28.09.06
18:44
гледам всички я правите с много килограми , като почнем от 80 до 190 килограма поне от това което прочетох...,въпроса ми е дали няма опасност като сложа примерно 100 кила на лоста и като го дигна да си контузя кръста :?:
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимаз мисля ,че и да е правиш правилно пак има опасност , колан ще помогне ли :?: :roll:
28.09.06
19:43
За това упражнение винаги е по - добре с колан да се прави. Няма смисъл да правиш с много килограми. Ще си докараш ако не сега контузия то след време болки в кръста.
Прави отначало с малки кила, докато схванеш техниката.После вече покачвай постепенно, а не да сложиш още 50-100 от веднъж.Иначе кръста мен до сега не ме е болял.Ползвам колан.
еми колан слай , понеже според мен си е зделка да сложиш колан дори и на малка тежест , или да те оперират...
прави тягя леко , но не чак толкова за да нея усетуш...а килограмите само ще си дойдат след време
Колана няма да ти помогне ако не си готов за такава тежест
Всички сме били начинаещи и не сме тръгвали от 100 кила директно
Аз си цъкам хипер-екстензии гушнал някой диск. Мъртва тяга правя с лека тежест - най-много 80-100 кила . Имам познати лекари, които казват, че се заплаща жестоко всяко пресилване с тежести особено за долната част на гърба. Пак те, обаче ми кават колко важно е да са закрепнали мускулите там и като цяло мускулния корсет.За мен си направих извода че трябва да има внимателно натоварване и плавно увеличение на тежестта. Здрав кръст - здраво семейство.
[quote author=“ASTOR”]Колана няма да ти помогне ако не си готов за такава тежест
Всички сме били начинаещи и не сме тръгвали от 100 кила директно
е да това ми е ясно ,винаги се почва от малко :wink: ,но питам защото ми казаха ,че това упражнение много натоварвало кръста и било по добре да се прави с колан :roll:
П.П. Благодаря за помоща
29.09.06
15:07
колана няма да те спаси ако техниката на изпълнение не ти е съвършенна.тука дори не можеш да си мислиш за чиитинг.и загрявката много важна-хиперекстензии 3-4 серии +стречинг задължително.
29.09.06
15:08
и гледай към тавана през цялто време-така поддържаш тялото в права линия
обясни ми как се изпълняват и какво означават тези работи чиитинг , хипвевксанзии все пак съм начинаещ :lol:
Чийтинг е неправилно изпълнение.
Хиперекстензии
Стречинг е загряване, разтягане.
03.10.06
12:41
Ами много важна е загрявката...Освен това гледай крьста ти да не се огьва вьв формата на скоба,а прави котешкото огьване,”задника” назад,а гьрдите малко изпьчени,т.е малка чупка и гледай нагоре!Грьбанака е най-стабилен в това положение.
Това упражнение трябва да го учиш с някой, който знае как се прави. Да стои и да те коригира в първите НЯКОЛКО тренировки.
Колан ще ти трябва когато тежестта стане по-голяма от твоето тегло.
Това упражнение се прави с големите дискове (щангистки, трибойски), в никакъв случай не го прави с измислените дискове и лостове тип “кетлер”.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече