30.10.06
21:10
С какво мажат пилетата преди да ги изпекат? Утре да си направя едно :)
Незнам братле...аз винаги съм си предпочитал направо пилешки гърди да си купя,да не говорим един мой приятел си купува направо пиле си на грил и то 6 лева и като го разкости и неможа да събере месо като за една пържола от тези които си купувам,а тя със сигурност излиза по-евтино от 6 лева :D Незнам,ма специално на мен не ми излиза на сметка да си купувам цяло пиле...ма то вярно,че теа по магазините са по-големички от тия на грила дето ги бутат...а с кво ги мажат...некви специални марини... :D
По-добре си вземи едни гърдички,земи си подправка за месо,поръси ги,нарежи пресен лук и затвори тая чудодейна гозба в една купа с капак да престои една вечер и...божествено :D
[quote author=“Offspring”]
По-добре си вземи едни гърдички,земи си подправка за месо,поръси ги,нарежи пресен лук и затвори тая чудодейна гозба в една купа с капак да престои една вечер и...божествено :D
И... не се чуди, ако има един специфиченм фин, или не чак толкова фин вкус на кисели краставички. Не е от подправките, просто е вкиснало. :lol: Особенно ако е по топло времето, може да се наптровиш чак.
Меса не се оставят на стайна температура!!
[quote author=“builderbs”]Нали това ми е целта. Да си го правя вкъщи и да излиза по евтино ;)
С мазнина някаква ги обливат за да се остане сухо месото, и слагат някакви подправки -’пиле грил’, които може да намериш в магазините.
Аз обаче предпочитам пиле с картофи на фурна. Правиш една манджа и си тип-топ. :lol:
[quote author=“builderbs”]С какво мажат пилетата преди да ги изпекат? Утре да си направя едно :)
Вземи си едно пиле, измий го, намажи го с кашичка от червен пипер, олио и сол (може и къри). Вземи една бира, измий бутилката и след като я отвориш я пъхни в дупето на пилето. Сложи го в тава и го печи. Бирата се излива постепенно и постоянно държи пилето сочно. Просто и вкусно!
16.11.06
11:10
#5
[quote author=“Jina”][quote author=“builderbs”]С какво мажат пилетата преди да ги изпекат? Утре да си направя едно :)
Вземи си едно пиле, измий го, намажи го с кашичка от червен пипер, олио и сол (може и къри). Вземи една бира, измий бутилката и след като я отвориш я пъхни в дупето на пилето. Сложи го в тава и го печи. Бирата се излива постепенно и постоянно държи пилето сочно. Просто и вкусно!
Мхммм това звучи страхотно вкусно, ще се пробва.
Само един тъп въпрос: Бутилката легнала или права трябва да е?
:oops: :oops: :oops:
[quote author=“fitday”][quote author=“Jina”][quote author=“builderbs”]С какво мажат пилетата преди да ги изпекат? Утре да си направя едно :)
Вземи си едно пиле, измий го, намажи го с кашичка от червен пипер, олио и сол (може и къри). Вземи една бира, измий бутилката и след като я отвориш я пъхни в дупето на пилето. Сложи го в тава и го печи. Бирата се излива постепенно и постоянно държи пилето сочно. Просто и вкусно!
Мхммм това звучи страхотно вкусно, ще се пробва.
Само един тъп въпрос: Бутилката легнала или права трябва да е?
:oops: :oops: :oops:
Не е тъп. Сетих се, че не е много ясно. Бутилката заедно с пилето са легнали. Още при самото полагане леко ще се излее течността в тавата, но това е целта, защото в тавата няма мазнина и така пилето не залепва, а се получава нещо като бирена баня. А и по време на самото печене от бирата се излива постоянно по-малко по -малко и така е постоянно сочно. Не му трябва дълго печене. Само внимавай, когато е готово и вадиш бутилката да не се изгориш, защото течността няма да се е изпарила изцяло, а ще е вряла.
16.11.06
12:49
#7
[quote author=“Jina”][quote author=“fitday”][quote author=“Jina”][quote author=“builderbs”]С какво мажат пилетата преди да ги изпекат? Утре да си направя едно :)
Вземи си едно пиле, измий го, намажи го с кашичка от червен пипер, олио и сол (може и къри). Вземи една бира, измий бутилката и след като я отвориш я пъхни в дупето на пилето. Сложи го в тава и го печи. Бирата се излива постепенно и постоянно държи пилето сочно. Просто и вкусно!
Мхммм това звучи страхотно вкусно, ще се пробва.
Само един тъп въпрос: Бутилката легнала или права трябва да е?
:oops: :oops: :oops:
Не е тъп. Сетих се, че не е много ясно. Бутилката заедно с пилето са легнали. Още при самото полагане леко ще се излее течността в тавата, но това е целта, защото в тавата няма мазнина и така пилето не залепва, а се получава нещо като бирена баня. А и по време на самото печене от бирата се излива постоянно по-малко по -малко и така е постоянно сочно. Не му трябва дълго печене. Само внимавай, когато е готово и вадиш бутилката да не се изгориш, защото течността няма да се е изпарила изцяло, а ще е вряла.
Супер! Мерси много още утре ще го пробвам.
16.11.06
18:26
#8
е тази бутилка няма ли да се напука нещо на високите температури?
:lol: Това е въпрос на мъж и то не голям! Не, няма да се напука, защото температурата не е чак толкова висока. Не си ли спомняте времето, когато по домовете се варяха компоти, сиропи, туршии и под.? Тя също бяха в стъклени съдове. Опитайте - става за 0 време и е вкусно! Очаквам отзиви! :wink:
16.11.06
19:40
#10
Jina то и сега си варят хората включително и майка ми
17.11.06
01:36
#11
засрамих се
19.11.06
13:47
#12
:lol: Това е въпрос на мъж и то не голям! Не, няма да се напука, защото температурата не е чак толкова висока. Не си ли спомняте времето, когато по домовете се варяха компоти, сиропи, туршии и под.? Тя също бяха в стъклени съдове. Опитайте - става за 0 време и е вкусно! Очаквам отзиви! :wink:
Току що ставам от масата, след като ядох от пилето приготвено по описания от теб начин. Няма по - разкошно нещо. Само мога да го препоръчам на всеки решил да опита. :) :) :)
малко не ми е ясно като е легнала бирената бутилка
30 % от бирата ще остане в нея май
разликат между пияно пиле и това е че тук бутилката е в задника за дасе излива по малко че да го държи сочно
в другия случай се излива в тавата половин бира и още толкова вода че ако е само бира доста нагарча
и се омазва пилето яко с масло,червен пепер и сол
и после найстина е много яко
и иска задраво топене с хляб
или поне сърбане с лъжица
:)
[quote author=“Jina”][quote author=“builderbs”]С какво мажат пилетата преди да ги изпекат? Утре да си направя едно :)
Вземи си едно пиле, измий го, намажи го с кашичка от червен пипер, олио и сол (може и къри). Вземи една бира, измий бутилката и след като я отвориш я пъхни в дупето на пилето. Сложи го в тава и го печи. Бирата се излива постепенно и постоянно държи пилето сочно. Просто и вкусно!
Колеги само по внимателно като я пъхате бутилката, бъдете нежни понеже не се знае дали го кефи пилето анални изпълнения :lol: :lol: :lol: Джина извинявай за спама не се сдържах просто :lol: