21.10.06
17:39
Можете ли да ми кажете упражнения за гръб, които нападат мускули, които го правят да изглежа по-голям?
Не говоря за разширяване на гръдния кош, а за мускули създаващи илюзия за по голям гръб. Тоест искам да ги вкарам в тренировката си за гръб, която е с предимно упражнения за разширяване и така да постигна по-голям ефект.
21.10.06
17:43
За да ти е голям гърба ти трябва широчина и масивност. Да си като “гардероб” дето викат някои. За целта ти трябват тъй наречените перки. Само с това обаче няма да стане номера. Трапецовидния мускул също придава обем на гърба.
21.10.06
17:49
Ами нямам масивност, пък и не си ми отговорил на нито 1 от въпросите. Разбрах за кои мускули става вапрос но как да ги стресирам не разбрах.
21.10.06
18:45
правилно !
а за упражненията ; набирания , чукчета, мечка, придърпване на скрипец и др. из форума има много програми ! който търси намира !!! 8)
21.10.06
19:37
Почвам вече да се дразня! Четете малко какво питам бе хора. ПРАВЯ УПРАЖНЕНИЯ ЗА РАЗШИРЯВАНЕ, НО ИСКАМ ДА ГИ КОМБИНИРАМ С УПРАЖНЕНИЯ РАЗВИВАЩИ МУСКУЛИТЕ ПОД МИШНИЦАТА ЗА ДА ИЗГЛЕЖДА ПО ГОЛЯМ ГЪРБЪТ.
Капиш?
21.10.06
19:53
само че това упр.не мога да ти го обясня така...взимаш някакъв Л-образен лост(дръжка) или там нз как му се вика но в залите ги има...и правиш набирания(хватът става много тесен все едно се катериш по въже) 4 серии (до отказ)
и наи ок ще бъде да ти е първото упр. за гръб по време на неговата тренировка...не знам дали чатна за какво ти лафя но се старах максимално да ти го обясня :wink:
21.10.06
19:54
Явно и ти не четеш. Казах ти че това са перки. Гребане с дъмбел е упражнението което според мен ги натоварва най - добре.
значи трябва ти рамо. Задно рамо!
Него ще правиш с “вертолет” и вдигане зад врат.
За мускулите под мишницата (latisimus dorsi…май така се пише) се прави гребане, което прави гърба макс плътен. Прави тяга и мечка, отново за плътност. За плътност също дърпане на скрипец с тясна ръкохватка и набиране с успореден хват. Ако ги правиш тези неща свясно и редовно, както си му е редът, грешка няма да имаш.
И не се дразни :wink:
21.10.06
20:02
Мерси. Значи добре съм се ориентирал, аз точно тези упражнения съм включил в програмата си за гръб.
Само ако мога да коментирам относно задното рамо, защото знам че упражненията които си ми казал са за средно и предно рамо или се бъркам?
21.10.06
20:16
Така ти се струва защото си представяш стандартния да го нарека вертолет. По - точно е да се каже повдигане с щанга за задно рамо май. Просто заставаш пред щангата, хващаш я отзад на ширината на раменете и я дърпаш нагоре. Дано си ме разбрал. Ще ти потърся снимка и ако намеря ще ти дам линк.
А пък бутането зад врат обхваща цялото рамо, само че ако питаш мен, доста добре влиза в задното рамо. И това не е само мое мнение :D
21.10.06
20:31
Със щанга или дъмбели имаш предвид?
със щанга. Рамо с дъмбели не правя, защото е рисковано за ставите.
Иначе за задно рамо се сещам още за разтваряне на една машина “бътерфлай” мисля че се казаваше. Наобратно само че.
Но бутането зад врат ми е любимо, за него казват, че прави рамене като гюлета :D
21.10.06
21:09
То акцентира на средната част. Точно това упражнение което написа назад дето се прави и аз мисля, че е много удачно.