Мнението ви за соевия протеин(изолат)

12.09.06
23:11

Абе чесно казано до сега не бях опитвал соев протеин,но ме впечатли,че беше 90гр белтък на 100гр...
Та какво ви е мнението за соевия протеин,защото от мага си взех половин кило на ЕкоБулпакс за 5.00 лв  :shock:

12.09.06
23:13

[quote author=“djpetko”]Абе чесно казано до сега не бях опитвал соев протеин,но ме впечатли,че беше 90гр белтък на 100гр...
Та какво ви е мнението за соевия протеин,защото от мага си взех половин кило на ЕкоБулпакс за 5.00 лв  :shock:


ОООООО нееее същия  :shock:  :shock:  :shock: все още сънувам кошмари от него.Отвратителен е !!! Не се разбива има вкус на гъз и оделно,че тормози корема....... направо в кенефа го исипвай  :shock:  :shock:  :shock:

12.09.06
23:18

[quote author=“BB_SenTineL”][quote author=“djpetko”]Абе чесно казано до сега не бях опитвал соев протеин,но ме впечатли,че беше 90гр белтък на 100гр...
Та какво ви е мнението за соевия протеин,защото от мага си взех половин кило на ЕкоБулпакс за 5.00 лв  :shock:


ОООООО нееее същия  :shock:  :shock:  :shock: все още сънувам кошмари от него.Отвратителен е !!! Не се разбива има вкус на гъз и оделно,че тормози корема....... направо в кенефа го исипвай  :shock:  :shock:  :shock:

Абе вярно е гаден,но за шейк става  :lol:
Иначе като ефект как е ?

12.09.06
23:20

Aммм протеин или брашно викате сте си купили ?  :lol:

12.09.06
23:21

[quote author=“emzo”]Aммм протеин или брашно викате сте си купили ?  :lol:

Хлеб ще прайм  :lol:
Не бе честно кажете  :x

12.09.06
23:29

Преди бях взел 2х500 и имах проблеми с корема, но при теб може да действа различно. Като се сетя за вкуса ... :)

12.09.06
23:34

Не бе честно кажете  :x

Не бе и аз сериозно говоря, това за мен е брашно.

Тотално против тази гадост соев протеин съм и винаги ще бъда.

12.09.06
23:56

Малко субективно се изказвате... соевият протеин не е толкова лош като качество. А всички вие сте пили евтин буклук от магазина за диетични продукти, ако пробвате този на оптимум ще видите че има доста приятен вкус и никак даже не е неприятен...

13.09.06
07:21

Добре,но аз се интересувах дали съдържанието на белтък отговаря на написаното отпред....

13.09.06
11:21

[quote author=“emzo”]
Не бе и аз сериозно говоря, това за мен е брашно.

Да да ... не е брашно  :P брашното е 10 пъти по-хубаво  :lol:  :lol:  :lol:

13.09.06
14:44

Това е нещо, което мен лично силно ме впечатли.

“Трябва да се отбележи, че доскоро това растение /соята/ се е смятало за не особено подходящо за ядене дори в родината му - Азия. Китайците не го консумират така, както другите бобови култури, защото според знанията им от векове то съдържа голямо количество антихранителни вещества.
  Според многогодишните съвременни проучвания на първо място сред тези вещества са мощните ензимни инхибитори, които блокират действието на трипсина и други ензими, необходими за смилането на белтъците. Те не се разграждат напълно при топлинната обработва. Могат да провокират дори сериозни стомашно-чревни оплаквания и хроничен аминокиселинен недостиг. При опити с животни, поставени на диета, богата на такива ензимни инхибитори, настъпват увеличение и патологични състояния на панкреаса, включително и рак.
  В растението има и несмилаеми въглехидрати, които предизвикват образуването на газове.
  Соята съдържа хемаглутинин, който по принцип допринася за слепване на тромбоцитите с последващо образуване на тромби в кръвоносните съдове.
  Хемаглутининът и ензимните инхибитори на трипсина са фактори, които потискат растежа. Малки плъхове, хранени със соя, спират да се развиват нормално. Тези вещества се деактивират в известна степен при процеса на ферментация, но въпреки всичко не се разграждат напълно. Вредното им действие се намалява, когато се консумират заедно с повече риба, както правят в Азия.
  Соята съдържа и вещества, които потискат функцията на щитовидната жлеза. През 1991 г. японски учени съобщават, че консумацията на 30 г соя на ден в продължение на един месец води до значително намаляване на функцията на щитовидната жлеза у здрави индивиди. При някои от участниците в изследването се развила дифузна гуша и хипотиреоидизъм и много се оплаквали от запек, умора и летаргия, независимо че количеството йод, който приемали, било напълно адекватно.
  Соята е едно от растенията съдържащо най-висок процент фитинова киселина, която се намира по принцип в триците на зърнените култури или обвивките (шушулките) на всички семена и на бобовите. Фитиновата киселина блокира в храносмилателния тракт усвояването от храните на много важните за организма калций, магнезий, желязо, мед и особено цинк. По този въпрос има изследвания и много учени са на мнение, че именно високата консумация на бобови и зърнени храни допринасят за широко разпространения минерален дефицит у живеещите в страните от третия свят независимо от приема на други храни, богати на тези микроелементи. Проблемът е и в това, че съединенията на фитиновата киселина в соята са изключително устойчиви на топлинна обработка. Вегетарианците, заместващи със соя месото и млечните продукти и особено ако я консумират често и в по-големи количества, са изложени на сериозен риск от минерален дефицит. Изследванията с животни, хранени със соев белтък, показват повишена нужда от витамините Е, К, В и В12 и съответно развиващ се дефицит на калций, магнезий, манган, цинк и желязо. Цинкът е необходим за правилното функциониране на нервната система. Той играе много важна роля в синтезата на белтъчини и образуването на колаген, в механизмите, участващи в контролирането на Кръвната захар, както и в състава на различни ензими, осигуряващи здрава имунна система. Цинкът е абсолютно необходим за поддържането на оплодителната способност! А за мъжете няма да е зле да знаят, че някои монаси в Азия употребяват соята за ядене, защото са установили, че понижава либидото (т.е. сексуалното желание)!
  Друг проблем е, че при обработката на соята, за да се извлече чист белтъка от нея и да се неутрализират, доколкото е възможно, антихранителните субстанции, при висока температура и повишено налягане се използват токсични вещества -киселини, основи, алуминий и др., и в процеса на преработка се образуват нитрити, които са известни като силни карциногени. Освен това се добавят и различни изкуствени ароматизатори и вкусови подобрители като MSG, за който вече стана дума.”

КАО - така е соевия когато е от фирма си е читав вкус, ама там има много подсладители и други овкусители ,а и цената му е такава че не си заслужава да ползваш соя. Примерно този който има при мен е на “PROLAB” 45лв. за половин кило. при положение ,че на GENESIS млечно яйчния е 42 лв за 600гр.(без да смятаме добавките на пепсин и други ензими)

NEO - благодарности за статията!

А що се отнася до този в диетичните магазини... навремето съм изпил тонове... Много е тежък за стомаха. Но пък ако си имаш читав WHEY или гейнър и си добавиш лъжица соев изолат мисля че нещата си идват намясто. Не е толкова лош колкото го изкарвате бе хора!
САМО ВКУСА....

14.09.06
17:36

10x за отговорите !  :D

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1