11.10.06
16:22
Здравейте,
Преди 2 месеца направих опит да направя малко маса чрез фитнес, но не се получи поради несериозност и много ме е яд. Така станаха нещата, че така и не си закупих втора карта за фитнес (но преди това ходих 1 месец без изключения). По отношение на тренировъчната програма нещата ми се изясниха бързо и си намерих подходяща за мен - 3 дни в седмицата, натоварване на цялото тяло всеки ден (не гърди и бицепс в понеделник, крака в сряда и т.н.) Но така и не разбрах точно какви добавки да взимам и си купих Supermass на Biogame просто ей така, да имам нещо без да зная дали са за хора като мен и всички останали неща. И в крайна сметка резултата от този 1 месец фитнес беше минус 2 кила...
Стига толкова предистория, сега по същество. Реших отново да опитам с фитнеса, като този път сам твърдо решен да постигна резултат. Та мисля да използвам старата ми програма и тя е:
# повдигане на щанга от лег - 3 серии по 10 повторения
# избутване на дъмбели от полулег - 3 серии по 10 повторения
# придърпване на вертикален скрипец - 3 серии 10 повторения
# придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии 10 повторения
# раменно разтваряне встрани - 3 серии по 10 повторения
# трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 10 повторения
# бицепсово сгъване с щанга - 3 серии 10 повторения
# бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
# бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
# повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
# кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
# повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
Това е от сайта на този форум “Тридневен сплит за покачване на маса за (абсолютни начинаещи)” - мисля че това е програмата за мен, защото искам да кача маса... и съм абсолютно начинаещ.
Сега бих искал да попитам какви добавки да взимам - висок съм 183см и тежа 55кг (мога да кажа че слабостта ми е по наследство - баща ми е слаб, дядо ми също). Прочетох, че креатинът предотвратява разграждането на мускулната маса, т.е. това което натрупам с времето в залата да не изчезне (поне така си мисля де). Но също видях че пише че гейнерите са също за натрупване на мускулна маса. Тук бих искал съвет, но също така искам да отбележа, че съм ограничен от към бюджета, защото съм още ученик, а баща ми си живее във времето преди 30г. и би казал че това с добавките са глупости и не му пука въобще на човека. :lol: :lol:
И понеже ходя на даскало, ще ми е много трудно да спазвам и хранителен режим. Излизам в 7 сутринта, връщам се в 2ч., а като съм втора смята ме няма в нас от 12:30 до 8ч. вечерта. Може ли да ми препоръчате какъв хранителен режим да спазвам и как да го разположа във времето съответно? (същото важи и за тренировката, незнам кога точно да ходя - сутрин, след обяд, надвечер..) Между другото, “въглехидрати, мазнини, протеини” нищо не ми говори, така че ако може назовавайте храните поименнно а не по съдържанието им.
Ами това е всичко! Още веднъж искам да подчертая, че главната ми цел е да кача маса. За добавките попитах, за хранителния режим също... МОЛЯ за отговори че нямам търпение да разбера точно какво ми трябва и да започвам вече :D
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим11.10.06
17:55
Преди всичко трябва да имаш предвид, че темата ти е много обширна и всеки ще ти даде различен отговор.
За добавки мисли след 4ия месец тренировка. Дотогава хем ще си прочел повече надявам се, хем ще видиш горе долу на къде вървиш. На този етап е важно да изградиш правилна техника. Изпълнявай всяко упражнение, дори всяко повторение правилно. Не се изсилвай на големи тежести. Щом си слаб значи имаш много бърз метаболизъм. Яж по 6-7 пъти на ден. Не казвай, че нямаш време защото бях в твоето положение от към даскало и т.н. и пак съм успявал. С желание и постоянство можеш да постигнеш много, така че не бързай. Като се стигне до добавките - протеин или гейнер + креатин.
11.10.06
18:07
и аз съм ученик нося си храна на даскало гледай да ядеш минимум 6 пъти на ден . и 150 грама протеин . Прочети при тебе и поради адски бързия ти метаболизъм 55 кг на 186 .... Единствените две условия са следните 150 грама протеин и много и много калорични яденета на ден .
Да, майка ми е лекар слава богу и ми обяснява доста неща например за метаболизма :wink: Ясно ми е че моя е много бърз и че не може да се регулира действието на щитовидната жлеза. Значи според вас едно от решенията е много калории разпределени на 6 яденета на ден? Ето каква хран. програма намерих в bb-team: http://www.bb-team.org/nutrition/000487.php
Това мисля че ще ми свърши работа. Също така изчетох статията за креатина и имам въпросче. Всичко, което прочетох за него дава положителни резултати - издръжливост, сила, много бързо възстановяване от което следва бърз разтеж на мускулите.
П.С. индианец съм в тази област и е твърде възможно да се заблуждавам някъде ... :oops: :oops:
Не пише на каква възраст си.Обаче проблема ти едва ли е само в теглото и мускулите.Може би имаш слаб скелет ,фини кости и малка гръдна обиколка.Вземай някви таблетки с калций и залягай на сиренето,кашкавала и млякото.Купи си Суправит с калции,магнезий,витамин де и други.Струва само3-4лева.Разтваряш по 1/2 таблетка на ден в чаша вода и го изпиваш.Това е съвет за всички със слаба фигура.Мускули се правят на здрав,масивен скелет.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече