31.10.06
14:46
Как се прави оформянето на мускулатурата? Не релеф, а самото оформяне на мускула... за релефа диета тва е ясно! Мисля да почна да слагам по едно оформящо упражнение в за всяка мускулна група в програмата ми. Най-вече за бедрата се интересувам! И като цяло има ли смисал да слагам оформящо упражнение при тези за маса или не? Натрупах малко маса ( и продалжавам), но искам да почна да я оформям, моля обеснете как става точно тази “схема”?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим31.10.06
15:26
Ти сам си си отговорил - релеф. Когато са ти малко подкожните мазнини и големи мускулите готово. Това е.
31.10.06
15:41
??? Ти така изкара нещата, че не се правят оформящи упражнения! Искащ да кажеш, че трябва да си правя същите упражния и серии и повторения кам тях, просто да променя храненето??? :shock:
31.10.06
16:14
Кажи на кои викаш оформящи упражнения. Искам да кажа, че ако имаш голему мускули и малко подкожни мазнини ще си оформен.
Да.
31.10.06
16:57
Интересно тогава, защо водят упражнения като концентрираното сгъване, хиперекстензиите,кик бек и още много упражнения оформящи?
И ако е вярно това което казвате, защо примерно бедрата като ми растат, отделните глави на мускула не са изразени?
[quote author=“Huskarl”]Интересно тогава, защо водят упражнения като концентрираното сгъване, хиперекстензиите,кик бек и още много упражнения оформящи?
И ако е вярно това което казвате, защо примерно бедрата като ми растат, отделните глави на мускула не са изразени?
Защото по краката се събират най-много мазнини...А и не е толкова лесно да имаш много ММ в краката,дори и да си нисък процент мазнини,пак може да не се виждат мускулите там.
за оформящи упражнения мога да посоча някои изолиращи такива:
гърди:
крос-оувър
гръб:
всички видове скрипци
бицепс:
концентрично сгъване, скот, сгъване на долен скрипец
трицепс:
разгъване на долен скрипец
рамо:
не мога да ти кажа името на уреда, sorry
крака:
бедрени разгъвания на машина
По начало само с такива упражнения не можеш да развиеш впечатляваща ММ, обаче е хубаво, когато си във фаза на дефиниция да включваш по едно за всяка група :D
31.10.06
19:56
А тези упражнения, които казваш, с по колко повторения да ги правя 6-10 или 10-15 ?
31.10.06
20:36
Когато прочетеш това ще разбереш колко повторения да правиш за оформяне. www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=20384
Ако изолиращите наричаш оформящи...бъркаш понятията,на практика няма оформящи упражнения,това е просто мит,но щом ги смяташ за такива...
Е, изолиращи се правят основно във фазата на дефиниция (на оформяне), но щом казваш, сигурно имаш повече опит от мен, не искам да споря :)
[quote author=“Voyager”]Е, изолиращи се правят основно във фазата на дефиниция (на оформяне), но щом казваш, сигурно имаш повече опит от мен, не искам да споря :)
Обясни ми какво имаш в предвид под оформяне ?
Ако е релеф,релеф се прави с диета.
Изолиращите упражнения се наричат така,защото изолират само конкретния мускул(т.е. не участват/или в много малка степен/ синергисти едновременно с него).
ами не релеф, а обособяването на отделните глави, сепарация и т.н.
Ти пак можеш да си имаш малък процент мазно, но ако не се работи върху отделните части на мускула с изолиращи упражнения, ефекта няма да е пълен.
Това аз разбирам под оформяне (или иначе казано “дефиниция”)
01.11.06
11:35
Абе то мускула си има форма и без да правиш “оформящи упражнения”. Пробвай НВД и Fat Burner и без да правиш дори машини ще видиш как мускулите ти ще придобият форма.
[quote author=“Voyager”]ами не релеф, а обособяването на отделните глави, сепарация и т.н.
Това се прави, докато качваш мускулна маса. Докато си на диета за релеф няма как да стане. Единственият начин да промениш генетично зададената форма на даден мускул е да качиш маса в него. Например, ако качиш маса в горната част на гърдите ще промениш цялостната им форма.
01.11.06
13:17
Значи няма смисъл човек да прави повечето упражнения, които са изолиращи (като изключим тези за задно бедро и още 1-2), защото по-добре да си прави другите упражнения, които са ефективни за маса (щанги, дъмбели)?
Тотално ми разбивате представата за тези неща!!! Защо в сайта има тогава упражнения които се водят оформящи?
Виж, ако питаш мен по-добро от свободните тежести няма, аз лично машини почти не пипвам. Давай с дъмбели и щанги и резултатът ще те радва :D
едит:
според мен машините трябва да се използват само от по-напреднали атлети, които искат да акцентират върху опр. част на мускула (т.е. да изолират).
Иначе няма смисъл...
01.11.06
14:21
Добре, вече ми стана ясно! Мерси на всички за отговорите!
01.11.06
17:25
Има много оформящи упражнения които се използват точно за твоята цел , а не за релеф.
За трицепс например освен френските упр. и кофите - всички други са оформящи.За бицепс - всички други освен редуване с дъмбели и сгъване на щанга от стоеж са оформящи. За гърди - всички освен лежанките са оформящи. За краката което те интересува - всички освен клека са оформящи. От клека може да се извлече само маса и сила - но не и оформяне , а от другите упр. за крака може да се извлече само оформяне - но не и маса (дори и лег пресата не прави маса в сравнение с клека :)). 2 те най-добри оформящи упражнения за бедра си остават нападите и клек с щанга отпред. Първото е по-специално за задното бедро и го изпълнявай не като редуваш краката през повторение,а като първо правиш с единия крак . а после с другия ( имай предвид че и задния крак се уморява доста). При нападите гъза също доста се разтяга. 2рото упр. го прави с по-малки кг защото е по-трудно за кръста от обикновенния клек. Този клек разделя предното бедро доста добре. Краката се изчиствят най-трудно по време на диета - това се дължи на естрогена - може да вземеш провирон и таоксифен за да премахнеш естрогена , тогава краката ти със сигурност ще се оформят дори ида си останеш с храненето за маса.
[quote author=“Huskarl”]Значи няма смисъл човек да прави повечето упражнения, които са изолиращи (като изключим тези за задно бедро и още 1-2), защото по-добре да си прави другите упражнения, които са ефективни за маса (щанги, дъмбели)?
Тотално ми разбивате представата за тези неща!!! Защо в сайта има тогава упражнения които се водят оформящи?
Не ! Разбира се,че има смисъл !
В една тренировка трябва да присъстват и упражнения с свободни тежести(дъмбели) и базови такива с щанги и накрая изолиращо упражнение,в никакъв случай не трябва да ги пренебрегваш !
01.11.06
20:33
ZOB DOG
А мерси, това исках да чуя... направо ме хвърлиха в тъч, хората които твърдят, че няма оформящи упражнения!
И за краката в момента по случайност правя повечето неща, които каза! (краката най си ги обичкам и затова питах за тях 8) )
[quote author=“Huskarl”]ZOB DOG
А мерси, това исках да чуя... направо ме хвърлиха в тъч, хората които твърдят, че няма оформящи упражнения!
Оформяне = качване на маса в конкретна област. Всяко едно упражнение може да е оформящо, както и всяко едно може да е за маса.
02.11.06
12:18
Да това имам предвид! Искам да кача маса с определена форма... примерно искам да ми са разделени и изразени всичките глави на квадрицепса!
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече