Упражнения за трапец

13.09.06
22:26

Искам да ви питам какви упражнения правите за трапец? Най-използвани естествено са повдигането на раменете (с щанга или дъмбели) и мъртва тяга. Но те натоварват предимно горната част. А кои са упражненията които натоварват долната част. Знам, че и набиранията помагат доста, но май май няма упражнения, които да изолират мускула.....

13.09.06
23:03

кат правиш яко гръб с тежки упр. за плътност ше ти стане голям трапеца и долната и средната пък и горната част

13.09.06
23:04

Той се товари достатъчно при тренирането на другине МГ
Митко Димитров ми каза че изобщо не тренира трапец, той расте между другите МГ

13.09.06
23:07

[quote author=“ASTOR”]Той се товари достатъчно при тренирането на другине МГ

ще ти го каже и всеки друг  :wink: ......... а иначе сега той горкия как е с делата

Ами не са ти нужни повече упражнения. Той расте с гърба а и както виждаш и с другите мускулни групи.

13.09.06
23:14

[quote author=“Lucifer_”][quote author=“ASTOR”]Той се товари достатъчно при тренирането на другине МГ

ще ти го каже и всеки друг  :wink: ......... а иначе сега той горкия как е с делата

Много си сигурен

13.09.06
23:16

[quote author=“ASTOR”][quote author=“Lucifer_”][quote author=“ASTOR”]Той се товари достатъчно при тренирането на другине МГ

Много си сигурен

всеки друг като него !!!

ST

14.09.06
00:25

[quote author=“hunter13”]Искам да ви питам какви упражнения правите за трапец? Най-използвани естествено са повдигането на раменете (с щанга или дъмбели) и мъртва тяга. Но те натоварват предимно горната част. А кои са упражненията които натоварват долната част. Знам, че и набиранията помагат доста, но май май няма упражнения, които да изолират мускула.....

Можеш да си го тренираш с дьмпели.

14.09.06
01:12

[quote author=“StronG™”][quote author=“hunter13”]Искам да ви питам какви упражнения правите за трапец? Най-използвани естествено са повдигането на раменете (с щанга или дъмбели) и мъртва тяга. Но те натоварват предимно горната част. А кои са упражненията които натоварват долната част. Знам, че и набиранията помагат доста, но май май няма упражнения, които да изолират мускула.....

Можеш да си го тренираш с дьмпели.

може ама не е голяма разликата

14.09.06
04:19

не съм много съгласен...

Кое друго упражнение освен тягата товари сериозно горната част на трапеца...???

Според мен тренирането на трапеца си играе сериозна роля при не много напреднали...(да се 4ете професионалисти)

14.09.06
12:32

[quote author=“hunter13”]Искам да ви питам какви упражнения правите за трапец? Най-използвани естествено са повдигането на раменете (с щанга или дъмбели) и мъртва тяга. Но те натоварват предимно горната част. А кои са упражненията които натоварват долната част. Знам, че и набиранията помагат доста, но май май няма упражнения, които да изолират мускула.....

Сега ще ти кажа едно, което сам си го открих, хващаш дъмбел(по твой избор, но трябва да е тежък) и си правиш упражнението със сгъването на рамената, абсолютно същото, но с тази подробност, че си накланяш главата напред(отпускаш я напред) и по този начин много яко натоварваш долната част на трапеца.

14.09.06
19:08

[quote author=“nk_niki”]не съм много съгласен...

Кое друго упражнение освен тягата товари сериозно горната част на трапеца...???

Според мен тренирането на трапеца си играе сериозна роля при не много напреднали...(да се 4ете професионалисти)

Рамене! Когато отваряш в страни с дъмбели и ръцете са ти малко по-изправени голяма част от натоварването тоива в трапеца.

14.09.06
21:37

[quote author=“Azazel”][quote author=“hunter13”]Искам да ви питам какви упражнения правите за трапец? Най-използвани естествено са повдигането на раменете (с щанга или дъмбели) и мъртва тяга. Но те натоварват предимно горната част. А кои са упражненията които натоварват долната част. Знам, че и набиранията помагат доста, но май май няма упражнения, които да изолират мускула.....

Сега ще ти кажа едно, което сам си го открих, хващаш дъмбел(по твой избор, но трябва да е тежък) и си правиш упражнението със сгъването на рамената, абсолютно същото, но с тази подробност, че си накланяш главата напред(отпускаш я напред) и по този начин много яко натоварваш долната част на трапеца.

Мерси човече ще го пробвам. А на останалите може и да сте прави мерси все пак за мненията.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1