Трябва ми съвет?!

14.09.06
11:59

Отскоро тренирам този спорт, на 14 години сам и проблема ми е следен. По принцип сам висок, а в последните няколко години израснах много за сметка на мойте килограми. Реших да започна с фитнеса за да компенсирам този недостатак, но има нещо, което тежестите немогат да променят. По принцип имам тънки кости и питането ми е дали неможете да ми препоръчате някаква програма, или да ми дадете някакъв съвет, които би могъл да разреши пробема ми...

14.09.06
12:12

За удебеляване на кокалите ли?
м?!

Ти си на 14, така че логично да пораснеш още малко, а после да станеш малко по-масивен, може би.
Нищо не ти пречи, чрез хранене и тренировки да натрупаш и маса и то мускулна, така че .. :)

В следващите 2 - 3 години тялото ти ще стане по - масивно. На теория човек може да се развива и променя до 26 години. За програма която удебелява костите... аз не съм чувал  :)

14.09.06
19:12

Това, че имаш тънки кости за този спорт е много добре  :D

14.09.06
19:41

еми виж на баща ти китката .. горе-долу толкова ще ти стане се пак е въпрос на ген за костите  :)

14.09.06
20:28

[quote author=“nikki_g”]Това, че имаш тънки кости за този спорт е много добре  :D

И друг път съм го чувал, но...защо?
Всмисъл, тънките кости не са ли по-характерни за ектоморфа, отколкото за мезоморфа (идеалният тип тяло за фитнес) :?:

TU

14.09.06
22:23

Имаш още 5 години да растеж  :wink:

14.09.06
22:46

Ами ако това са ти го казали лекари няма на къде така ще си е. Просто това е заложено генетично. Можеш да пробваш с калций за укрепване на костите. Ако наистина са ти тънки трябва да внимаваш с тях и по-специално с гръбнака. Много лесно можеш да си докараш дископатия, което никък няма да ти хареса. Затова по-полека и както каза колегата по-горе има още доста да растеж. А за програма - едва ли съществува такава т.е. няма....

16.09.06
17:28

нескуик с калции тва му е майката а междувременно може да отидеш на лекар да ти каже колко мах калции може да поемаш и то си има хапчета в аптеката и така . . . . . казвали са ми че има значение, е така са ми казвали само аз нз шот не съм имал такъв проблем!!!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1