Възможна ли е такава тренировка?

15.10.06
22:12

Понеже горните гърди и гърба ми малко изостават, може ли да акцентирам върху тях тоест.. да тренирам горни гърди + гръб в един ден? И колко често да го правя?

15.10.06
22:21

Това е основна грешка,гърди и гръб не се съвместяват добре в една тренировка...и двете са голяма мускула група,противоположна и изискваща голямо внимание...по отделно.
Поздрави  :?

И двете са големи мускулни групи и трябва да се натоварват повечко. Не е правилно според мен.

IC

15.10.06
22:33

аз пък казвам че може !

15.10.06
22:37

[quote author=“iceman”]аз пък казвам че може !

Хах то,че може може,но дали е правилно пита човека.Не си ли се замислял защо в един ден се тренират мускули близки един до друг (бицепс,трицепс/рамо,трицепс...т.н.),аз сепциално не виждам връзката гърди-гръб,плюс това при един по-напреднал (и не само) фитнесджия му се налага да прави по 3-4 упражнения за гърдите и за гърба.Замисляш ли се какво става ако ги тренира в един ден,той ще се съсипе от тренировки,пък и освен това ефекта няма да е голям според мен.

16.10.06
00:00

не е правилно защото ти целиш разтеж! нали така! а растежа идва не от залата толкова а от възстановяването...... и принципно ти като натовариш и двете големи групи мускули и тялото ти по трудно ще се превъзстанови.....т.е. по добре е да са в оделни дни и в отделните дни да се акцентира на тях .... да се целят 7-8 повторения с тежест 75-80% от личния мах и да се внимава за правилното изпълнение :wink:

16.10.06
09:55

[quote author=“techo”]Понеже горните гърди и гърба ми малко изостават, може ли да акцентирам върху тях тоест.. да тренирам горни гърди + гръб в един ден? И колко често да го правя?

Да, възможно е, поне до момента, в който започнеш да вдигаш, така че да усещаш, че ти е трудно да се възстановиш. :)
Най-добре да тренираш цялостно -> гърди-гръб, тренировката е тежичка, на големи МГ, но е разпределена на бутащи и дърпащи, при добре организирана тренировка, няма да е повече от 1 час.

Опитай и сам си прецени, дали е подходяща за теб, аз лично тренирах досега така, но сега вече ще ги разделям, защото ВЕЧЕ ми идва малко нанагорно.
По мое мнение, това е доста добра тренировка, но ...всеки индивидуално трябва да си прецени, дали става за него и докога.
Правиш я веднъж седмично, като аз си слагах почивен ден -> преди и след.  :)

@Offspring - еми..то и гърди и гръб са близко разположени, както написах по-горе..гръб и гърди е доста подобна методика на бицепс и трицепс, а пък хората тренират и на горна и долна част, не само на съседни МГ. :P

Ааааа и ако я все пак я правиш, забелязах че когато правя флайс, набиранията са доста гадничко занимание.  :)

16.10.06
09:58

[quote author=“NRG52”][quote author=“techo”]Понеже горните гърди и гърба ми малко изостават, може ли да акцентирам върху тях тоест.. да тренирам горни гърди + гръб в един ден? И колко често да го правя?

Да, възможно е, поне до момента, в който започнеш да вдигаш, така че да усещаш, че ти е трудно да се възстановиш. :)
Най-добре да тренираш цялостно -> гърди-гръб, тренировката е тежичка, на големи МГ, но е разпределена на бутащи и дърпащи, при добре организирана тренировка, няма да е повече от 1 час.

Опитай и сам си прецени, дали е подходяща за теб, аз лично тренирах досега така, но сега вече ще ги разделям, защото ВЕЧЕ ми идва малко нанагорно.
По мое мнение, това е доста добра тренировка, но ...всеки индивидуално трябва да си прецени, дали става за него и докога.

@Offspring - еми..то и гърди и гръб са близко разположени, както написах по-горе..гръб и гърди е доста подобна методика на бицепс и трицепс, а пък хората тренират и на горна и долна част, не само на съседни МГ. :P

Да знам,но не само че не съм виждал никой известен билдер или някой от злата да го прави,но и лично аз невиждам да има по-голям напредък при съчетаването на тези МГ.Но всеки с мнението си,с физиката и т.н.
Поздрави  :D

17.10.06
10:25

[quote author=“Offspring”]Това е основна грешка,гърди и гръб не се съвместяват добре в една тренировка...и двете са голяма мускула група,противоположна и изискваща голямо внимание...по отделно.

Защо мислиш че е грешка?Пробвал ли си?Това е един от добрите варианти за тренировка.
Ако искате добри гърди просто се набляга само на горната част,Упражнения като преси с дъмбели или шанга от полулег,флайс от полу лег,пуловер,кросовер от горна макара.А “великия” лег го забравете или тренирайте много рядко за да не се забрави движението ,де

FI

17.10.06
20:39

[quote author=“Offspring”][quote author=“NRG52”][quote author=“techo”]Понеже горните гърди и гърба ми малко изостават, може ли да акцентирам върху тях тоест.. да тренирам горни гърди + гръб в един ден? И колко често да го правя?

Да знам,но не само че не съм виждал никой известен билдер или някой от злата да го прави

ще ти спомена само едно име-арнолд шварцанегер.това е тренировка подходяща при стероиден цикъл която изгражда истинска мръвка.но не трябва да се прави повече от месец-два.

FZ

17.10.06
20:50

[quote author=”МИЛЕ”][quote author=“Offspring”]Това е основна грешка,гърди и гръб не се съвместяват добре в една тренировка...и двете са голяма мускула група,противоположна и изискваща голямо внимание...по отделно.

Защо мислиш че е грешка?Пробвал ли си?Това е един от добрите варианти за тренировка.
Ако искате добри гърди просто се набляга само на горната част,Упражнения като преси с дъмбели или шанга от полулег,флайс от полу лег,пуловер,кросовер от горна макара.А “великия” лег го забравете или тренирайте много рядко за да не се забрави движението ,де

Браво Миле много правилно но е хубаво да се подобри възтановяването за по добър ефект !  8)

17.10.06
22:59

Как си преставяте(без зоб)
Гърди и гръб в една тренировка ?
4 упр за гърди,минимум 4 за гръб...
Това са 8 упражнения за големи мускулни групи...
А само за справка примерно чукове,тяга и лежанките в един ден,просто не знам за какво възтановяване трябва да става въпрос...
Определено трена гърди+гръб е за много сериозно назобани...

18.10.06
09:40

Ето и според това мнение аз ще се поправя.Тренировката не е основна грешка просто е непрепоръчително.

SK

18.10.06
13:23

[quote author=“techo”]Понеже горните гърди и гърба ми малко изостават, може ли да акцентирам върху тях тоест.. да тренирам горни гърди + гръб в един ден? И колко често да го правя?

Горните гърди ти изостават, защото(предполагам само)изразходваш силите си на тилен лег и после не обръщаш нужното внимание на полулега.Опитай се да изключиш лега от тренировката или го вмукни като последно опражнение и прави всички упр. под определен ъгъл зада работиш повече за средна и горна част на гърдите.
:idea: Лега се замества чудесно с кофички и 2-те работат за една и съща област :!:

21.10.06
08:57

Тва са две големи МГ ... Недупостимо е да се тренират в един ден ... По добре хванете прочете някоя книжка преди да давата съвети ..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1