Max-OT

24.09.06
00:45

Значи попаднах на тази страница съвсем случайно, та се регистритах (за 1 минута става) и се зачетох...
Искам да започна да се занимавам с фитнес редовно (най-накрая), а тия в този сайт ми убиха всички фантазии за пирамиди и прочее (наблягат на факта че се изморяваш преди да си стигнал същината - големите тежести).
Примерно казват че оптималното за маса е 4 до 6 повторения...
Материала е доста...ама който се интересува да чете...
http://www.ast-ss.com/max-ot/max-ot_intro.asp
П.С.: Я кажете как са ми базовите “данни” :lol:
Години: 21
Ръст: 187
Тегло: 75-78 (варира последно време)
Бицепс: 32
Гръден кош: 94(макс) 87(нормално)
Бедро: 59
Прасец: 39 (и врат 39 :P )
Ханш: около 100 (ама имам широк таз, та не е само сланина :lol: )
IQ: Над 140 :lol: :wink:

Ами прави по 4 - 6 3 месеца и сам ще видиш колко ще постигнеш. Ако действа начи са прави.

П.П. Ама изобщо не ми се вярва.

EL

24.09.06
03:20

Аз някъде четох, че щастливото число за качване на маса е 8. И за това когато дигам за маса ги правя по 8 повторение с по 3-4 серии  :wink:

24.09.06
08:42

VeX

Вместо да правиш 4-6 прави по добре 7-8 ... така ще качиш маса ... но трябва и много много храна

morphey

24.09.06
10:59

[quote author=“elfisha_np”]Аз някъде четох, че щастливото число за качване на маса е 8. И за това когато дигам за маса ги правя по 8 повторение с по 3-4 серии  :wink:

Щастливо число?Ами ако бяха написали че щастливото число е 49?
Да си чувал за вредна адаптация?Това означава ,че организма се приспособява към
моногамна тренировка
защото не опиташ
1 трен 6-8повторения
2 трен 10-12
3 трен 4-6повторения
импровизирай

24.09.06
11:06

Колега аз нещо нямам нерви да изчета тоя саит, тъи че защо не обобщиш няколко въпроса които те интересуват и с 2-3 думи да изкоментираш какво пише там!? [quote author=“VeX”]Примерно казват че оптималното за маса е 4 до 6 повторения...

белите мускулни влакна се делят на два вида “А” и “Б”. МВ “А” имат наи-голям потенциал за развитие, а “Б” наи-вече определят максималната мускулна сила. За да се работи максимално над “Б” се препоръчват тежести от сорта на 95-100% и 1-3 повторения.  Когато се цели увеличаване на ММ трябва да се работи наи-вече със “А” и да се използва висока интензивност 70-85%  за 6-10 повторения.
Ти сам виждаш че 4-6 повторения е на границата между двете. Аз си го обяснявам със това, че със едно упражнение до отказ със 4-6 повторения, искат да натоварят и  двата вида мускулни влакна и работеики върху “Б” индиректно (чрез повишаване на силата) се въздеиства върху растежа на “А” !

24.09.06
13:21

[quote author=“x_3_mar”]Ти сам виждаш че 4-6 повторения е на границата между двете. Аз си го обяснявам със това, че със едно упражнение до отказ със 4-6 повторения, искат да натоварят и  двата вида мускулни влакна и работеики върху “Б” индиректно (чрез повишаване на силата) се въздеиства върху растежа на “А” !

Ясно. Ами ще пробвам с тяхната “техника” за месец-два да видя дали ще има някакви резултати...ако има си продължавам по нея. Мерси.

24.09.06
13:29

[quote author=“VeX”]
Искам да започна да се занимавам с фитнес редовно (най-накрая)

Да ама от това изречение разбирам, че сега почваш със нашия спорт. Няма лошо, ама почни по програма за начинаещи, при това с по нормални тежести и не тренираи до отказ. Направи няколко месеца по нея, качи килограмите в основните упражнения и тогава мисли за по трудни методи. Има време и за тренировки до отказ и за максове, и за всичко...

JI

24.09.06
14:09

Така макс от а е и за начинаещи то си го пише в курса !
тренирам от 3 месеца по тая програма ... може и повече  :wink:  МНОГО ДОБРА  сила се качва Яко вмоемнта чистя от седмица и половина а силата ми се качва при 150 грама въглехидрат на ден пирет до 12 на обяд !
когато качвах за  8 седмици раката ми скочи със 1.2 санта .
При мен програмата работи и е номер едно !
Изпълнявай всичко абсолютно точно както е казано в сайта !
прасците ги дават пак по малко от обикновения брой повторения ! ...
обаче при мене и те растат яко !
Особено важен е момента със мисловната интензивност трябва всяка тренрировка и серия и повотрение да е изпълнено на 100% съсредоточаване и желание , ярост и както там искаш го наречи .
тъй като са малко сериите затова се налага толкова голямо внимание да се отдели и на мисълта !

24.09.06
14:23

[quote author=“JiVk0”]
Особено важен е момента със мисловната интензивност трябва всяка тренрировка и серия и повотрение да е изпълнено на 100% съсредоточаване и желание , ярост и както там искаш го наречи .
тъй като са малко сериите затова се налага толкова голямо внимание да се отдели и на мисълта !

Kва ярост, какво съсредоточаване ако за пръв път стъпва в зала не ми е ясно. Тои упражненията няма да знае как да прави.... Интензивноста и да иска няма да я докара наи-малкото защото като начинаещ няма да може да включи на 100% МВ

JI

24.09.06
18:38

затовяа самия курс за абсолютно начинаещи започва със 4 семдична програма която е малко по различна с повечко повторения ...
Все пак аст са една голяма компания ! .....
Не вярвам да пропагандират нещо малоумно ! Все пак е репутация а и
200 страници написани хич не са малък труд при тва пуиснати безсплатно ( естествено да им вървят и суплементите покрай програмата , но е добра определено ! )

24.09.06
22:35

Е това вече е друго нещо! Макар че 4 седмици са прекалено малко! :D

24.09.06
22:44

[quote author=“VeX”]Значи попаднах на тази страница съвсем случайно, та се регистритах (за 1 минута става) и се зачетох...
Искам да започна да се занимавам с фитнес редовно (най-накрая), а тия в този сайт ми убиха всички фантазии за пирамиди и прочее (наблягат на факта че се изморяваш преди да си стигнал същината - големите тежести).
Примерно казват че оптималното за маса е 4 до 6 повторения...
Материала е доста...ама който се интересува да чете...
http://www.ast-ss.com/max-ot/max-ot_intro.asp
П.С.: Я кажете как са ми базовите “данни” :lol: Години: 21
Ръст: 187
Тегло: 75-78 (варира последно време)
Бицепс: 32
Гръден кош: 94(макс) 87(нормално)
Бедро: 59
Прасец: 39 (и врат 39 :P )
Ханш: около 100 (ама имам широк таз, та не е само сланина :lol: )
IQ: Над 140 :lol: :wink:

хм ми на мен ръката ми е толкова, а пък съм 58 кг  :?  нещо мн ме учудваш

JI

25.09.06
16:00

оффф да ама не си 1 и 90 нали ....

25.09.06
23:29

x_3_mar :

Да ама от това изречение разбирам, че сега почваш със нашия спорт. Няма лошо, ама почни по програма за начинаещи, при това с по нормални тежести и не тренираи до отказ. Направи няколко месеца по нея, качи килограмите в основните упражнения и тогава мисли за по трудни методи. Има време и за тренировки до отказ и за максове, и за всичко...

!!! Абсолютно е прав !!!

Има време за всичко. Сега му е времето за програма за начинаещи, а по-нататък според развитието му.
Прегледах линка - поредния рекламен трик. Пак най-новото, революционен метод за преодоляване на застой и т.н., бла-бла.
Все едно трева пасем и не сме виждали малките бели (жълти, розови и т.н.) хапченца с които хората по снимките преодоляват застоя.
Като чета подобни статии се чувствам страшно еволюирал спрямо трениращите по времето на Арни и зад тях. Всички сегашни професионалисти би трябвало да са на светлинни години пред тях използвайки тези “научни” открития, а не са.
Повдига ми се (понеже съм учил и статистика) когато прочета статия за поредното “откритие”, което е “доказано” с експеримент с 30 (40) участници и валидност за цялото човечество.
Явно издателите нямат избор - в Америка (за съжаление вече не само там) се купува само това, което е “НОВО”. А дали е по-добро от старото - няма значение. И се появяват “метод” след “метод” естествено NEW - важното е оборот да има, нали?

JI

26.09.06
13:59

е добре тогава защо компания като аст ще си правят анти реклама !
Второ на мен ми допадат принципите !
1 во 4-6 повторения са доста интензивни и определено при мен има ефект
2 малко серии 5 за малка 7 за голяма мг ! претренриането избегнато !
3 базови упражениня и само базови упражнения максимален интензитет
4 честа смяна на програмата , реда на упражненията , групирането на мг в спилита ...и някой от базовите упр .

ZO

26.09.06
19:44

[quote author=“JiVk0”]е добре тогава защо компания като аст ще си правят анти реклама !
Второ на мен ми допадат принципите !
1 во 4-6 повторения са доста интензивни и определено при мен има ефект
2 малко серии 5 за малка 7 за голяма мг ! претренриането избегнато !
3 базови упражениня и само базови упражнения максимален интензитет
4 честа смяна на програмата , реда на упражненията , групирането на мг в спилита ...и някой от базовите упр .

Съгласен съм.Аз тренирам по този начин,като преди това съм експериментирал доста и с други принципи на тренировка,но този ми се отразява най-добре.

26.09.06
19:54

за да увеличиш интензивноста и обемана тренировката има вариат..
да запазиш броя повторения , да увличиш сериите
да за пазиш серито но да овеличаваш телгото на щангата
и в един момента като тръгнеш да правиш 7 серии до отказ на пирамида .. малко не е емного , може да не го усетиш но би имало по голям ефект при  при горните варианти ..

JI

26.09.06
21:30

всъщност интензивността като увеличиш сериите за да се вдигне трябва да намалиш почивката между сериите
И наистина съм слконен да вярвам че мускулната умора или треска са последния параметър за растеж ! ....
зобен питбул по макс от ли трнеираш или товя програма с тези принципи може и на лична .

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1