09.10.06
11:26
когато се изпалнява упражнението главата трябва да е изправена или наведена на долу
09.10.06
11:42
Това упражнение се усеща най-добре като легнеш по дължината на лежанкака , с дъмбел и дъмбела се пуска до нивото на глава назад , като главата ти е права и сложена на лежанката :wink:
09.10.06
17:11
Виж снимките www.bb-team.org/exercise/000056.php
09.10.06
18:38
Ако я навеждаш назад излишно можеш да натовариш вратните мускули. Няма смисъл просто.
09.10.06
19:53
Az go pravq vseki den kato prez den go pravq v super seriq s klekove.
Izpolzvam leki tejesti za6toto celta mi e raztqgane (4 ili 5 kg. giri4ka)
Ve4e e 4etv1rti den i use6tam razlika!
sory za latinicata, ne ba4ka flex type-a! :lol:
Не виждам как ще се разтягаш с 5 килограма. Според мен дори и десет са малко. От моя гледна точка, за да има ефект, трябва да сложиш поне хм...18 кила и да правиш баавни повторения с голяма амплитуда. Лично мнение.
09.10.06
21:50
Абе защо някои правят пуловера при гърба
09.10.06
21:59
щото пуловера е универсално упражнение което изпълнено в края на тренировка за гръб/гърди ги завършва много добре
Имам 1 въпрос.Ако правя Пул Овър 2 пъти в седмица и в тренировката за гръб и гърди. :?:
09.10.06
23:36
мерси мноо за отговорите
10.10.06
12:11
X-Man Пуснато на: Пон Окт 09, 2006 9:09 pm Заглавие:
————————————————————————————————————————
Подходящо ли ще е.
еми не пречи , ако гърдите и гръбът не са един след друг , а примерно през един ден
10.10.06
15:10
[quote author=“Ayo”]е това упражнение не ви ли удря право в рамената извинявам се за отклонението
Приятел, ако се научиш да го изпълняваш правилно, това упражнение ще те удря точно там където трябва /гърдите/ .
:wink:
13.10.06
22:41
След като свърша с пулоувъра и усещам една леко остра болка в долната част на корема, която отминава бързо. При вас така ли е, това белег ли е, че при мен упражнението работи, т.е. че се разтягам?
17.10.06
16:08
[quote author=“Voyager”]Не виждам как ще се разтягаш с 5 килограма. Според мен дори и десет са малко. От моя гледна точка, за да има ефект, трябва да сложиш поне хм...18 кила и да правиш баавни повторения с голяма амплитуда. Лично мнение.
Как пък ги изчисли...за теб може да е добра тежест, но това не значи, че за друг е така.
17.10.06
17:49
Относно техниката за изпълнение:С дишането как става?При пускане вдишвам и при вдигане издишам или както ми каза един че е по-добре - вдишвам,пускам и при вдигането издишам?
17.10.06
18:48
[quote author=“Ultima Ratio”][quote author=“Voyager”]Не виждам как ще се разтягаш с 5 килограма. Според мен дори и десет са малко. От моя гледна точка, за да има ефект, трябва да сложиш поне хм...18 кила и да правиш баавни повторения с голяма амплитуда. Лично мнение.
Как пък ги изчисли...за теб може да е добра тежест, но това не значи, че за друг е така.
Ами да, прав си, не споря, но от чисто физиологична гледна точка трябва повечко тежест, за да се стреснат междуребрените връзки + разгъвачите наведнъж. Пък и хватът дава доста добър контрол на тежестта => позволява по-големи кила.
Ако целта обаче е просто разтягане без непременно разширяване май няма проблем и с 5 кила да го прави.
едит: при пускане вдишваш, за да се разтвори макс гр. кош, а при вдигане изтласкваш целия въздух :)
17.10.06
23:41
[quote author=“koisymazzz”]http://muscul.az.free.fr/lexic/HTMLobj-2372/aniGif.gif
Мерси - разбрах.
18.10.06
00:07
[quote author=“Voyager”]
Ако целта обаче е просто разтягане без непременно разширяване май няма проблем и с 5 кила да го прави.
Вече само първата серия я правя с 5 кг. Когато тежестта е в най - долно положение т.е. зад главата ми и започвам леко да прожинирам с гиричката за около 3 секунди. Определено се поразтвори гръгния ми кош така и дори съм мн доволен от резултата. Всеки ден като си вземам душ си поглеждам гръдния кош и се радвам на резултата си! :wink: 8) Втората и третата серия вземам 2 гири по 5 кг. в двете ръце. Тогава само леко задържам в най долно положение и оставям гравитацията да си върши работата и определено се разтватя. Полагам и максимално усилие когато си вземам върдух! Никога не съм вярвал, че може да има толкова голям ефект от това упражнение. Засега не планирам да го прая с повече килограми, въпреки че знам че ще ми е по добре, защото ми се струва, че ще почне да ми пука дясното рамо. 8)
Иначе има едни големи машини за пулоъвър, да знаете мн са смотани, мн по добре си е лежанката!
Така, че правете пулоъвър ако искате да имате голям гръден кош! :wink: :D
18.10.06
11:48
да ви попитам като правите пулловера имате ли мускулна треска на врата ,или само аз имам
18.10.06
12:25
пул-оувъра е много добро упражнение и както казаха момчетата по отгоре ако се изпълнява правилно ще усещате натоварването точно където трябва в гърдите .. пробвайте да не изправяте ръцете и да сваляте “задника” максимално надолу при изпълнението!!! :wink:
B_Ball_P :arrow:
[quote author=“Shyne”]когато се изпалнява упражнението главата трябва да е изправена или наведена на долу
Не навеждай главата назад !!! Аз така усуках вратна жила и 2 седмици почивах :x
21.10.06
11:17
аз лично с дамбел
21.10.06
12:46
И аз съм за дъмбела с две ръце и го пускам до нивото на главата .
[quote author=“Voyager”]Аз искам да питам как предпочитате пуловъра - със щанга или с дъмбел?
С Дъмбел естествено ... Въпроса е да си разгрял врата преди пул овър :wink:
Добре, някой пробвал ли е поне с лост, да каже как е...на мен лично този вариант ми допада, но като гледам съм единствен :?
[quote author=“Voyager”]Добре, някой пробвал ли е поне с лост, да каже как е...на мен лично този вариант ми допада, но като гледам съм единствен :?
Зависи за какво го правиш пул овъра ... Аз го правя главно за разширяване на гръдния кош ... А със щанга май лови повече в долната част на перките .. Пробвай и ще усетиш сам
22.10.06
11:29
закакво пак трябва да си разгрял врата ? след като това упражнение се прави последно или предпоследно кам гърба или гърдите ?