работата (това знам , това правя)

Даите ощи коментари!
МеРСи

За пръв път чувам нещо подобно. Изобщо не ми изглежда разумно  :| Тренирай си както трябва и не се занимавай с чак такива експерименти.

25.08.06
20:43

boxerg
 
За пръв път чувам нещо подобно. Изобщо не ми изглежда разумно  Тренирай си както трябва и не се занимавай с чак такива експерименти.

ако става вапрос за това което аз написах -> аз имах предвид не точно това еми прая примерно пон:гърби-бицепс ; вторник гръб-трицепс ; сряда крака-рамене и после петък като понеделник , събота като вторник и неделя като сряда , но го прая максимално 2 седмици , защото ми идва доста трудна таз програма , но за стрес на мусколите е идеална според мен

Ами щом на теб ти се струва идеална е добре. Все пак ти най - добре си знаеш тялото и колко да го натоварваш. Един приятел тренира по горе долу същия начин, но вместо тренировката да му е еднаква в пон и петък, в понеделник му е силова а в петък набляга на упражнения с повече повторения и например ако в понеделник прави гърди с лостове силово то в петък прави горе долу същите упражнения но с дъмбели и с по 4 повторения повече. Това го давам като пример, не помня как му е сплита точно и дали е правилно така или не.

25.08.06
22:37

дам и аз правя така , от понеделник до сряда правя само с лост силови упражнения , а другите дни само с дъмбели с повечко повторения и наистина мисля , че е добра програма

danson

25.08.06
23:07

Та значи аз вече пиша :)
Ми значи ето какво намерих като инфо за Хипертрофията - което буквално означава растеж на мускулна маса.

“Тренировъчната хипертрофия трае до 48 часа след тренировка. Всякакво друго покачване на мускулна маса след тези 48 часа е свръхвъзстановяване на гликоген в мускулите и/или калорийна хипертрофия. В първите 48 часа, хипертрофията е и калорийна и тренировъчна.”

Никой от отговорилите не ми е дал конкретен отговор научно как е:( Което не ми говори за конкретна информация , а само за празни приказки.Не се убиждаите , но дайте инфо за растежа на мускулите и как точно трябва да се балансира натоварването за да буде максимален ефекта на растежа :)

26.08.06
13:43

Не знам дали ще е много научен моя отговор, но все пак да си кажа. Четох в едно списание по този въпрос. Там се обясняваше, че ако тренираш в два последователни дни една и съща мускулна група, може да предизвикаш значителен стрес и съответно/при добро последващо възстановяване/-растеж. Според някакви си там изследвания, подобна тренировка предизвиква вместо покачване на кортизола, повишение на анаболните хормони. Авторът на статията допълваше, че подобна методика трябва да се прави само от време на време и не от начинаещи, защото лесно може да се претренира.
Интересно е да се опитва от време на време такова нещо, особено за някоя изоставаща мускулна група. Само дето трябва много добро възстановяване, за да няма обратния ефект.

26.08.06
23:20

Мускола расте когато почива !
Това за 2 дена да се тренира 1 и съща мусколна група, според мене е глупост, но ако си по напреднал мисля, че няма проблеми някоя муслколна група да е правиш по 2-пъти (ако ти изостава) Но в началото да се почне с такива тренировки, просто ще си прецакаш мусколите и няма стане нищо.

27.08.06
13:33

ПИШЕ СЕ муск”У”л бе хора  :idea:  :evil:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1