Относно мъртвата тяга

BA

15.09.06
23:00

Имам нужда от съвет относно един проблем с мъртвата тяга. Докато правя упражнението по време на негативното повторение и след него адски ми се завива свят и даже ми причернява пред очите. Трябва да правя почивки от по 15 - 20 сек. между повторенията иначе не мога да продължа. Изпълнявам упражнението бавно и плавно, по описаната в сайта методика и според мен го правя правилно (а и усещам че ме натоварва където трябва). Въпросът ми е този световъртеж нормален ли е, и може ли да се избегне по някакъв начин? Аз съм 62 кг., правя мъртва тяга 1 серия по 5 повторения с 40 кг. (загрявка) и 4 серии по 6 повторения с 50 кг. Благодаря ви предварително.

15.09.06
23:51

Незнам човек за това аз като правеХ тяга нищо ми нямаше.Опитаи така слагаи си колан преди тяга.А ако стажа ти е малък първо започни с хиперекстензии да си заздравееш кръста и после почни тяга полека и внимателно да не се натоварваш и после вече с “големите” тежести  :D Аиде успех.

16.09.06
01:00

Baraka почни да правиш кардио...

16.09.06
13:57

[quote author=“Baraka”](а и усещам че ме натоварва където трябва)

И къде те натоварва ако мога да попитам  :roll:

FIREBLADE

16.09.06
19:15

ми и мен ми се е завивало свят ама при по-големи кила и тогава не бях ял.храни се преди тренировка загрявай цялото тяло+врата

17.09.06
02:08

възможно е също така това виене свят да идва от ниско кръвно примерно
ако тренираш на гладно се случва
ръгни малко въглехидрат другият път преди тренировка и кажи какво става  :)

17.09.06
10:42

Аз преди имах подобен проблем със клякането! При мен се дължеше, че не хапвах почти нищо преди тренировка, а имам ниско кръвно... така че както те съветват по- горе хапвай нещо час - два преди трен. ама гледай да не е тежка храна, защото после ти е тежко на стомаха и не може да се дига както тряба :wink:

18.09.06
00:42

Попринцип аз знам че преди тренировка трябва да се вкарат протеини от месо или нещо друго а не въглехидрати,защото въглехидратите те правят по муден по отпуснат.Това е доказано,даже някъде бях гледал че след дискотека им давали въглехидрати на хората да се успокоят да не стават сбивания извън диското ... А месото те прави по агресивен повече енергия дава и по бързо мислиш със сивото вещество  :wink:  :D

18.09.06
17:58

[quote author=“x_3_mar”]Baraka почни да правиш кардио...

 
??????????????защо ???

18.09.06
19:35

[quote author=“PaTriK”][quote author=“x_3_mar”]Baraka почни да правиш кардио...

 
??????????????защо ???

Еми спорта ни е такъв с предимно силов характер!  Типичната културистична тренировка за повичаване на ММ усъвършенства анаеробно-алактатните качества на организма. И докато силовите упражнения увеличават ММ , ефекта им върху кардио-респираторната система е ограничен. Получава се така че сърцето не се развива с темпа с които се развива ММ. Даже съм чел за иследвания правени на щангисти където обема на сърцето е бил като на нетренирани хора.
А когато си начинаещ силата знаете се качва със всяка изминала тренировка (благодарение на неизползваните до тогава мускулни влакна) Това предпоставя към използването на по-големи тежести. И понякога окрилени и бързащи да заякнат слагат прекалено мн. килограми. Ефекта е един , може почти във всяка зала да се види. Някои начинаещ как като прави лежанка или друго упражнение до отказ, лицето му прибледнява, не достатъчно количество кръв стига до мозъка (същото е като станеш рязко ако си легнал дълго време) и не само може да ти причернее ами може и до загуба на съзнанието да се стигне. За разлика от начинаещите при по-напредналите лицето почервенява.
За това правете си кардио и може в първите месеци приятелите с които сте почнали да ходите на фитнес да дръпнат с мускулната маса повече от вас, но за по-голям период ще ги стигнете и задминете.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1