Загуба на ММ?

10.10.06
23:52

Как се разбира, когато човек губи ММ? :shock:  По какво се различава загубата на ММ, от тлъстини или вода?

11.10.06
09:31

Пич :lol: с просто око се вижда , примерно ако бицепса ти стане от 38 на 36,37 значи губиш ММ,а когато мускулите започнат да се показват значи губиш мазнини  :mrgreen:

11.10.06
10:31

Значи, не съм пич, а жена. Това първо.
Второ, нищо не разбрах от обясненията ти. Какво лошо има бицепсът ти да намалее на обиколка? Че аз напоследък доста съм заякнала, но си имам сланинки върху мускула, които трябва да сваля. И като ги сваля, обиколката му ще намалее. Според теб това би било признак на загуба на мускулна маса... :shock:
И въобще значи ли, че като съм намалила по 2-3 см. от талия и ханш, това не е защото съм отслабнала (каквато е целта ми), а защото съм си загубила мускулите???

11.10.06
10:53

Значи като загубиш тлъстини и се обезводниш се изчиства релефа (и съответно падат обиколки, да). Когато губиш ММ...ами самите мускули отслабват (намалява се макс. тежест, която можеш да вдигнеш), както и се нарушава в някаква степен релефа (мускулите не изглеждат така “напомпани”). Спихваш тоест.
:wink:

При повечето случаи ти сама ще усетиш когато губиш мускулна маса. Сериите стават все по - тежки, самия мускул губи изпъкналостта и формата си и се напряга по - лесно. Огледалото върши добра работа в тоя случай. Аз винаги препоръчвам на хората да си правят снимки от време на време(леко разсъблечени разбира се) и след  време да се сравняват.

11.10.06
14:05

[quote author=“boxerg”]При повечето случаи ти сама ще усетиш когато губиш мускулна маса. Сериите стават все по - тежки, самия мускул губи изпъкналостта и формата си и се напряга по - лесно. Огледалото върши добра работа в тоя случай. Аз винаги препоръчвам на хората да си правят снимки от време на време(леко разсъблечени разбира се) и след  време да се сравняват.

Хм, аз не съм стигнала до релефи, все пак целта ми е да отслабна, а не да правя body buildng. Обаче нещо много се уморявам напоследък, откакто правя кардиото сутрин на гладно и тръгнах два пъти седмично на фитнес по час и половина. Отделно съм на НВД. Някак имам чувството, че се разбивам, а дори съм престанала да свалям и вече нямам такава сила, както когато започнах - тогава правех кардио 30 мин. без спиране, че и още можех. Но нямаше фитнес. И така...лоша работа. :roll:

11.10.06
14:22

Всеки ден ли правиш кардио?
Час и половина е много за тренировка.

Май се преуморяваш и затова нямаш сила.
Намали тренировката. Пий повече вода.

11.10.06
15:01

Всеки ден правя кардио. Преди го правех следобяд или вечер и се чувствах добре, но после реших да се съобразя с авторитетите и да го изместя сутрин. Резултатите много се влошиха. Дори с л-карнитин силата ми много намаля. Ефект за сваляне нямаше никакъв също. Само се чувствах зле, като парцал. Сега от 2 седмици ходя на фитнес, без кардио в къщи същия ден. Програма - 30 мин. кардио, 1 час силова тренировка и след това 30 мин. сауна.
Абе, като вляза в този фитнес - няма излизане... И вече сутрин не ми се става от леглото, като си помисля, че трябва веднага да се метна на кростренажора пред него... Че и като не свалям, съвсем се сдухах.:(

11.10.06
16:20

Като се има предвид, че вероятно си и на диета с отрицателен калориен баланс, нормално е да чувстваш като парцал - преуморяваш се.

Моят скромен съвет - вдигни си белтъчините, прави кардио през ден и намали кардиото на тренировката на 20 мин, като се опитай да го правиш по-интензивно.

11.10.06
17:24

Едитнато 250934 пъти!!!

11.10.06
17:34

Естествено, че най-добре да напише какво яде и кога и с какво и колко тежи и прочие...

11.10.06
18:39

Lumina извинявам се за грешката просто не се вгледах в ника ти и тука обикновенно пишат повече мъже(затова се обърках). :D .Мисля че в раздела “фитнес за жени” повече могат да ти помогнат :D

11.10.06
22:52

[quote author=“androbol”]Lumina извинявам се за грешката просто не се вгледах в ника ти и тука обикновенно пишат повече мъже(затова се обърках). :D .Мисля че в раздела “фитнес за жени” повече могат да ти помогнат :D

Нещо не съм фенка на раздела “фитнес за жени”... Нека да го кажем така: повече ми харесва да си общувам с мъжете в многото им раздели... 8)  Особено, когато става дума за теми като фитнес.

11.10.06
23:23

[quote author=“x_3_mar”]Аз пък  бас хващам че диетата и е краино неподходяща и няма нищо общо с НВД или с други думи женска ! :) + това сигурно не прави зареждащ ден...  Не знам защо ама съм останал с впечатлението че колежката Lumina е голям инат и си прави квото знае  :lol:
ПП- да няма обидени подчертавам че това са само догатки!!!

Аз пък се хващам на бас, че саркастичния и заядлив тон ти е присъщ в разговорите с хората не само в този форум. Не знам защо, но съм останала с впечатлението, че смяташ, че всичко знаеш и всички трябва безпрекословно да те слушат.
Колкото до мен, правя наистина каквото си зная. Работата е там, че непрекъснато уча нови неща, така че нещата, които зная, непрекъснато се умножават...

Така че, ако имаш наистина стойностни предложения за базата данни, бъди конкретен, изчерпателен и конструктивен. Точките, с които можеш да почнеш, са “неподходяща/женска ( :shock: ) диета” и “зареждащ ден”.

11.10.06
23:30

Въх ужас ти пък взе че се засегна :lol:  маФкам си мнението. Та би ли казала какво представлява диетата ти ?

12.10.06
00:31

Кажи първо ти, според теб, какво й е женското на диетата ми и по какъв начин е грешна.

12.10.06
01:33

[quote author=“Lumina”]Кажи първо ти, според теб, какво й е женското на диетата ми и по какъв начин е грешна.

Ами и да ти кажа вече все тая. Предпочитам да пиша на някои които не е регнат от един месец и вече ме мисли за деспот ;)

Btw влизам само и единствено във форумите на ББ-Теам

12.10.06
11:17

[quote author=“x_3_mar”] Ами и да ти кажа вече все тая. Предпочитам да пиша на някои които не е регнат от един месец и вече ме мисли за деспот ;)
Btw влизам само и единствено във форумите на ББ-Теам

Ето това имах предвид - че в момента за теб е по-важно да ме накараш да ти се моля (което е абсолютно нереалистично), отколкото да дадеш някакво наистина компетентно мнение, за каквото непрекъснато претендираш.
Наричай го “деспотство”, или както ти е удобно. Аз не съм тук да играя властови игрички, затова ако на теб ти се играе, върви наистина се занимавай  с други, “по-женствени” и склонни да слушкат, от мен.

12.10.06
12:13

НЕ искам  и никога НЕ съм искал да ми се молиш, също така не искам и да ти отговарям!!! Някои колега нека ти отговори. Аиде стига се занимава с мен защото отваряме работа на модераторите! Интересно защо не ми ги наприказва тия в една твоя тема в която ти помогнах  :x   Както и да е, да видиш че не съм какъвто ме изкара, ето ти жокерче с което да започнеш - това е женска диета:
[quote author=“Lumina”] И то, забележи, без ВЪОБЩЕ да си броя калории - ям на око, без никакви изчисления, или грамажи.

ПП-абе ти да не си в мензис ?

12.10.06
12:31

[quote author=“x_3_mar”]

ПП-абе ти да не си в мензис ?

Грубо  :lol:

12.10.06
14:00

Всъщност, момчета, проблемът е преди мензиса.;) Викат му предменструален синдром и се дължи на хормонални майтапчета.
Но понеже съвсем се отклоних от темата - пак ще кажа, че застоят на Lumina е заради малко храна + преумора/изтощение. В тоя ред на мисли наистина ще е добре да каже какво, колко и кога яде.

12.10.06
19:47

Все пак трябва да ти призная, че благодарение на теб си имам вече мечтания гребен тренажор и съм много щастлива!  :D Мерси още веднъж, че ми даде линка - нямаше да го видя сама, защото той не беше написал какво продава...

IceMan

12.10.06
20:14

лумина колко килца си,мога да ти дам няколко съвета но ми трябва насока ...съжелявам за некомпетентния въпрос
килограми и ръст ме интересуват!

FI

12.10.06
21:47

Здравей,

браво, че си тръгнала на фитнес. Застоя може да се дължи на голямото количество калории, които приемаш. Аз лично кардиото го отказах сутрин на градно. Става ми зле по някое време. Карам или докато съм в залата вечер или като се върна от работа вкъщи. Незнам защо чувстваш умора, аз имам същата програма като тебе, като ходя и в петък да плувам и се чувствам супер тонизирана. Според мен смени времето на колелото, особено като ти е некомфортно.

13.10.06
10:07

[quote author=“fitday”] Застоя може да се дължи на голямото количество калории, които приемаш.

Между другото, никъде не съм споменавала колко калории приемам... Как реши и че са много? :) Да не се бъркаш нещо от онези стандарти, които бях ти преписала от книгите...

А за умората, то и аз доскоро се чувствах изключително тонизирана и заредена, дори след фитнес ми идваше повече енергия отколкото преди него. Отделно от всичко, което правех по уредите и във фитнеса, ходене имаше поне по 5 км. на бърз ход из цяла София.
Обаче това беше до предната седмица. Сега съм скапана. Възможно е това да е временно, което се и надявам.

13.10.06
10:17

[quote author=“iceman”]лумина колко килца си,мога да ти дам няколко съвета но ми трябва насока ...съжелявам за некомпетентния въпрос
килограми и ръст ме интересуват!

162 см, 63кг. в момента. Целта ми е още 8-9 (7 вече ги няма). Като за човек с едра костна структура, мисля, че 54-55кг. напълно ще ме удовлетворят.

13.10.06
10:33

[quote author=“larousse”]Но понеже съвсем се отклоних от темата - пак ще кажа, че застоят на Lumina е заради малко храна + преумора/изтощение. В тоя ред на мисли наистина ще е добре да каже какво, колко и кога яде.

Ами ям достатъчно малко, за да е много под предишните ми дажби и достатъчно много, за да имам сила, мисля. Изключила съм хляба, тестото, захар и захарни изделия, манджи. Най-вече ям плодове, салати, млечни продукти, пилешко месо. Ям картофи и ориз веднъж на 3 седмици. Не броя калории, не меря храна и не ям едно и също всеки ден. Затова не мога да ви дам конкретно “меню”. Разбира се, че винаги мога да си кажа, че застоят се дължи на това, че организмът вече се е приспособил към сегашния ми маниер на хранене и е време да орежа още порциона. Обаче, свалянето е много лесно, но колкото по-малко си ял по време на него, толкова разликата с момента, когато ще се върнеш към някакво нормално ниво на хранене, става по-драстична и качваш. Затова ме е страх да намалявам току-така дажбите. Иначе за мен е най-лесно да се подложа на един пълен глад (стил Лидия Ковачева) и да не мисля въобще за после.

Но да увеличавам физическата активност пак не става - много ще стане, пък и нямам време - едно ходене на фитнес ми е ~2,5 часа вътре и като сложим пътя до там, което минимум е 30 мин. в едната посока, то става като екскурзия до Рилския манастир... :wink:  :lol: Още повече че работата ми е на свободна практика и времето, в което работя ми е разпокъсано и почти никога не мога със сигурност да го предвидя.

Затова съм запецнала в чудене в каква посока да променя нещо и кое ще е най-добре... Не че толкова ме притеснява конкретно това, че съм в застой - свалила съм все пак 1 кило, само че за две седмици, а не 2 за седмица, както беше преди.

FI

13.10.06
11:50

Ами да аз щото си спомних това дето преди го беше писала. Умората може да се дължи на много неща, както и на цикъл, пред цикъл, след цикъл, ако ме разбираш какво искам да ти кажа.

И аз съм така, след тренировка немога да си намеря място от енергия. Пробвай да намалиш временно тренировките, може малко да си се преуморила и като се усетиш пак, че си по добре пак тренирай. И нали знаеш за кг важно е търпението.  :) Mисля си, че все пак че е нормално да има малък застой след 8-9 свалени кг. Аз например като сам пред цикъл 2 седмици не мърдам ни нагоре ни надолу, това е някаква реакция на организма може би.:)

13.10.06
17:21

Хубавата новина е, че два дни почивах от всички видове тренировки и днес, на фитнеса, бях много добре. :D Да не говорим, че като се изсилвах, дори качвах по едно кило напред-назад, а като починах, го свалих, въпреки очакванията си и липсата на движение. Може би наистина си е било от умора, пък и тази седмица ми беше много натоварена с работа и то доста изчерпваща - много бях скапана.

Не знам обаче какво ще стане с килата и дали ще продължа да свалям... Обаче важното е да имам сила да тренирам, защото много ми хареса - установих, че съм “силов тип”. Никога не бих избрала аеробика, или каланетика, или някакви такива, пред това да “поблъскам” във фитнеса... 8)  :D

13.10.06
17:26

[quote author=“x_3_mar”] ПП-абе ти да не си в мензис ?

Аз дали съм в мензис, или не - няма значение. Въпросът е ТИ в какво си...

13.10.06
18:32

Ако тия 2,5 часа ги прекарваш в тренировка...нормално е да си преуморена или както още го наричат - претренирала.  :)

Казват, че над час..най-много час и половина е абсолютно излишно да тренираш.

13.10.06
19:53

[quote author=“NRG52”]Ако тия 2,5 часа ги прекарваш в тренировка...нормално е да си преуморена или както още го наричат - претренирала.  :)

Казват, че над час..най-много час и половина е абсолютно излишно да тренираш.

Аз си тренирам 30 мин. кардио и 1 час силова. След това 30 мин. сауна. Слагам и къпането и обличане/събличане - всичко това отнема време - не само самата тренировка.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1