21.09.04
21:44
Здравейте,
Казвам се Иван и съм на 17 години.
Висок съм 179см. и тежа 77кг.
От доста време се канех да започна да ходя на фитнес тъй като съм много взискателен към своето тяло, но все не ми оставаше време.
Вуйчо ми има страхотно тяло и той ме запали толкова много по фитнеса. В началото ми помагаше доста, но сега пътува много и няма възможност и за това реших да се убърна към вас :lol:
Започнах да ходя с него в залата тази година Фев. месец.
За близо 2 месеца научих изпълнението на основните упражнения ( усъваршенствах ги). Лятото почивах близо 2 месеца и преди 2 дена поднових новият сезон. От както съм започнал има доста големи резултати (поне като се гледам в огледалото ;) ).
Взимам единствено български протеин 92% растителен от магазин Billa.
Използвам една и съща програма за цялото тяло в един ден от самото начало. Ходя на фитнес понеделник сряда и петък.
Ето я и програмата която вуйчо ми ми даде като за начало :
1. лежанка 4x12
2. гръб 4x12
3. рамене 4x12
4. бицепс 4x12
5. трицепс 4x12
6. прасец 4x12
7. бедра 4x12
8. коремни преси 4x30
Каза ми да започна сега пак с тази програма 1 месец докато влезна в форма и после ще ми направи програма за поотделно мускулите по дни. Та след това обширно въведение имам няколко въпроса към вас :)
Какво мислите за тази програма като за начало ?
Мислите ли че трябва да започвам да взимам креатин ?
Ще можете ли да ми направите някаква примерна програма за релеф тъй като мускулна маса вече имам докато с релефа съм малко по зле ?
От началото намалих много яденето (минах предимно на салати и вода)
незнам и аз защо просто защото и той го прави :)
В последствие ми каза че не трябва да ям само такива неща тъй като сега тялото ми се оформя и има нужда от много неща и да избягвам шоколадите, чипсове и такива неща ;) та има ли нещо друго за храненето което трябва да знам ?
Добре ли ще ми повлияе ако тичам всяка вечер след фитнес или така няма да могат мускулите ми да си поотпочинат за следващият път в залата ?
Мерси предварително на всички и се извинявам за многото въпроси, но много ми се иска да тренирам ефективно.