Вярно ли е?

LA

22.10.06
00:22

Здравеите.Един приятел ми каза да правя едната седмица с малки тежасти повторенията а дръгата с големи.да може  мусколите да се стресират и да запоьнат да растат.бихте ли ми казали това вярно ли е?аи дори и да е вярно аз сам на 13 години и при мен са малко по разли4ни.благодаря предварително. :wink:

DO

22.10.06
00:39

:shock:

22.10.06
00:59

ами има такива протрами но при ттях е примерно на седмици:
1-2 - 12-15 повтореня
3-4 - 10-12
5-6 - 8-10
7-8 - 6-8
9-10 - 1-3

забравих как се казваше вида трен, а и има и други варианти

По - удачен е варианта който каза Lucifer_.

LA

22.10.06
15:18

lacufer били разяснил по подробно плс.и ако може да напи6е6 една такава тренировка.или дамия пратиш на m0r@abv.bg за по лесно

22.10.06
15:40

уфффф ми чеки да намеря! имяше такава трен във последното мускули и фитнес....... аре кат намеря ше го постна

22.10.06
15:52

така значи става въпрос за цикли! има три вида!
:arrow: линеен
:arrow: вълнообразен
:arrow: обратен

с по една дума:
:arrow: линейния - при него тежеста се покачва право пропорционално на намаляващите повторения. т.е. както бях написал

1-2 - 12-15 повтореня
3-4 - 10-12
5-6 - 8-10
7-8 - 6-8
9-10 - 1-3

само че и тежестите се вдигат а почивката между сериите се овеличава както следва от 1 минута и се стигне до 4-5 :wink:

:arrow: обратния е същото само че на обратно :wink:  започва се със по малко повторения и се увеличават а тежеста намалява както и почивката

:arrow: а вълнообразния цикъл е най-използван при него се редуват постоянно тренировки с висока и ниска тежест ...... или по елементарно казано си вдигаш секи път различно! и с различни упр. бе с две думи: “кат ти е кеф”

упражненията са каквито си ги избереш и няма смисъл да ти пиша програма .... а и не намирам за нужно....

22.10.06
17:19

[quote author=“lamera”]Здравеите.Един приятел ми каза да правя едната седмица с малки тежасти повторенията а дръгата с големи.да може  мусколите да се стресират и да запоьнат да растат.бихте ли ми казали това вярно ли е?аи дори и да е вярно аз сам на 13 години и при мен са малко по разли4ни.благодаря предварително. :wink:

Лично мнение: На 13 години, каквото и както да стресираш и релаксираш, хормоните ти не позволяват сериозно мускулно развитие. Рядки са случаите на пъбертет в които това не е така.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1