Помощ:Горни Гърди

22.10.06
17:56

Здрасти пак съм аз  :)
Горните ми гърди изобщо ги няма , мн ще съм благодарен ако кажите какви упражнения да правя за горни гърди ,че да пораснат малко .... стажа ми е 6 месеца почти ,а ето и какво правя за гърди :
1.Кофички
2.Хоризонтален лег с щанга
3.Дигам дъската на лежанката най горе и пак с щанга
4.лицеви упори

П.П. Извинявайте ако има нещо  :wink:

Прави упражнения за гърди първи. Пример: 1 полулег с щанга 2 полулег с дъмбели 3 хоризонтален лег 4 кофички. Наблягай на дъмбелите - те действат много по - добре на гърдите.

22.10.06
18:07

Мерси ще опитам в нова програма ... ще пробвам така , но има един проблем на дъмбелите ми мога да слагам само по 20 килограма  предполагам ,че след 6-7 тренировки ще станат леки и ще ги свикна
:lol:  ще го измисля ... и пак БЛАГОДАРЯ

[quote author=“J0”]Мерси ще опитам в нова програма ... ще пробвам така , но има един проблем на дъмбелите ми мога да слагам само по 20 килограма  предполагам ,че след 6-7 тренировки ще станат леки и ще ги свикна
:lol:  ще го измисля ... и пак БЛАГОДАРЯ

Как така само с 20 килограма? Нещо не разбрах.

22.10.06
18:21

еми дъмбела ми може да събере 20 килограма .... повече от 20 неможе

Тренираш вкъщи ясно.

22.10.06
19:45

[quote author=“boxerg”]Тренираш вкъщи ясно.

е в къщи ама всичко е оригинално , скрипец , скотово , дъмбели , лежанка , прави лостове , крив лост , 200 килограма тежести и т.н.  :wink: бих казал ,че имам всичко което е нужно

[quote author=“J0”][quote author=“boxerg”]Тренираш вкъщи ясно.

е в къщи ама всичко е оригинално , скрипец , скотово , дъмбели , лежанка , прави лостове , крив лост , 200 килограма тежести и т.н.  :wink: бих казал ,че имам всичко което е нужно

Не съм казал обратното. Просто ми стана интересно как така не може да сложиш повече от 20 килограма.  :)

22.10.06
23:20

Къв е смисъла да се прави със щанга от полулег и след тва с дъмбели от полулег? Няма никъв смисъл по-добре махни 1 от двата полулега и за 4то упражнение сложи примерно флайс от полулег :wink:

[quote author=“SpUd3r”]Къв е смисъла да се прави със щанга от полулег и след тва с дъмбели от полулег? Няма никъв смисъл по-добре махни 1 от двата полулега и за 4то упражнение сложи примерно флайс от полулег :wink:

Е как ще няма смисъл... Дъмбела акцентира по - доста по специфичен начин на гърдите. Много хора дори не правят лежанки а само с дъмбели, но според мен поне един лег ти трябва.

23.10.06
00:12

[quote author=“J0”]3.Дигам дъската на лежанката най горе и пак с щанга
П.П. Извинявайте ако има нещо  :wink:

Ами ако вдигаш твърде много дъската...има нещо  :D Ако я вдигаш под много голям ъгъл ще натоварваш предното рамо,може би знаеш,но все пак да кажа  :wink:
Успех!

23.10.06
18:49

не е под голям ъгъл  :wink: сега значи да видим какво съм разбрал :

1.Полулег с щанга 3х8
2.Полулег с Дъмбел 4х8
3.Хоризонтален лег с щанга или дъмбел 4х8
4.Флайс , лицеви упори или кофички / или да ги редувам 3-4 х 8

това ли е цялата работа  :wink:

SI

23.10.06
19:14

Колкото до ъгъла на лежанката, според много културисти градусите трябва да са около 40, когато се прави с щанга.
А когато се прави с дъмбели - около 20-25.

23.10.06
19:49

[quote author=“sillmarillion”]Колкото до ъгъла на лежанката, според много културисти градусите трябва да са около 40, когато се прави с щанга.
А когато се прави с дъмбели - около 20-25.

За културистите не знам, но масово хората го правят под наклон към 40~5, въпреки че техниката на упражнението изисква 30-35.

20 кила, 20..няма лошо, като ти станат малки, тогава ще ги разкараш.  :)

Не виждам, какъв е проблема да си вземеш по-големи дискове и да станат повече, ама ..де да знам.  :)

Добре звучи програмата, но при мен лично, без въобще гърдите да са ми приоритетна група с 3 упр. полулег, лег и полулег дъмбели и ги усещам, че нещо са почнали да нарастват, струва ми се...  :)

24.10.06
13:28

[quote author=“J0”]не е под голям ъгъл  :wink: сега значи да видим какво съм разбрал :

(1.Полулег с щанга 3х8)
2.Полулег с Дъмбел 4х8
3.Хоризонтален лег с(щанга или) дъмбел 4х8
4.Флайс , лицеви упори или кофички / или да ги редувам 3-4 х 8

това ли е цялата работа  :wink:

Аз предлагам щангата да се махне изцяло и да се замести само с дъмбели ,тъй като много по-слабо застъпва гърдите,а и като цяло движението е ограничено.Ефективността на упражненията с дъмбели е много по-голяма ...кофички,лицеви опори>добре ,а може и  от време на време да включваш пек-дек машината  в тренировката за гърди вместо флайс...
:)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1