Гребане с дъмбел + придърпване на долен скрипец

26.09.06
14:17

Здравейте,

Вчера направих в тренировката за гръб първо гребане с дъмбел, а след това придърпване на долен скрипец. Стори ми се (а и изглежда логично) че натоварвам едни и същи мускули. Въпросът ми е: припокриват ли се двете упражения и мога ли да ги правя в една тренировка или да ги редувам веднъж едното, друг път другото. Друг въпрос: какви точно са разликите в ефекта от всяко от тях?
Мерси предварително!

пс. Висок съм 190, 85 кг, 26 г. ектоморф. Вдигам за маса три пъти седмично.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
TU

26.09.06
15:25

Ами ако хвата ти на скрипеца е неутрален, мисля, че правиш едно и също упражнение. Можеш да смениш гребането с щанга или скрипец с надхват

Не пречи да ги правиш и двете упражнения. Аз обаче гребането с дъмбел го правя последно.

04.10.06
10:11

много добра комбинация са тия две упражнения,поне при мене
развиват вътршната част на гърба много добре

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1