маса и релеф

IceMan

09.10.06
23:33

поразрових се в интернет и вижте какво открих за вас !


Един от най-често задаваните въпроси в залата е: ”Мога ли едновременно да изчистя мазнини и да кача мускулна маса?” Повечето от трениращите мъже обикновено желаят да намалят обиколката на талията си и през това време да увеличат обема на ръцете и гръдната си обиколка. Но техните желания не приключват с това. Хората става още по-смели, като развиват идеята си по следния начин: Ако може, докато качват ръце, малко и да ги поорелефят, ”НО” (още едно “НО”) да не ползват никаква „химия” и препарати. Когато изразят всичките си тези щения, фитнес- инструктурът започва да гледа така, като че ли току-що през залата е преминала „летяща чиния”. И има защо! Започва поредният спор между знаещия и мечтаещия.
 
Колкото повече инструкторът се опитва да обясни на трениращия, че това невъзможно, че става дума за отделни етапи в неговата тренировка, толкова повече трениращият е убеден, че този срещу него нищо не разбира или ако пък разбира, не е запознат с неговата уникална физика, която му позволява да постигне мечтаното.

Кой е прав?

Инструкторът, разбира се. Ако разгледаме тренировката като макро цикъл, то това са отделни микро цикли в нея и се изпълняват последователно, а не едновременно. Но тъй като съм убеден, че повечето трениращи този отговор няма да ги устрои, защото искат резултати веднага, ще се опитам да предложа един компромисен вариант. Компромисен, защото нито покачването на масата ще е драстично, нито орелефяването, но за сметка на това ще вървят ръка за ръка. Тази тренировка е удачна за тези, които не се стремят към върхови постижения, а целят да развият хармонично и функционално тяло. Подходяща е и за професионални спортисти като ОФП (обща физическа подготовка).

ТРЕНИРОВКАТА
1. Хоризонтална лежанка 4 x 10
2. Набиране на лост (скрипец, ако набиранията не са по силите ви) 4 x 10
3. Повдигане на дъмбели за рамо 4 x 10
4. Разнопосочни сгъвания с дъмбели 4 x 10
5. Разгъване на скрипец за трицепс 4 x 10
6. Подскоци (скок „Дъга”) 4 x 20
7. Коремни преси 4 x 20

Препоръчвам ви да започнете тренировка с 15-20 мин. велоергометър. Интензивността на въртене - умерена, трябва да можете да провеждате разговор с партньор, без да се задъхвате- това се нарича „Talk test”
Тежестите трябва да са подбрани така , че да можете да изпълните цялата тренировка, без да намалявате темпото, а то е: серия -15 сек. почивка- серия- и така до края. Много добро темпо се получава, ако трениращите са двама и се редуват (единият става, другият ляга на уреда, без никаква почивка). В същото време внимавайте да не отидете в другата крайност –прекалено леки тежести. Просто ефект няма да има. Може би ще ви трябват няколко тренировки, за да постигнете максимален синхрон- но след това всичко ще е ОК.

Накрая трябва да завършите с 30 мин. бягане или бягаща пътека, като прилагате метода за велоергометъра.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Не смятам, че ще постигнеш и двете с това... Да не говорим, че не става дума нито за хранене, нито за добавки, нито за по - ефективна кардио тренировка.

emergency_bg

10.10.06
10:12

докато четях очаквах да стигна до храненето, но статията свърши  :D
на мен това ми прилича на тренировка за начинаещи за първите месец-два.

Shyne

10.10.06
10:40

50 минути кардио сбогом мускулна маса,няколко пъти в седмицата една и сашта мускулна група-сбогом мускулна маса

IceMan

10.10.06
11:17

да и аз се очудих що за статия е това един уважаващ себе си билдер никога не би направил това ... все пак исках да видя мнението на сички аз не мисля да го правя това сложих го за консултаций !

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1