Мускулната треска!Гордост...

07.10.06
00:52

Общо взето един мой приятел (дружка в фитнеса) едва ли не ми се хвали че всяка седмица има мускулна треска,с изявата че е тренирал много добре мускулите си (което е вярно де),но въпроса ми е:при положение че аз по-рядко имам мускулна треска (пък и двамата не пиеме никакви добавки,с разлиакта че той дори диета не пази за разлика от мен)означава ли че не доставям на мускула това което иска в тренировката ?Пък и съм чувал че мускулната треска била вредна за мускула.Посъветвайте ме трябва ли да предприема някакви промени в програмата си за да получа така “желаната” мускулна треска?

Не би трябвало да е мускулна треска и то всяка седмица. По скоро чувство, че мускула е работил. Мускулна треска при напреднал може да се появи ако смениш вида на сплита си и дадена група привиква на упражненията които сега не са правени. Чувал съм от някои хора, че при неправилно изпълнение също се появява мускулна треска. Не би трябвало да се тревожиш, особено ако си доволен от това което постигаш.

07.10.06
01:25

Понеже не искам да отварям нова тема за такъв въпрос.Общо взето в отпуснато състояние ръката ми е 27,5 см. когато стегна става 34,5 см....нормално е да има разлика от 4-5 см до колкото знам,но при мен....на какво се дължи това?

07.10.06
09:15

Голямата разлика говори за висока атлетичност на мускулатурата.
А М. треска е знак за претрениране и да, неправилно изпълнение (то си е почти еднозначно)

morphey

07.10.06
10:10

[quote author=“Voyager”]Голямата разлика говори за висока атлетичност на мускулатурата.
А М. треска е знак за претрениране и да, неправилно изпълнение (то си е почти еднозначно)

Аз пък мислех че МТ е заради отлагането на млечна кислелина в мускула....еми аз съм прав :wink:
МТ можеш да получаваш всеки път или 1 на 10 тренировки всичко е до тренировката
ако всеки път правиш едни серий с едни кг-ми с едни повторения може и да нямаш но не е това целта -стресираш ли мускула по подходящ начин ще си докараш и мускулна треска.

07.10.06
10:14

То и аз така си обяснявах нещата,но тая киселина...(бях го чувал)...не е ли вредна за мускула?

07.10.06
12:37

Ами, ето ти тва линкче прочети какво пише... http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D1%81%D0%BA%D1%83%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0[url]

07.10.06
12:42

Дам,това дава отговора,явно мускулната треска си е признак и на добро и лошо (претренираност,неправилна тренировка,но пък нарастване на мускула)  :D Едно изследване твърди, че мускулната треска не е предизвикана от болката в повредената мускулна тъкан, а се дължи на подсилващ процес. Мускулът реагира на тренировката като се подсилва до степен по-висока от предишната чрез изграждане на нови сегменти в мускулната тъкан. Този процес на подсилване кара клетките да нарастват и да упражняват натиск върху околните нерви и артерии, причинявайки мускулна треска.

07.10.06
21:09

Аз винаги от мускуланта треска си правя изводи дали съм тренирал добре или зле. :wink:

07.10.06
21:49

Имя поне 10 теми за това какво значи, добре ли е, зле ли е, ще се мрели от и т.н. мускулната треска.  :wink:

08.10.06
00:43

при мен когат има яка мускулна треска зн съм изненадал мускулите и сичко е окау а когато нямам е зле не раста и е гадно но напоследък се справям а тва че е вредна е пълна глупост ако е вредна не влизайте в залата

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1