Пиле на грил - приготвяне

30.10.06
21:10

С какво мажат пилетата преди да ги изпекат? Утре да си направя едно :)

30.10.06
22:48

Незнам братле...аз винаги съм си предпочитал направо пилешки гърди да си купя,да не говорим един мой приятел си купува направо пиле си на грил и то 6 лева и като го разкости и неможа да събере месо като за една пържола от тези които си купувам,а тя със сигурност излиза по-евтино от 6 лева  :D Незнам,ма специално на мен не ми излиза на сметка да си купувам цяло пиле...ма то вярно,че теа по магазините са по-големички от тия на грила дето ги бутат...а с кво ги мажат...некви специални марини...  :D
По-добре си вземи едни гърдички,земи си подправка за месо,поръси ги,нарежи пресен лук и затвори тая чудодейна гозба в една купа с капак да престои една вечер и...божествено  :D

31.10.06
05:43

Нали това ми е целта. Да си го правя вкъщи и да излиза по евтино ;)

31.10.06
12:48

[quote author=“Offspring”]
По-добре си вземи едни гърдички,земи си подправка за месо,поръси ги,нарежи пресен лук и затвори тая чудодейна гозба в една купа с капак да престои една вечер и...божествено  :D

И... не се чуди, ако има един специфиченм фин, или не чак толкова фин вкус на кисели краставички. Не е от подправките, просто е вкиснало. :lol:  Особенно ако е по топло времето, може да се наптровиш чак.
Меса не се оставят на стайна температура!!

[quote author=“builderbs”]Нали това ми е целта. Да си го правя вкъщи и да излиза по евтино ;)

С мазнина някаква ги обливат за да се остане сухо месото, и слагат някакви подправки -’пиле грил’, които може да намериш в магазините.

Аз обаче предпочитам пиле с картофи на фурна. Правиш една манджа и си тип-топ.  :lol:

16.11.06
11:02

[quote author=“builderbs”]С какво мажат пилетата преди да ги изпекат? Утре да си направя едно :)

Вземи си едно пиле, измий го, намажи го с кашичка от червен пипер, олио и сол (може и къри). Вземи една бира, измий бутилката и след като я отвориш я пъхни в дупето на пилето. Сложи го в тава и го печи. Бирата се излива постепенно и постоянно държи пилето сочно. Просто и вкусно!

FI

16.11.06
11:10

[quote author=“Jina”][quote author=“builderbs”]С какво мажат пилетата преди да ги изпекат? Утре да си направя едно :)

Вземи си едно пиле, измий го, намажи го с кашичка от червен пипер, олио и сол (може и къри). Вземи една бира, измий бутилката и след като я отвориш я пъхни в дупето на пилето. Сложи го в тава и го печи. Бирата се излива постепенно и постоянно държи пилето сочно. Просто и вкусно!

Мхммм това звучи страхотно вкусно, ще се пробва.

Само един тъп въпрос: Бутилката легнала или права трябва да е?
:oops:  :oops:  :oops:

16.11.06
11:53

[quote author=“fitday”][quote author=“Jina”][quote author=“builderbs”]С какво мажат пилетата преди да ги изпекат? Утре да си направя едно :)

Вземи си едно пиле, измий го, намажи го с кашичка от червен пипер, олио и сол (може и къри). Вземи една бира, измий бутилката и след като я отвориш я пъхни в дупето на пилето. Сложи го в тава и го печи. Бирата се излива постепенно и постоянно държи пилето сочно. Просто и вкусно!

Мхммм това звучи страхотно вкусно, ще се пробва.

Само един тъп въпрос: Бутилката легнала или права трябва да е?
:oops:  :oops:  :oops:

Не е тъп. Сетих се, че не е много ясно. Бутилката заедно с пилето са легнали. Още при самото полагане леко ще се излее течността в тавата, но това е целта, защото в тавата няма мазнина и така пилето не залепва, а се получава нещо като бирена баня. А и по време на самото печене от бирата се излива постоянно по-малко по -малко и така е постоянно сочно. Не му трябва дълго печене. Само внимавай, когато е готово и вадиш бутилката да не се изгориш, защото течността няма да се е изпарила изцяло, а ще е вряла.

FI

16.11.06
12:49

[quote author=“Jina”][quote author=“fitday”][quote author=“Jina”][quote author=“builderbs”]С какво мажат пилетата преди да ги изпекат? Утре да си направя едно :)

Вземи си едно пиле, измий го, намажи го с кашичка от червен пипер, олио и сол (може и къри). Вземи една бира, измий бутилката и след като я отвориш я пъхни в дупето на пилето. Сложи го в тава и го печи. Бирата се излива постепенно и постоянно държи пилето сочно. Просто и вкусно!

Мхммм това звучи страхотно вкусно, ще се пробва.

Само един тъп въпрос: Бутилката легнала или права трябва да е?
:oops:  :oops:  :oops:

Не е тъп. Сетих се, че не е много ясно. Бутилката заедно с пилето са легнали. Още при самото полагане леко ще се излее течността в тавата, но това е целта, защото в тавата няма мазнина и така пилето не залепва, а се получава нещо като бирена баня. А и по време на самото печене от бирата се излива постоянно по-малко по -малко и така е постоянно сочно. Не му трябва дълго печене. Само внимавай, когато е готово и вадиш бутилката да не се изгориш, защото течността няма да се е изпарила изцяло, а ще е вряла.

Супер! Мерси много още утре ще го пробвам.

16.11.06
18:26

е тази бутилка няма ли да се напука нещо на високите температури?

16.11.06
18:30

[quote author=“cran-berry”]е тази бутилка няма ли да се напука нещо на високите температури?

:lol: Това е въпрос на мъж и то не голям! Не, няма да се напука, защото температурата не е чак толкова висока. Не си ли спомняте времето, когато по домовете се варяха компоти, сиропи, туршии и под.? Тя също бяха в стъклени съдове. Опитайте - става за 0 време и е вкусно! Очаквам отзиви! :wink:

DU

16.11.06
19:40

Jina то и сега си варят хората включително и майка ми

17.11.06
01:36

[quote author=“Jina”] Това е въпрос на мъж и то не голям!  :wink:

засрамих се

FI

19.11.06
13:47

[quote author=“Jina”][quote author=“cran-berry”]е тази бутилка няма ли да се напука нещо на високите температури?

:lol: Това е въпрос на мъж и то не голям! Не, няма да се напука, защото температурата не е чак толкова висока. Не си ли спомняте времето, когато по домовете се варяха компоти, сиропи, туршии и под.? Тя също бяха в стъклени съдове. Опитайте - става за 0 време и е вкусно! Очаквам отзиви! :wink:

Току що ставам от масата, след като ядох от пилето приготвено по описания от теб начин. Няма по - разкошно нещо. Само мога да го препоръчам на всеки решил да опита. :)  :)  :)

20.11.06
16:39

малко не ми е ясно като е легнала бирената бутилка
30 % от бирата ще остане в нея май

разликат между пияно пиле и това е че тук бутилката е в задника за дасе излива по малко че да го държи сочно

в другия случай се излива в тавата  половин бира и още толкова вода че ако е само бира доста нагарча
и се омазва пилето яко с масло,червен пепер и сол

и после найстина е много яко
и иска задраво топене с хляб
или поне сърбане с лъжица
:)

21.11.06
09:57

[quote author=“Jina”][quote author=“builderbs”]С какво мажат пилетата преди да ги изпекат? Утре да си направя едно :)

Вземи си едно пиле, измий го, намажи го с кашичка от червен пипер, олио и сол (може и къри). Вземи една бира, измий бутилката и след като я отвориш я пъхни в дупето на пилето. Сложи го в тава и го печи. Бирата се излива постепенно и постоянно държи пилето сочно. Просто и вкусно!

Колеги само по внимателно като я пъхате бутилката, бъдете нежни понеже не се знае дали го кефи пилето анални изпълнения  :lol:  :lol:  :lol:  Джина извинявай за спама не се сдържах просто  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1