14.09.06
11:59
Отскоро тренирам този спорт, на 14 години сам и проблема ми е следен. По принцип сам висок, а в последните няколко години израснах много за сметка на мойте килограми. Реших да започна с фитнеса за да компенсирам този недостатак, но има нещо, което тежестите немогат да променят. По принцип имам тънки кости и питането ми е дали неможете да ми препоръчате някаква програма, или да ми дадете някакъв съвет, които би могъл да разреши пробема ми...
За удебеляване на кокалите ли?
м?!
Ти си на 14, така че логично да пораснеш още малко, а после да станеш малко по-масивен, може би.
Нищо не ти пречи, чрез хранене и тренировки да натрупаш и маса и то мускулна, така че .. :)
14.09.06
13:03
В следващите 2 - 3 години тялото ти ще стане по - масивно. На теория човек може да се развива и променя до 26 години. За програма която удебелява костите... аз не съм чувал :)
еми виж на баща ти китката .. горе-долу толкова ще ти стане се пак е въпрос на ген за костите :)
[quote author=“nikki_g”]Това, че имаш тънки кости за този спорт е много добре :D
И друг път съм го чувал, но...защо?
Всмисъл, тънките кости не са ли по-характерни за ектоморфа, отколкото за мезоморфа (идеалният тип тяло за фитнес) :?:
14.09.06
22:23
Имаш още 5 години да растеж :wink:
Ами ако това са ти го казали лекари няма на къде така ще си е. Просто това е заложено генетично. Можеш да пробваш с калций за укрепване на костите. Ако наистина са ти тънки трябва да внимаваш с тях и по-специално с гръбнака. Много лесно можеш да си докараш дископатия, което никък няма да ти хареса. Затова по-полека и както каза колегата по-горе има още доста да растеж. А за програма - едва ли съществува такава т.е. няма....