02.11.06
10:39
След няколко дена (на 5ти този месец) започва Световното първенство по силов трибой в Stavanger, Норвегия!
Тук има програмата по дни кои категории в кой ден са:
http://www.styrkeidrett.no/wc2006/index.htm
Тук има заявките за участие и началните тежести, които са заявили участниците.Имаме реални шансове за медали, а дори и за шампионска титла! Сравнете заявените тежести на основните конкуренти и на нашите момчета:
http://results.powerlifting.org/ipf?eventid=2006NOR1
Участниците ни са:
Тодор Василев (кат. 75 кг)
Робърт Михайлов (кат. 75 кг)
Милен Христов (кат. 90 кг)
Цветелин Папазов (кат. 90 кг)
Христо Христов (кат. 100 кг)
Васил Янчев (кат. 100 кг)
Ивайло Христов (кат. 110 кг)
УСПЕХ, МОМЧЕТА! Ще научат в Норвегия българския химн!
П.П. Поместих темата тук, защото няма раздел “Силов трибой”.
02.11.06
19:41
Особено в по - тежките категории и аз си мисля, че ще имаме успехи.
02.11.06
20:04
Във всяка една категория, където има наши, заявките сочат, че ще се борим за медал!
Заявката на Иво за първите опити е еднаква с основния претендент от “белгиеца” Орхан Биликан - по 965 кг в трибоя! Иво е много надъхан, направо ще го отвее! :twisted: Виждам как ще я прескочи 1000-килограмовата граница... ПАК!
02.11.06
21:29
Във всяка една категория, където има наши, заявките сочат, че ще се борим за медал!
Заявката на Иво за първите опити е еднаква с основния претендент от “белгиеца” Орхан Биликан - по 965 кг в трибоя! Иво е много надъхан, направо ще го отвее! :twisted: Виждам как ще я прескочи 1000-килограмовата граница... ПАК!
101 %
На голям процент от нашите резултатите написани в предварителноте очаквания са умишлено занижени и то с много килограми ;) така че не 1 а поне 3 златни медала(от трибоя става дума иначе ше са много повече надявам се :) ) очаквам аз - Ивайло Христов, Тодор Василев и Милен Христов , но нека неизбързваме защото не винаги най-силните печелят
02.11.06
22:09
Намекваш за съдийството, нали? :wink: ... Там в линка, който съм дал има и листа с всички съдии - имаме само един съдия... Да се надяваме, че опитите на нашите ще са чисти за да не им дават нито най-малкия повод да ни “режат”!
То да не им даваме поводи, ама нашите състезатели не са свикнали да спазват много много правилника. Защото на републиканските се свири “като за в България”. Пък като излезнат навън “олеле Боже къде сгреших”. Ми не си прочел правилника ...
Добре, че повечето са опитни състезатели.
Не само нашите дават занижени заявки.
Вярвам в успеха на Иво - стискам палци !!!
[quote author=“mitaka101”]То да не им даваме поводи, ама нашите състезатели не са свикнали да спазват много много правилника. Защото на републиканските се свири “като за в България”. Пък като излезнат навън “олеле Боже къде сгреших”. Ми не си прочел правилника ...
Добре, че повечето са опитни състезатели.
Не само нашите дават занижени заявки.
Вярвам в успеха на Иво - стискам палци !!!
Като натиснеш на Nominations в страницата на www.powerlifting-ipf.com при много от състезателите излизат в скоби дата месец и година които са подчертани и ако натиснеш на тях виждаш какви са им резултатите от предишни състезания.Аз лично съм ги разглеждал хиляди пъти и мисля че състезателите от другите държави се изхвърлят ДОСТА ;)
Що се отнася до правилника и до изпълнението мисля че винаги могат да те одрежат съдиите а до това че наще състезатели не знаят правилника или не се придържат към него малко не ми допада. Ивайло има дългогодишен опит в състезания било то републикански и международни същото важи и за Тодор Василев който не е само състезател но и национален трньор така че мисля че са по-наясно с правилника от някои съдии ;) Васко Янчев също има доста опит а и е бил съдя така че мисля с правилника и изпълненията няма да имат проблеми момчетата
Успех на всички
03.11.06
10:16
[quote author=“kazz”]Що се отнася до правилника и до изпълнението мисля че винаги могат да те одрежат съдиите а до това че наще състезатели не знаят правилника или не се придържат към него малко не ми допада. Ивайло има дългогодишен опит в състезания било то републикански и международни същото важи и за Тодор Василев който не е само състезател но и национален трньор така че мисля че са по-наясно с правилника от някои съдии ;) Васко Янчев също има доста опит а и е бил съдя така че мисля с правилника и изпълненията няма да имат проблеми момчетата
Успех на всички
Мдаа, сещам се - В. Янчев беше съдия на републиканското по лег, където Лежанката го замери с колана :lol: Той и Иво беше съдия в третия кръг на Републиканското... И аз смятам, че нашите състезатели (тези, които са на Световното) са много опитни и знаят за какво тава дума.
Вече нащите съдии и Емил, и Крум свирят “като на Световно” и затова и отнасят толкова критики от шефовете на отборите, особенно по частните турнири, че убивали с “този стриктен начин на съдийство” ентусиазма на младите момчета и спъвали популярността на спорта... :lol:
03.11.06
10:21
Успех на нашите момчета!
Сашо не виждам... Заради наказанието ли е това?
Джуджо как е, някой виждал ли го е скоро на тренировки? Последно като съм го виждал, беше контузен, с намален клек и тяга. Дано всичко е нормално и пак да има клекове с 4 и повече пъти теглото...
Робърт мисля, че също е сила. Макар че май съм го гледал в друга категория. Тези категории са обикновенно с най - страшна конкуренция.
Лично аз съм сигурен в Ивайло. Няма да казвам последните резултати, за които знам, но и 1000 не са бариера за него. Вярно, че не става дума за състезание, но правилната тактика там е да направиш каквото трябва, а не каквото можеш - опитите могат да са и опасни... Там трябва малко късмет и нищо повече. Волята я има.
Нека не бързаме да обявяваме триумф обаче, защото често нашите спортисти не са си правили и първоначалните заявки. По каква причина - друг въпрос.
И помним и случаи на дисквалификации.
Момчета, стискаме ви палци и успех! Сигурни сме, че можете!
[quote author=“D3BEP”]Успех на нашите момчета!
Сашо не виждам... Заради наказанието ли е това?
Джуджо как е, някой виждал ли го е скоро на тренировки? Последно като съм го виждал, беше контузен, с намален клек и тяга. Дано всичко е нормално и пак да има клекове с 4 и повече пъти теглото...
Робърт мисля, че също е сила. Макар че май съм го гледал в друга категория. Тези категории са обикновенно с най - страшна конкуренция.
Лично аз съм сигурен в Ивайло. Няма да казвам последните резултати, за които знам, но и 1000 не са бариера за него. Вярно, че не става дума за състезание, но правилната тактика там е да направиш каквото трябва, а не каквото можеш - опитите могат да са и опасни... Там трябва малко късмет и нищо повече. Волята я има.
Нека не бързаме да обявяваме триумф обаче, защото често нашите спортисти не са си правили и първоначалните заявки. По каква причина - друг въпрос.
И помним и случаи на дисквалификации.
Момчета, стискаме ви палци и успех! Сигурни сме, че можете!
Кога за последно си го виждал ? Дано не е било нещо сериозно и да е отшумяло.А иначе Робер наистина го забравихме все пак 3-ти кръг е направил 812,5 което си е страшно добро постижение и ако даде господ Хупър да си счупи ръка или крак те с Тошко стават лидерите :)
03.11.06
11:08
Успех на наще ! март месец Иво Христов направи 990кг трибой :) сега съм сигурен че ше направи много повече на световното но съм почти 98% сигурен че ще е в категория до 100кг а не 110кг но не се знае !
Аз пък съм 98% сигурен че тоя път ше си е в 110 ;) защото ако той слезе в до 100 Васко или Христо трябва да идат в до 110 а до колкото си спомням Христо стана първи в до 90 преди 2 месеца така че не ми се верва да е качил 11 кила ;)
03.11.06
14:14
Aaa, Джуджа съм го виждал много отдавна, преди поне година и нещо :) И тогава контузията му беше стара, но беше сериозна - скъсан гръбен мускул и някаква дископатия или нещо от сорта, ако не греша(дано да греша).
Поздрави, според мен той е страшен капацитет в трибоя и дано да го видим пълноценно в действие. Иначе аз съм сигрен, че има достатъчно силна воля за победа, че ще се бори с каквато и да е болка. Което не му пожелавам. Но този спорт е спорт не толкова на щангата и тялото, колкото на дух и психика и такъв човек като него никога няма да се явява само за да го видят!
Очакваме медали.
Скоро в сайта на международната федерация по силов трибой пуснаха обява че ще продават ДВД-та от световното.Може да се купи цел ден или отделна категория.Тъй като наще са 4 категории и някой е навит да купим ДВД-та с участието нека пише. Аз не мога да се сетя иначе от къде може да вземем филмчета от световното тъй като то няма да се излъчва по Евроспорт и няма от къде да се рипне та ако има някой по-усведомен дали ше го дават по някоя телевизия да казва
03.11.06
17:20
Имам въпрос, понеже нямам много време за четене....
Няма промяна в правилата? Пак може да ползват фанелки и трика, нали?
Щото ако е така, противно на обичайната практика на нашите виждам много слаба първа заявка на Иво за лежанката? Това нещо той според мен го бута и без фанелка!!!
Пък не ми се вярва да е без екпировка, защото другите тежести повече му доближават макса....
03.11.06
19:11
март месец ако не се лъжа направи 260кг лежанка пробва 270кг но не успя ... клек направи 375кг клекна ги доста лесно според мен можеше да сложи още бая и направи тяга 355кг. Промяна в правилата няма може да се ползва стреч, трико, колан, бинтове и магнезий.
Силно се съмнявам да го дават по Канал 1 :lol: по Евроспорт съм убеден че няма да го дават защото четох програмата.Ако го дават по някоя друга телевизия може някой да го рипне но както вече казах няма да излез повече от 30 евро да купим дисковете с опитите на наще и съответно на техните конкуренти. Мисля че ако няколко човека си разделим парите ше стане изгодно за всички ;)
03.11.06
21:27
За всички заинтересувани:
IPF е рещила въпроса като е направила възможно да се наблюдава и смъква състезанието онлайн (чрез предварително заплащане). Ето подробности:
http://www.styrkeidrett.no/wc2006/pages/news/news.htm
При това положение надали някой канал ще го дава пряко или поне скоро!
———————————————————————————————————————-
Допълнение - значи нас не ни интересуват 6-те дена (15 Е), а само 3 дена (3х3 Е = 9 Е)
За всички заинтересувани:
IPF е рещила въпроса като е направила възможно да се наблюдава и смъква състезанието онлайн (чрез предварително заплащане). Ето подробности:
http://www.styrkeidrett.no/wc2006/pages/news/news.htm
При това положение надали някой канал ще го дава пряко или поне скоро!
———————————————————————————————————————-
Допълнение - значи нас не ни интересуват 6-те дена (15 Е), а само 3 дена (3х3 Е = 9 Е)
Съгласен ли си да направим партия аз 4,5 и ти 4,5. Ако има и някой друг да се обажда докато е време
03.11.06
21:38
Разбира се, майната му на 9 лв! С тях и без тях...
Как предлагаш да стане? Интерсуват ни сряда (75 и 82.5), четвъртък (90 и 100) и петък (110), нали?
Toчно! Как става плащането с карта ли трябва нещо ? Ако е с карта ше ти пратя парите със зашис или както ти е удобно защото аз нз как стават тия неща а и нямам карта за да поръчам аз.
04.11.06
01:42
Време е вече нашите да вземат своето! Успех и от мен! Ма4кайте яко!!!
04.11.06
09:24
[quote author=“shorty”]март месец ако не се лъжа направи 260кг лежанка пробва 270кг но не успя ... клек направи 375кг клекна ги доста лесно според мен можеше да сложи още бая и направи тяга 355кг. Промяна в правилата няма може да се ползва стреч, трико, колан, бинтове и магнезий.
Мерси, Шорти! Значи нещата са много променени и то към добро. Еми, за мен няма съмнение. Не знам къде ще бъде отразено състезанието, но заслужава да бъде. Според ме ннай - после с малко късмет ще покажем кои сме на светвоната сцена.
04.11.06
11:22
kazz, аз също нямам такава карта и не знам как става, защото никога не съм се интересувал. Аз се надявах на тебе...
Ей, момчета, няма ли още поне един желаещ, който да има такава карта и ние с kazz да му изпратим парите?
Трябва понеделник, най-късно вторник да ги изпратим.
Хайде наистина някой който се интересува да пише, да е с карта разбирасе.....Аз другата седмица ще си извадя, няма как по-рано !! :evil:
Ще потърся връзки с приятели които имат и до понеделник се надявам да намеря човек.Вие също се опитаите да намерите за да не пропадне цялата работа заради мен
по принцип дали ще може да се гледа запис от състезанието ?
Става дума в датата или арена
Съмнявам се че в цяла БГ има някой по-заинтересован от нас така че ако ние не направим нещо никой няма да го направи а за 9 евро богати нема да станем така че това е единствения вариант
Какво стана с поръчката на ДВД-то :?: аз също съм навит да правим партия, даже ако трябва цял диск ще си купя, но няма как да го поръчам - нямам карта :cry:
06.11.06
20:38
A ето и резултатите от ДЕН 1 (06.XI.2006)
Жени: кат. до 44 кг и кат. до 48 кг
http://www.styrkeloft.no/VM/44W.html
Мъже: кат. до 52 кг и до 56 кг
http://www.styrkeloft.no/VM/52M.html
Toя е световен рекордьор 185,5 е правил ;) Иначе има по-як от него Константин Павлов 190кг 56 кично тегло
абе оставете вие мъжете ми то жените и то до 44кг правят повече тяга от мен та и клек! :oops: :roll: :lol: :shock: :cry:
Резултатите на 67,5 кг са меко казано плашещи :shock: :shock: :?
http://www.styrkeidrett.no/wc2006/pages/men.html
07.11.06
19:52
От утре почва и българското нашествие на Световното! :twisted:
07.11.06
21:45
адски ми е интересно ако има и снимки на самите състезатели особено тези в малките категории до към 70 килограма .
Иначе това еее сила :twisted: