Дискусия по сплит

25.09.06
19:26

Понеделник
Гръб, гърди
Вторник
Рамо,бицепс,трицепс
Четвъртък
Гръб,гърди
Петък
Рамо,бицепс,трицепс

Това е трен на един приятел. Да, няма крака, тва е ясно, оставете го настрана. Кво мислите за другото ? Изпълнява 1 и същи упр. Гледам разделил е на големи и малки м.гр. После го гледам, че нито претренира, даже расте и сила качва копелето  :lol:
Та кво ви е мнението ? Прави по 3 за голяма м.гр и 2 упр. за малките.

25.09.06
19:57

и аз съм пробвал такива сплитове , обаче аз определено претренирвах и доста го усещах много зависи от стажа ти и от това какво ядеш и как се възстановяваш , пробваи и ще видиш , обаче аз сменях упражненията т.е. първият правя със щанга а вторият път с дъмбели , не е нужно да праиш така но е хубаво да сменяш упражненията  :wink:

По-здрави!

25.09.06
19:59

Той си прави по едни и същи упр. дори не сменя с щанга/дъмбели. Аз мисля да я пробвам щото съм забелязъл, че реагирам добре на по-интензивно натоварване.

25.09.06
20:03

еми да майката му е интензивността и в експериментирането , пробваи известно време ако няма никакъв ефект (като се има предвид , че при теб можи да е по бавен и по малък) смени сплита и упражненията  :wink:

А малко повече информация за хранене, суплементи и така нататък? Сплита на мен лично не ми харесва, защото не съм фен на тренировките на 2 групи в 1 ден. Ако мислиш, че няма да претренираш не виждам лошо да пробваш. Сменяй обаче поне щангите с дъмбели. Никаква разлика да няма... Губи се смисъла.

morphey

25.09.06
21:44

Момчета как ги правите тия тренировки на мг 2 пъти седмично ??? и растете?
хм,в момента тренирам 4 пъти седмично
примерно в Събота правя ръце -вярвайте ми до Сряда -Четвъртък имам мускулна треска
(до тогава е възстановяването , и чак тогава започва свръхвъзстановяването)
е с малко допълнение към горенаписаното -аз тренирам по хеви дюти тренировка и
отказа ми е перманентен...
но според мен няма смисъл от 2 тренировки седмично
просто защото ако искаш мускула да расте го остави да почива :!:

25.09.06
21:45

[quote author=“morphey”]Момчета как ги правите тия тренировки на мг 2 пъти седмично ??? и растете?
хм,в момента тренирам 4 пъти седмично
примерно в Събота правя ръце -вярвайте ми до Сряда -Четвъртък имам мускулна треска
(до тогава е възстановяването , и чак тогава започва свръхвъзстановяването)
е с малко допълнение към горенаписаното -аз тренирам по хеви дюти тренировка и
отказа ми е перманентен...
но според мен няма смисъл от 2 тренировки седмично
просто защото ако искаш мускула да расте го остави да почива :!:

Всеки е различен при някой става при други не

25.09.06
22:40

Аз нямам превдид да го почвам, а просто да чуя мнението Ви. :)
Значи човека не зима никакви суплементи, яде по 3 пъти на ден, в смисъл дори няма точно изградено хранене. 3х10 прави на упр. поне като съм бил с него в залата.

25.09.06
22:44

На мен честно казано не ми харесва, въпреки че е един по-различен стил.

Натоварването на 2 мускулни групи, които са големи (като гръб и гърди) изисква поне час и полвина стоене в залата. Вярно прави по малко серии, но все пак това би трябвало да са 4-5 упражнения за гръб и 4-5 за гърди.

Сходна е ситуацията с ръцете и рамото. За рамо аз правя 5-6 упражнения (като разделям в различни дни предното от средното и задно рамо) все пак за всяка част се полагат по 2 упражнения поне според мене. След това идват и ръцете и там като сложим около 8 упражнения отново стигаме до поне час и полвина тренировка казвам ПОНЕ.

По този начин определено ще се претренира, но както казва ASTOR “Всеки е различен при някой става при други не”

Поздрави

morphey

26.09.06
09:31

Наистина при всеки е индивидуално като се замисля :
един от приятелите с които тренираме правихме суперсерий за Бицепи и Трицепс,преди това базови с щанга и на следващия ден (тренировката беше в Събота) имах мускулна треска -зверска и на двата мускула ,а той нямаше...интресното в случая е че МТ на Бицепса ми мина в Понеделник ,а тази на Трицепса ме държи още -доказателство че по-малките мускули се възстановяват по-бързо

26.09.06
11:43

Тренировката на гърди/гръб в един ден е страхотно нещо и на мен ми отнема не повече от 40-50 мин, две упражнения за гърди, три за гръб. Суперсерии, малки почивки. И растях, докато не започнах да недоспивам редовно :(
Между другото, morphey, как тренираш по Хеви дюти, щом ходиш в залата 4 пъти седмично. Основен принцип на системата, освен пределната интензивност, е доброто възстановяване. Както и да се храниш, просто не може да си на 100% възстановен за един ден.

26.09.06
11:52

И аз го карам така -> гърди-гръб 3/4, като  тренировката ми е точно 1час и честно казано, засега това е единствения начин да усетя пълноценно натоварване от тия две групи, естествено и с почивка преди и след тях, че иначе....кофти.  :roll:
Мен лично, много ме кефи.  :)

Но за рамо, бицепс, трицепс - тази вече ми се струва малко претрупана, ако рамото  мине в отделен денс крака, май ще си е супер, ама ...въпрос на избор  :)

diavolo_vam

27.09.06
22:59

Няма да можеш да възтановиш, в това съм сигурен. На ръцете им трябват поне два дни почивка, невидях нито кардио, нито корем, според мен е лоша програмата!

morphey

28.09.06
08:48

[quote author=“Ultima Ratio”] morphey, как тренираш по Хеви дюти, щом ходиш в залата 4 пъти седмично. Основен принцип на системата, освен пределната интензивност, е доброто възстановяване. Както и да се храниш, просто не може да си на 100% възстановен за един ден.

Опитвам се умело да дозирам тренировката ,и така умората е само локална ,което ми дава възможност за голяма интензивност при следващата тренировка.
Иначе за храненето държа белтъчините над 2гр/кг и Калорийте над 4000 дневно и се чувствам добре и основното-напредвам според графика.
Да трудно е да се възстановиш за 1 ден затова правя много по-малко упражнения от обикновените програми
За крака-4 за гърди-2 рамо-2 гръб-3 ръце4-5

28.09.06
09:40

[quote author=“diavolo_vam”]Няма да можеш да възтановиш, в това съм сигурен. На ръцете им трябват поне два дни почивка, невидях нито кардио, нито корем, според мен е лоша програмата!

Корема той си го прави вкъщи, кардиото не е задължително.
И бтв то се получават точно 2 дни почивка и за ръцете и за гърба и гърдите. ;)

diavolo_vam

28.09.06
12:38

Вторник
Рамо,бицепс,трицепс
Четвъртък
Гръб,гърди

е от Вторник до Четвъртак остава един ден за почивка (сряда).. до колкото съм запознат със седмицата!!

28.09.06
13:58

ДА бе “Страшен” е сплита на твоя приятел...
Прави бицепс,трицепс,че и рамо в един ден...гръб и гърди в един ден,а най-големия абсурд,че ги прави тези 2 трен. два пъти в седмицата...смешна работа при него :
1.Или трена му е адски натоварен и претренира на 10000% процента,да не говорим,че не се възтановява като хората.
2.Или прави 1-2 упражнения с як чиитинг и си мисли,че тренира...

28.09.06
18:39

СЪбират ти се около 40 часа почивка.
Ми нз дали е страшна или не, но има ефект и на маса и на сила. Мисля, че тва е важното.

diavolo_vam

28.09.06
23:55

Хах.. да за първи път да чуя да се тренират два мускулни групи в един ден..!?! Но всичко става може и да има ефект, неговия приятел не се знае какво взима обаче!!!

29.09.06
10:57

[quote author=“diavolo_vam”]Хах.. да за първи път да чуя да се тренират два мускулни групи в един ден..!?! Но всичко става може и да има ефект, неговия приятел не се знае какво взима обаче!!!

Мда, 2 мускулни групи в 1 ден е нещо нечувано  :lol:
И моя приятел не взима нищо, дори хранителни добавки ! Спирам да пиша, щото явно не четете темата, само спорите.

diavolo_vam

29.09.06
11:17

Хаха.. правописна грешка съм допуснал, имах предви две големи мускулни групи!!

29.09.06
12:03

Щом има ефект от една програма, значи тя е добра, поне за този, който тренира по нея. На мен примерно не ми харесва това, че се повтарят мускулните групи два пъти седмично, но щом има ефект...Аз тренирам по същия сплит/само дето правя и крака/
Гърди-Гръб
Рамо-Бицепс-Трицепс
Но тренирам през три-четири дена/два пъти седмично, даже по-рядко става/.
А че diavolo_vam чува за пръв път, че две големи мускулни групи могат да се тренират в един ден, си е негов проблем. Арнолд е тренирал така, Менцер също.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1