Може ли да се тренира повреме на лека настинка

20.09.06
18:58

Трябва ли да обръщаме внимание на настинка състояща се в болки в гърлото, лека температура или кашлица? Трябва ли това да ни спира да тренираме за седмица или две?Или просто да игнорираме леката настинка?

ludiaBG

20.09.06
19:33

аз мисля че може даже аз сега сам с лека настинка и като хода на зала после се чуствам даже по добре за известно време забележи че като имаш суполи и като ходиш на тренировка се махат !

Някои хора се чувстват по - добре ако тренират по време на настинка. Аз мисля, че 1 седмица няма да е фатална ако изпуснеш. Ако настинката наистина е лека ще отмине за толко време.

morphey

20.09.06
20:39

Човек ако си с натоварен график училище и/или работа,+ една тренировка особено ако е тежка ще ти затрудни доста имунната система ,а вирусите само това чакат
но все пак от личен опит те съветвам дасе довериш на личната си преценка
ако е само хрема една тренировка с леки и средни тежести ,които да раздвижат кръвта може дори да помогне но не се хвърляй на големи кг-ми и изтощителни тренировки

EL

20.09.06
21:40

Аз съм тренирал докато бях болен от повръщане, разтройство и т.н., но с малки килограми, че ако ме напъне  :wink:  8)

22.09.06
16:08

Аз пък направих грешката да тренирам когато имах лека температура и болка в гърлото и след това се разболях от гнойна ангина ,така че по-добре спри трена доакто ти мине :wink: Докато тренираш организма се изтощава и така инфекциите могат да го съборят по лесно.

diavolo_vam

22.09.06
17:19

Глупости, как може да му казвате на момчето да спира. Просто след тренировка да се облича добре, защото когато се е испотил и на студеното така се изтива. Фитнеса само може да му помогне и да се оправи!!! Бях гледал едно момче беше болно от детска парализа, когато отишъл за първи път на фитнес бил в инвалидна количка и не е можел да говори. Сега си е нормален човек с перфектно тяло, даже беше ходил на някакво състезание за култоризъм. Фитнеса ще ти помогне с преборването на настинката, просто требва след тренировка да се обличаш дебело, някой хора не го спазват и затова се разболяват повече.

morphey

22.09.06
21:40

[quote author=“diavolo_vam”]Глупости, как може да му казвате на момчето да спира. Просто след тренировка да се облича добре, защото когато се е испотил и на студеното така се изтива. Фитнеса само може да му помогне и да се оправи!!! Бях гледал едно момче беше болно от детска парализа, когато отишъл за първи път на фитнес бил в инвалидна количка и не е можел да говори. Сега си е нормален човек с перфектно тяло, даже беше ходил на някакво състезание за култоризъм. Фитнеса ще ти помогне с преборването на настинката, просто требва след тренировка да се обличаш дебело, някой хора не го спазват и затова се разболяват повече.

Да си чувал че тежката физическа дейност отслабва имунната система? Или това не се вписва в идеала ти за фитнес-тренировката която предпазва от всички болести
прочети ми предишното мнение още веднъж за да се ориентираш в темата.

22.09.06
22:02

Интересното е,че когато си болен,се чувства по-голяма мускулна сила от когато не си болен...

diavolo_vam

23.09.06
00:29

А приятелю, случайно да си чувал, че хората тренират за здраве, я по добре ти се оринтирай към темата. По добре да тренираш отколкото да си седиш в къщи!

EL

23.09.06
00:52

[quote author=“diavolo_vam”]А приятелю, случайно да си чувал, че хората тренират за здраве, я по добре ти се оринтирай към темата. По добре да тренираш отколкото да си седиш в къщи!

Пак ще се повторя, но нищо. Докато бях болен от разтройство, повръщане и температура ходих да тренирам. Това беше на 13 (сряда) когато програмата ми е най-натоварена (гръб, трицепс, трапец, предмишница)

23.09.06
09:08

[quote author=“DissenteR”]Трябва ли да обръщаме внимание на настинка състояща се в болки в гърлото, лека температура или кашлица? Трябва ли това да ни спира да тренираме за седмица или две?Или просто да игнорираме леката настинка?

Нищо не ти пречи ... Аз с ангина тренирах ...

ludiaBG

23.09.06
09:29

И аз мисля че нищо нети пречи и аз съм с лека настинка обаче си хода и даже след трен се чувствам по добре ! Мисля че нищо нети пречи ама зависи ква е настинката ако имаш температура по добре неходи

morphey

23.09.06
09:50

Ееех много сте сигурни че е добре ,така ли?
Ами да сте се замисляли че по време на болестотворен процес , организма
е зает до голяма степен с него и просто не му е приоритетна задача да
увеличава ММ поради стреса (или поне този процес е със силно занижени показатели)

И ео ще цитирам себе си:(предишно мое мнение по темата)
Човек ако си с натоварен график училище и/или работа,+ една тренировка особено ако е тежка ще ти затрудни доста имунната система ,а вирусите само това чакат
но все пак от личен опит те съветвам дасе довериш на личната си преценка
ако е само хрема една тренировка с леки и средни тежести ,които да раздвижат кръвта може дори да помогне но не се хвърляй на големи кг-ми и изтощителни тренировки

Ако е само лека настинка си тренирай,но не на 100% най-добре намали малко интензивността

djpetko интересното в случая е че е точно обратното

diavolo_vam ако графика ти е натоварен дали ще е добре след 10 часа работа
да идеш да вдигаш 1 час и имунната ти система да се предаде на иначе леката
и незабележима настинка?
TREVATA а ще се похвалиш ли с някакви резултати след такава плодотворна тренировка?

Пак повтарям ако е леко може но ако усетиш че става по-сериозно недей-въпрос на лична преценка.

23.09.06
10:59

И аз съм за ‘личната преценка’.

При всеки е различно. :)
Има статии, според които имунната система отслабва при силови тренировки - доказано е, че има такова влияния.

От друга страна, лично за мен съм установил, че просна ли се на легло, нещата се влошават - човек се отпуска и...ауч, докато при запазване на някаква активност, обикновено се оправям значително по-бързо и всичко минава по-леко, включително и без да спирам да тренирам.  :)

23.09.06
12:21

Може да заразиш и другите. :idea:

24.09.06
08:39

morphey

Бате тогава направих 6 серий за Гъдри и си тръгнах ... На следващия ден имах такава мускулна треска се 1 сам правил 12 серий ... Нз аз не се гледам постояно

Не ти пречи да тренираш с лека настинка, но ако изпуснеш 2 тренировки наи-много да е в плюс за теб,сега няма кво да се вжижявате да ходите 4 дни в седмицата ежегодно.Мускулът расте докато почива  :wink:

П.П. Мнението ми е толкова закъсняло, че сиурно си се излекувал от сума ти време :)

morphey

24.09.06
10:45

[quote author=“TREVATA”]morphey

Бате тогава направих 6 серий за Гъдри и си тръгнах ... На следващия ден имах такава мускулна треска се 1 сам правил 12 серий ... Нз аз не се гледам постояно

Опитвам се да ти кажа че,когато си болен възстановяването е по-бавно и по-трудно(особено след тежка тренировка)

24.09.06
11:06

[quote author=“morphey”][quote author=“TREVATA”]morphey

Опитвам се да ти кажа че,когато си болен възстановяването е по-бавно и по-трудно(особено след тежка тренировка)

Еми нз ... Тука не сам компетентен и не мога да споря

24.09.06
19:55

[quote author=“morphey”]

Говоря от личен опит и не от еднократен такъв...

morphey

25.09.06
00:05

[quote author=“djpetko”][quote author=“morphey”]

Говоря от личен опит и не от еднократен такъв...

Хехе аз ти вярвам че говориш от личен опит,но това не означава че си прав :lol:

25.09.06
16:12

аз като съм настинал и ми е малко кофти да тренирам, обаче все пак ходя и така се оправям много по-бързо. мисля, че при нетолкова тежки настинки спортът помага, но наистина след това трябва да се обличаш добре, както беше казал някой по-горе.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1