13.10.06
22:13
значи от доста време около 4 месеца съм с една програма и вече малко отказва лллл :D не качвам вече достатъчно та мисля да я сменям и сериозно съм се замислил за сплит от типа:
гърди+рамо
гръб+корем
почивка
крака+корем
ръце
почивка
—//—
обаче никога не съм тренирал рамената с гърди ако може някой там да ми помогне с брой упр и със части на рамото
а иначе съм на 1 год и 2 месеца зала :P
181см и 85оки :D
16години
13.10.06
22:22
еми можи да пробваш само 3 упражнения за раменете , като ги правиш с дъмбели и с малко повечко повторения (над 10) , а според мен е по добре да го разделиш рамото на двата дена - средно и предно при гърдите , а задно при гърба и там можи да включиш и трапец , ако ти е изоставаща група (кат моята :cry: ) поне аз тъй бих напраил :wink:
абе ще се позамисля за разделянето на рамото въпреки че мн не ми се иска :( а иначе трапец и предмишници правя с упр. за гръб и не мисля да правя и допълнително просто няма смисъл
13.10.06
23:00
Комбинацията рамо и гърди може да не ти хареса. Рамото се изморява след гърдите и като трябва да правиш и него... става тегаво и по - неефикасно според мен. При всеки е различно разбира се. Дано ти нямаш тоя проблем. Упражненията които аз бих ти препоръчал са раменна преса с дъмбели - 3 по 10, разставяне встрани 3 по 10 и повдигане на щанга за задно рамо пак 3 по 10-12.
ви нз може....ама ше пробвам а и аз съм за раменни преси с дъмпели 4 серии по 10(любимо упр), разтваряне за средно и разтваряне за задно с дъмпели а ако ми е малко за задно мисля и едно друго упр не знам как се казва дето се легнал на лежанката ама на рамо смисъл настрани и с дъмпел си пускаш надолу към земята и без да сгъваш в лакета вдигаш нагоре :) е бахти обяснението
15.10.06
16:25
гърди със рамо или трицепс...но това е от моя гледна точка...никои не може да ти изготви сплит освен ти самия...
[quote author=“donscot”]гърди със рамо или трицепс...но това е от моя гледна точка...никои не може да ти изготви сплит освен ти самия...
аз не искам сплит! него съм си го направи а друго :
обаче никога не съм тренирал рамената с гърди ако може някой там да ми помогне с брой упр и със части на рамото