05.10.06
23:35
Грешка ли е че избягвам упражнения за гърба като мъртвата тяга ,мечката и “гребането”... винаги съм се притеснявал за кръста си и това винаги ме е водило да правя упражнения единствено със скрепците и набиранията.. естествено има разтеж при гърба но ще има ли малко по-голям ефект ако правя мъртва тяга и така наречената “мечка’(друго име незнам за упражнението и уреда..) а също и гребането с лост...
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим05.10.06
23:44
Естествено, че ще има. Трябва ти задължително едно от тези в деня за гръб.
05.10.06
23:53
Минимум едно. Ама и не трябва да се изхвърляш много, че пак проблеми може да имаш. Аз правя набирания, скрипец(вертикален), долен скрипец, гребане с щанга или мечка и повдигане на раменете за трапец с щанга или дъмбели(редувам ги).
Прави ‘добро утро’, преди да започнеш да правиш тяга или гребане с щанга - да укрепнеш малко и тогава, малко по малко.. :)
http://www.bb-team.org/exercise/000050.php
А!Това упражнение съм го пробвал.. страхотно за заздравяване на кръста но и при него има все пак малко специфика за изпълнение...(нормално ;) ) Ще послушам съвета... защото както са ми казвали “здав кръст,здраво семейство”(или нещо от сорта беше... :oops: ) Има там една хава с гръбначния стълб при мъжете ;)
[quote author=“DissenteR”]Грешка ли е че избягвам упражнения за гърба като мъртвата тяга ,мечката и “гребането”... винаги съм се притеснявал за кръста си и това винаги ме е водило да правя упражнения единствено със скрепците и набиранията.. естествено има разтеж при гърба но ще има ли малко по-голям ефект ако правя мъртва тяга и така наречената “мечка’(друго име незнам за упражнението и уреда..) а също и гребането с лост...
грешка е разбира се .Без тия точно упр.не може да направиш голям и плътен гръб.Може за сега да направиш компромис единствено с тягата,тъй като ако не владееш техниката е опасна за кръста.другите за задължителни просто
гребане, мечка, набирания и мъртва тяга - това са класическите и най-добрите упражнения за гръб, “удрящи” точно в целта както се казва. Изграждай гърба си с тези, а другите ги прави за дооформяне! Ако кръста ти, обаче е проблемен не се изхвърляй с максимални тежести!
а някой да знаи кои са точните упражнения за разширяване на кофата ?
П.П. извинявам се на автора на темата , но да не флоодя с друга тема форума
[quote author=“DissenteR”]Грешка ли е че избягвам упражнения за гърба като мъртвата тяга ,мечката и “гребането”... винаги съм се притеснявал за кръста си и това винаги ме е водило да правя упражнения единствено със скрепците и набиранията.. естествено има разтеж при гърба но ще има ли малко по-голям ефект ако правя мъртва тяга и така наречената “мечка’(друго име незнам за упражнението и уреда..) а също и гребането с лост...
браво бе пич аз пяк правя точно тези три и набирания и да ти кажа кръста ме боля един два пъти и спря и ся си е екстра нз дали зн кво е казал кевин леврон :D нещо от типа ” Повечето хора тренират докато ги заболи, а за да изградиш здраво тяло - тренирай докато спре да те боли” !!!!! върши работа :wink: :wink: :wink:
[quote author=“J0”]а някой да знаи кои са точните упражнения за разширяване на кофата ?
П.П. извинявам се на автора на темата , но да не флоодя с друга тема форума
набирания, горен скрипец, пул оувър
Сложи Чукчета ... Ако го правиш упражнението както трябва сичко ще е наред с кръста
Задължително ги включи :idea: Аз тренирам по-малко от година и правех с началото всичко на скрипци,но от 1 месец насам вместо горен скрипец правя набирания,вместо долен скрупец си почнах гребане с щанга или с дъмбел,почнах и мъртва тяга с малко килограми,че още не съм я усвоил техниката на 100% и гърбът както ми беше изостанал доста дръпна и сила качих :D
Еми бате така е сприпеца ти е за оформяне ... :wink:
08.10.06
16:06
това са единствените упражнения за гръб
21.10.06
21:26
И трите,които си изброил съм ги пробвал и според мен мечката е най-безопасна.Мъртвата със правилно изпълнение и неголеми кг(поне като за начало) също не е опасна,но гребането винаги ми се е струвало кофти,правил съм го и усещам много гадно напрежение в кръста(със сигурност спазвам техниката,не е от това).Така че мечка си прави спокойно.
21.10.06
22:18
можеш да правиш мечката със някаква плоскост под гърдите да ти служи за подпора и предпазнване на кръста(аз така я правя)иначе ако си прав има опасност за кръста :shock:нямам снимка да покажа точно как изглежда тази “плоскост”
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече