Твърде много упражнения ли правя??

SC

11.09.06
21:18

Здравейте!Искам да попитам дали правя много упражнения за гърди?правя около 7-8 упражнения :oops:  ,но така чувствам повече натоварване и затова правя толкова!Целта ми е да ги оформя!Тренирам ги 1 път в седмицата кажи речи!
Благодаря ви!

Супер много са приятел. Прави по 4 като правиш повече повторения щом искаш да ги оформиш. Това, че така ти се натоварват повече не значи, че така е по - добре. Мускула расте докато почива.

11.09.06
22:27

И аз така правех отначоло, редуцирай ги до 4, така ще се почувстваш по-добре и даже ще увеличиш тежестите

11.09.06
23:53

Ако правеше по нормален брой серии нямаше да питаш защо не върви
Просто това дето правиш е адси ламерско, аз имам стаж 16 години и повече от 4-5 не правя, прави си сметката

SC

12.09.06
00:14

Кой е казал че невърви????Аз не искам кой знай колко големи гърди-искам да ги оформя(имам мазнинки малко)!!досега правя толкова защото чувствам по голямо натоварване!
Ламерски ми бил въпроса-представи си нямам стаж колкото тебе,а тренирам едва 1-2 месеца и затова питам!!!!
благодаря за отговорите иначе :)  ще гледам да понамаля значително,ако мога защото се пак съм свикнал с повечко :oops:

FZ

12.09.06
11:18

[quote author=“Schwarzeneger”]Кой е казал че невърви????Аз не искам кой знай колко големи гърди-искам да ги оформя(имам мазнинки малко)!!досега правя толкова защото чувствам по голямо натоварване!
Ламерски ми бил въпроса-представи си нямам стаж колкото тебе,а тренирам едва 1-2 месеца и затова питам!!!!
благодаря за отговорите иначе :)  ще гледам да понамаля значително,ако мога защото се пак съм свикнал с повечко :oops:

Приятел , намали малко упражненията  .  :P

12.09.06
20:10

Намали ги поне на 4-5,но същевременно увеличи интензивността.

12.09.06
23:05

[quote author=“Schwarzeneger”]Кой е казал че невърви????Аз не искам кой знай колко големи гърди-искам да ги оформя(имам мазнинки малко)!!досега правя толкова защото чувствам по голямо натоварване!

Ще те видя след година как ще ти върви, може би за да стреснеш гърдите ще правиш вече по 14 упражнения а ?
Това твоето се казва късмет (вървеж) на начинаещия, нищо лично , просто ти показвам правилния път
Вземи си седмица две почивка да се въстановят от тоя стрес нервната система и мускулите, и почни по нормален брой серии

LC

13.09.06
07:56

[quote author=“ASTOR”]
Вземи си седмица две почивка да се въстановят от тоя стрес нервната система и мускулите, и почни по нормален брой серии

и това по принцип го прави на всеки 3 месеца , че и по-малко , когато почустваш застой. 8 упражнения един път в седмицата - предполагам с еднакви серии и повторения ... ми кво да ти кажа  :arrow:  :roll:

13.09.06
23:02

[quote author=“lex cazinsky”][quote author=“ASTOR”]

и това по принцип го прави на всеки 3 месеца , че и по-малко , когато почустваш застой. 8 упражнения един път в седмицата - предполагам с еднакви серии и повторения ... ми кво да ти кажа  :arrow:  :roll:

Абсолютно.
Винаги правя почивки през 3-4 месеца

13.09.06
23:12

[quote author=“ASTOR”][quote author=“lex cazinsky”][quote author=“ASTOR”]

Абсолютно.
Винаги правя почивки през 3-4 месеца

и кат се разболея вече не вдигам шот имам лоши спомени  :D

14.09.06
08:06

само да кажа ( нищо лично ) ти като правиш по 8 упражнения .. не виждам с тоя стаж как да спазваш някаква стриктна техника на всички .. а дори да е така , като направиш качествено 3-4 упражнение гърдитети само ще ти кажат , че са готови .. това е напълно излижно ..даже има хора които правят по 2 упражнение , но говорим за стриктна техника и големие тежести и жънат успехии..
в началото няма смисал да се изсилваш с много упражнение , но това не означава да не експериментираш с различни методики за да  откриеш коя ще е най-добра за теб
по-здрави

SC

20.09.06
00:34

Само кажете кои упр. са излишни най много и тях да махна теи като искам оформяне а не кой знай ква маса(щот сам едричък и иам мазнинки малко)!Правих дося(моля без коментар от типа колко са много-знам-просто моля да кажете кои да премахна с лекота):1лежанка от  лег 2лежанка полулег 3 лежнка обратен лег(теи като иам мазннки отдолната част)
4 повдигане на дъмбел от полулег 5 флайс 6пек-дек 7кросоувър

20.09.06
10:42

Моят съвет е да оставиш само изтласкването от полулег с щанга и флайса и да добавиш кофички. Или вместо тях пек-дек да оставиш. Така ще ти станат три. Тренирай по-интензивно и ще видиш, че няма никаква нужда от толкова много упражнения. Казвам ти го от личен опит.

21.09.06
00:06

Остави си Лега като първо упражнение и го направи с по-висока тежест (по-малко повторения) примерно 4серии х 6 повторения с увеличаване на тежестта. Това е за да натовариш бързите влакна и да качваш работните тежести (сигурен съм, че те не са колкото е личното ти тегло, нали? - а трябва!)
За второ прави на наклонената лежанка - или с лост или дъмбел преса примерно 4 серии х 10 повторения, пак с увеличаване на тежестта.
Е, време е за горене. Както сам си забелязал мастните депа са в долния край на гръдния мускул => за долни гърди ще трябва да работиш с малка тежест и голям брой повторения. Препоръчвам ти обратния лег - направи 4 серии х 15 повторения с еднаква тежест. Не се изхвърляй с тежестта! Важна е бройката, а не колко диска си сложил на щангата!
Ако са ти останали сили - направи 3 (4) серии водоравен флайс пак на една тежест и пак по 15 повторения. Това ще ти помогне да оформиш гърдите и от вътре.

Посочените 4 упражнения товарят мускула централно, горе , долу и отвътре, при това работят белите, междинните и червените мускулни влакна.

Не би било зле да обърнеш внимание на хранителния си режим. Ако нямаш такъв - занчи е време да си направиш!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1