27.09.06
14:29
На 26 години съм- 174см,75кг,взимам протеин и аминокиселини ,храня се под режим,тренирам 3 пъти в седмицата,стажа ми е 5 месецаправя базови упражнения за всяка група като ги редувам всяка седмица.ам
# първи ден - гърди, бицепс, корем
# втори ден - почивка
# трети ден - гръб, трицепс, трапец, предмишница
# четвърти ден - почивка
# пети ден - рамо, крака, корем
# шести ден - почивка
# седми ден - почивка
Въпросът ми е има ли смисъл да вкарам и четвърто упражнение за някоя група след като чувствам, че имам сила и за четвърто упражнение?Мисля си ,че за рамо, гърди и гръб няма да е зле по още 1 упражнение вече.
27.09.06
14:59
има.мускулите не могат да броят дигаш докато припаднеш :twisted:
27.09.06
17:26
А ако и след четвъртото чувстваш, че имаш още сила? :lol:
27.09.06
17:30
ако има растеж НЕ
27.09.06
22:40
По принцип за голям мускол по 5 опражнения за голям мускол и 3 за малък, все пак ти още си новак и си карай с 3 опражнения, след още 5 месеца вече требва да вкараш повечко опражнения.
27.09.06
23:11
Аз в предишният ми пост се изказах малко иронично...
За мен принципно въпроса стои така - щом след края на упражненията за дадената мускулна група имаш още сили значи не си вложил достатъчно усилие при изпълнението на сериите си! Там трябва да се концентрираш, а не да добавяш допълнителни серии или упражнения... Увеличи тежестите, почни да правиш с по-чиста техника и малко по-бавно повторенията, вкарай форсирани повторения. В краен случай може да се вкара една изцеждаща серия от 12-15 повторения...
Ти така или иначе не си казал колко серии правиш на упражнение - 3, 4 или 5? Но пак както казах въпросът е принципен - не можеш до безкрай да увеличаваш обема на тренировката... по-добре се концентрирай върху това, което правиш да ти е колкото може по-тежко и не само няма да искаш да увеличаваш упражненията, а напротив - да ги намалиш! :wink:
Успех!