Фитнес и агресивност :-?

Прескочи до:

02.11.06
22:34

Искам да ви споделя промяна, която наблюдавам в себе си, откакто започнах да тренирам и която ме притеснява - ставам значително по-раздразнителна и агресивна, токолкото съм била преди и е било нормално за мен.  :? Никога не съм била божа кравичка - винаги съм си била темпераментна, емоционална и лесно възбудима, но сега усещам подтици дори за физическо насилие, които, разбира се, не превръщам в действия, но така или иначе ги има. Елементарни неща ме вбесяват за части от секундата, а веднъж налетях на гаджето си да го бия след като ме издразни с някаква реплика. :oops: На какво се дължи това, според вас? Не взимам никаква химия, или добавки, само л-карнитин.
Чудя се, възможно ли е това да се дължи на увеличен дисбаланс между тестостерона и женските хормони, като следствие от тренировките. Аз по принцип имам известен хормонален дисбаланс - един от женските хормони (нямам спомен кой точно) ми се продуцира в намалено количество...

Забележка: Въпреки че би трябвало да е ясно, да кажа - жена съм! 8)

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

02.11.06
22:39

Зависи от човека.На мен например ми действа успокояващо .
Като тренирам редовно съм по уравновесен и не се ядосвам лесно.
И това е добро, защото ако ставах агресивен.......

Аз нямам такива проблеми. Не мисля, че ми влияе в тази насока по какъвто и да било начин. Не вярвам изобщо да имаш проблем. А как е стреса около теб, по колко време спиш? Доста други фактори оказват влияние.

02.11.06
23:07

Аз винаги съм си бил агресивен  :twisted:  към лошите хора де  :wink: Фитнеса не ме е променил в това отношение.

02.11.06
23:51

И аз нямам наблюдения да съм станал по-агресивен. В момента съм, както не съм тренирал заради операцията почти половин година. Но това все пак няма общо с тренировките, а с обстановката около мен, с живота ми.
По-скоро си в някакъв тежък период. Може дори да не осъзнаваш, че нещо ти трови подсъзнанието. Може дори да е от прекалено високи очаквания, и получили се прекалено малки успехи.

03.11.06
00:25

еми съвета ми е да отидеш да поблъскаш по някой боксов чувал, ако не помогне накарай приятеля ти да седи и да го биеш него.  8)

03.11.06
00:37

[quote author=“marzipan”]И аз нямам наблюдения да съм станал по-агресивен. В момента съм, както не съм тренирал заради операцията почти половин година. Но това все пак няма общо с тренировките, а с обстановката около мен, с живота ми.
По-скоро си в някакъв тежък период. Може дори да не осъзнаваш, че нещо ти трови подсъзнанието. Може дори да е от прекалено високи очаквания, и получили се прекалено малки успехи.

Като ти гледам аватара - вярвам ти за агресивността... :wink:  :P

По принцип съм наясно, че по време и веднага след тренировка, особено когато сериозна част от нея е аеробна, се получават психологически ефекти, като това, някакви потиснати емоции да изскочат без причина. На много хора им се случва да им се доплаче изведнъж, или да ги налегнат спомени от емоционално наситени ситуации, които са били отдавна забравени. В повечето случаи се дължи на хипервентилацията и това е ефект, на който се опират определени психотерапевтични техники.
В този смисъл, не ме учудва, когато имам порив, по време на тренировка, да убия по особено мъчителен начин плямпащите мацки, които идват на фитнес като на седянка. Въпреки че ме притеснява това, че звукът от нечие говорене може да ме докара до такъв неистов бяс за 1-2 минути - това вече е нещо, което преди не е било така.
Повече ме притеснява, че засилената агресивност се наблюдава и извън контекста на фитнес залата, много след приключване на тренировката и по някакъв начин оцветява характера ми. Пък уж съм спокойна, в смисъл, че живея доста спокойно и никакъв особен стрес не преживявам... Обичам много да ходя на фитнес, с нетърпение чакам дните, в които тренирам в залата и отделям много време на това - цял следобяд, кажи-речи. Мисля, че резултатите ме удовлетворяват, защото аз природно съм доста яка и за нула време влязох във форма. Досега от жените, които засичам там, никоя не може да се сравнява с мен нито по интензивност, нито по тежест на тренировката. Забелязвам даже, че се трудя по-яко дори от някои мъже там. Е, остават ми доста сланинки до дефиницията, но не се съмнявам в това, което е под тях. Не виждам къде може да е проблема... :roll:

Я всъщност да питам, вас дразни ли ви, когато някой говори много (създава шум), докато тренирате?

03.11.06
00:59

То си има серия дрешки посветена на това... :wink:

SHUT THE FUCK UP AND TRAIN !!!

Трябва да си поръчам една такава...

03.11.06
01:09

Виж сега. И аз изпитвам импулси да убивам хора...но това не е свързано с тренировките. Просто..вътрешна необходимост. Хората се променят, дори и да не го съзнават. На преден план изплават емоции, за които даже не сме предполагали..
Опитай да си наложиш спокойствие след като това те притеснява. Особено ако ти е трудно да ес контролираш. Иначе не виждам проблем. Хората по природа са разрушителни. Не се притеснявай. Преди да обърнеш някого с хастара навън няма лошо;)

03.11.06
01:56

Пиеш ли прекалено много кафе. Може от него да си агресивна. Аз като пия повече кафе и наблюдавам същите нервни изблици на агресия. Това се среща при хора с повишена чувствителност към кафе.  :evil:

03.11.06
08:49

Това, че се дразниш дори от прекомерното говорене на околните говори за свръхреактивна нервна система и при всички положение не е нормално. Възможно е да претренираш, възможно е /макар и не много вероятно/ заниманията с тежести да влошават съществуващ хормонален дисбаланс, като увеличат пропорцията андрогени/естрогени, много е възможно диетата ти да куца, възможно е да изпитваш дефицит на някакви витамини и/или микроелементи, най-подозрителни в това отношение са витамините от B групата и магнезия, които подпомагат правилното протичане на нервните импулси, нядавам се че щом тренираш толкова сериозно, пиеш и подходящи мултивитамини, при тежки тренировки необходимостта от витамини и минерали е в пъти по-голяма от необходимостта при неспортуващ човек, Optimum Nutrition имат специални женски витамини, в които ако не се лъжа има фитоестрогени, тоест подпомагат женския хормонален баланс. Разбира се, възможно е да има и фактори извън фитнеса, колкото и да ти се струва, че животът ти е спокоен.
Relax, relax, relax… :D

_Z

03.11.06
09:06

От личен опит мога да кажа че е от диетата (ако има такава). Не изключвай въглехидратите напълно и през 2-3 дни си позволявай повечко въглехидрати - това освен че няма да ти наруши диетата , ами и ще добре за мускулите.

IN

03.11.06
09:14

Aз те съветвам като усетиш агресията да си я излееш на приятеля ти с един бурен агресивен секс!Даже може от време на време да го хапеш на някои места :lol: ...хем на тебе ще ти олекне хем на него ще му е приятно-гаранция! :D

03.11.06
10:14

[quote author=“_ZOB_DOG_”]От личен опит мога да кажа че е от диетата (ако има такава). Не изключвай въглехидратите напълно и през 2-3 дни си позволявай повечко въглехидрати - това освен че няма да ти наруши диетата , ами и ще добре за мускулите.

Абсолютно. Само от това може да е. И аз се дразня лесно, като съм на НВД.

03.11.06
10:19

[quote author=“InDaHEad”]Aз те съветвам като усетиш агресията да си я излееш на приятеля ти с един бурен агресивен секс!Даже може от време на време да го хапеш на някои места :lol: ...хем на тебе ще ти олекне хем на него ще му е приятно-гаранция! :D

С удоволствие бих постъпила така, ако ставаше дума за такъв сорт агресия... :wink:  :P За съжаление обаче, това е бяс, който няма нищо общо със секса и не може да се канализира от там. Всъщност, част от проблема е и намаленото ми желание за секс, на фона на ясно изразеното ми либидо от преди. Даже, бих казала, напоследък сексът за мен не съществува като понятие... :?

03.11.06
10:30

[quote author=“Pars”]Това, че се дразниш дори от прекомерното говорене на околните говори за свръхреактивна нервна система и при всички положение не е нормално. Възможно е да претренираш, възможно е /макар и не много вероятно/ заниманията с тежести да влошават съществуващ хормонален дисбаланс, като увеличат пропорцията андрогени/естрогени, много е възможно диетата ти да куца, възможно е да изпитваш дефицит на някакви витамини и/или микроелементи, най-подозрителни в това отношение са витамините от B групата и магнезия, които подпомагат правилното протичане на нервните импулси, нядавам се че щом тренираш толкова сериозно, пиеш и подходящи мултивитамини, при тежки тренировки необходимостта от витамини и минерали е в пъти по-голяма от необходимостта при неспортуващ човек, Optimum Nutrition имат специални женски витамини, в които ако не се лъжа има фитоестрогени, тоест подпомагат женския хормонален баланс. Разбира се, възможно е да има и фактори извън фитнеса, колкото и да ти се струва, че животът ти е спокоен.
Relax, relax, relax… :D

Доскоро не пиех никакви допълнителни витамини, сега си взех, но те ми отварят страшен апетит - просто трябва по цял ден да ям и затова ги спрях. Ще опитам евентуално да ги пия веднага преди сън, та дано на следващия ден ефектът им да не е толкова силен.
За естрогените, трябва да си изровя последните хормонални изследвания, но четох скоро една статия, където съвсем ясно се казваше, че естрогенът трябва да се поддържа в минималното възможно количество, ако човек иска добра дефиниция, тъй като той е отговорен за отлагане на мазнини под кожата, дори при нискокалорична диета. А пък аз по принцип си имам една много женствена фигура (с доста извивки), което ми говори, че естроген май хич не ми липсва. Не знам.
Добре, знаеш ли от кои точно витамини се получава засиления апетит и как може да се предотврати?

03.11.06
10:35

[quote author=“topDevil”][quote author=“_ZOB_DOG_”]От личен опит мога да кажа че е от диетата (ако има такава). Не изключвай въглехидратите напълно и през 2-3 дни си позволявай повечко въглехидрати - това освен че няма да ти наруши диетата , ами и ще добре за мускулите.

Абсолютно. Само от това може да е. И аз се дразня лесно, като съм на НВД.

Аз всъщност не съм точно на НВД. Или поне ям неща, които имат въглехидрати - сладки плодове (ябълки и грозде), мляко пия поне по 300мл. на ден, ям доста сирене също така, наскоро хапвах картофена крем супа, слънчогледови семки също доста, ленено семе по 2 лъжици всеки ден... Смятам, че има въглехидрати, не е да няма. :?

Кафе не пия въобще, откакто бях в гимназията - тровила съм се с кафе и просто не ми понася. Да не говорим и че съм с изключително лесно възбудима вегетативна нервна система и дори от една глътка веднага ми се разхлопва сърцето и ми става гадно.
Л-карнитинът, който пия и за който всички тук се изказват, че е боклук, защото е български (на Биогейм), ме заковава точно 5-8 минути, след като го изпия! :!:

03.11.06
12:04

[quote author=“_ZOB_DOG_”]От личен опит мога да кажа че е от диетата (ако има такава).

Диета, претоварване, стрес. Това са причините, поне при мен.
Иначе, самите тренировки ме правят по - спокоен, а не нервен ;)

[quote author=“Lumina”]Всъщност, част от проблема е и намаленото ми желание за секс, на фона на ясно изразеното ми либидо от преди. Даже, бих казала, напоследък сексът за мен не съществува като понятие... :?

Да, диетата е проблема. Или хранене, несъобразено с натоварванията.

[quote author=“Lumina”]
Аз всъщност не съм точно на НВД. Или поне ям неща, които имат въглехидрати - сладки плодове (ябълки и грозде), мляко пия поне по 300мл. на ден, ям доста сирене също така, наскоро хапвах картофена крем супа, слънчогледови семки също доста, ленено семе по 2 лъжици всеки ден... Смятам, че има въглехидрати, не е да няма. :?

Не е във въглехидратите проблема, а в малкото калории.

Или вдигни храната, или намали натоварванията, почивай повече.
Или просто се примири с това, докато сваляш.
Само да вметна, че повече от 3 месеца не е желателно да си на хранене с отрицателни калории, независимо, дали имаш да сваляш още.

QK

03.11.06
12:43

Въобще агресивността в никакъв случай не може  да се свърже със физически упражнения,дори по физически път,това е единствено на нервна почва,същото се отнася и за диетата,на мнение съм,че и диетата не влияе,влияе ограничението и лишението от нещо,за да се преодолее това,е нужна само воля,не забравяйте че на лишения се подлагате самите вие,така,е не търсете причината в другите около вас,ами се опитвайте да се поставяте на тяхно място,затова да сте агресивни е грешно и вредно по всяко време.Когато се лишава и ограничава от нещо според мен той се самозабравя и мисли само за това,като при най-леко раздразнение от други хора,изпада в състояние на несъзнателно избухване,което не може да бъде контролирано.Така,че се изисква само воля и самоконтрол.Хората,които не умеят да се владеят,един ден доста ще съжаляват,защото в краен стадии стават убийствата,а хората затворници и  нанасят куп вреди на близки и познати,но това е доста дълга тема.Не свързвайте агресивността със фитнеса по никакъв начин,още повече някой да го спре заради мисълта,че поражда агресия.Сега за химията,че действа върху психиката на човек няма спор,но това,че правите мъртва тяга не виждам как ще ви направи агресивни.трите важни думички са - воля,самоконтрол и самодисциплина.Във фитнеса можете да се научите и на трите неща,стига на разберете начина,той е индивидуален.На принципа на казармата изгражда се самодисциплина и самоконтрол със физически упражнения,помислете.

03.11.06
14:51

[quote author=“qk_bik”]Въобще агресивността в никакъв случай не може  да се свърже със физически упражнения.

Може. Има много ясна връзка между физическата активност и агресията. Може да бъде както право- така и обратно-пропорционална. Системната физическа активност променя хормоналния статус. Например, фитнесът повишава тестостерона. Как действа това на жени и мъже - усещането ми е, че прави жените по-агресивни, а мъжете - по-кротки, т.е. действа към “уравниловка”. От друга страна, така нареченият “steroid rage” е нарицателно в бодибилдинга. Това, което изпитвам аз, бих го определила точно така, само дето не взимам анаболи...:roll:
P.S. Тук въобще не говорим за отреагиране и/или самоконтрол, а за импулсите, пораждащи се в главата. И това за престъпниците беше абсолютно off topic, by the way…

03.11.06
15:27

мен ме прави по-спокоен фитнеса просто там се разтоварварвам от деня и грижите около него . по принцип спорта отпуска, но всяко правило си има изключения  :wink:

IE

03.11.06
15:40

Мене също фитнеса ме прави по-спокоен, просто ме отпуска и забравям за всичко друго но когато не съм в залата се дразня от почти всичко.

FI

03.11.06
16:35

[quote author=“Lumina”][quote author=“qk_bik”]Въобще агресивността в никакъв случай не може  да се свърже със физически упражнения.

Може. Има много ясна връзка между физическата активност и агресията. Може да бъде както право- така и обратно-пропорционална. Системната физическа активност променя хормоналния статус. Например, фитнесът повишава тестостерона. Как действа това на жени и мъже - усещането ми е, че прави жените по-агресивни, а мъжете - по-кротки, т.е. действа към “уравниловка”. От друга страна, така нареченият “steroid rage” е нарицателно в бодибилдинга. Това, което изпитвам аз, бих го определила точно така, само дето не взимам анаболи...:roll:
P.S. Тук въобще не говорим за отреагиране и/или самоконтрол, а за импулсите, пораждащи се в главата. И това за престъпниците беше абсолютно off topic, by the way…

Здравей Lumina,

кофти проблем наистина. Предполагам, че това си зависи от човека. Аз отивам на фитнес наистина да релаксирам и да се откъсна малко от проблемите и стреса, не че при мен са кой знае колко де по принцип. Имах една случка скоро, която много ме натовари психически, но чрез фитнеса успявам малко да се разсея и да ти кажа се чувствам по - добре. и не мисля вече толкова за това. От колко време го имаш този проблем и колко време продължава? Мен обикновено ме хващат такива бесове преди цикъл, направо ако има хора около мене лошо за тях. Пожелавам ти скорошно оправяне.

03.11.06
17:19

AM и аз усещам приливи през деня да строша нещо или някои за дребни причини обаче го задържам в себе си и като ида в залата си го спомням този или друг момент когато не съм постигнал някъква цел поради не зависещи от мен обстоятелства и вътрешно си викам и се самонахъсвам, така след като излезна от залата съм мноо спокоен, един вид пречистване./А иначе ако не ядеш достатъчно е доказано че се поражда агресивност, щото ако не беше така човешкия род е щял да изчезне много отдавнам, в природата ни е  :D

QK

03.11.06
18:39

[quote author=“Lumina”][quote author=“qk_bik”]Въобще агресивността в никакъв случай не може  да се свърже със физически упражнения.

Така,значи то,че е трудно да се спори с жена,така е,но нека да поразсъждаваме,значи хормоналните препарати и разни известни химии(да не правя реклами)действат върху агресивността на човека(принципно пак казвам това е едно индивидуално,второ засиви човек колко го показва,чрез самоконтрол),но говорим за доста силни препарати,а до колкото разбирам по постовете ти ти си станала доста агресивна,дори прекалено агресивна.С използването на силните хормонални препарати се забрързват накои физиологични действия като ускорен разтеж на косми,брада и т.н.  и при мъже и жени включително,заради увеличеното количество тестостерон,независимо стимулирано да се произвежда от тялото или вкаран външно.От това си правя изводи,че толкова много тренираш,че си увеличила мъжкия хормон тестостерон в тялото ти приравнително колкото с химия по твоите изказвания,от което следва че ти трябва видимо да имаш брада и мустаци  :D хаха(беше грубо,но съм прав),защото както доста хора знаят,а и са виждали когато при жените се наруши баланса на женския и мъжкия хормон в полза на мъжкия се появява брада и сме виждали и не е красиво,и друго променя се гласът особено при жените използвали тестостерон,а ти твоя го приравняваш с използването на тестостерон,така,че силно ме съмнява да имаш и един от тези симптоми,така,че преди да кажеш нещо бъди сигурна,че е точно,а не пиши глупости,както вече съм го казвал и на други.Пак казвам всичко се дължи на нервите на човек,от напрегнатост,преумора и др.Физическите упражнения не са свързани със агресията или с друго нещо,принципно мозъка предава импулси на отделните мускулни групи да се съкращават,а те от своя страна да отговорят със “изпълнителни” такива,а не с “ядосани” импулси,или сега ще ме обеждаваш,че мускулите ти се ядостват.Хормоналния баланс е друго нещо,през пубертета се изменя доста и е податлив на промени,но надали физическата активност ще ти повлияе върху чувствата,може на физиката,но да си агресивен от това,че вдигаш щанги,може да ти вдигне единствено самочувствието.Принципно по време на тренировка тестостерона се използва,така,че ти просто или вървиш наобратно или пак ти казвам по вероятно е да не е от фитнеса,а от лични проблеми.както каза едно друго момиче преди цикъл ...,та да не би ти да си в някаква такава фаза(физиологическа) или от живота ти.и накрая на поста си написах “помислете”това май не се отнася за жени :)и да има обидени не мисля да се извинявам.Ти си първата жена,която чувам че е станала агресивна от фитнеса :shock: ,по добре е да не се захващаш с бойни изкуства,че...  :D   :D :D a

HE

03.11.06
19:19

[quote author=“nk_niki”]То си има серия дрешки посветена на това... :wink:

SHUT THE FUCK UP AND TRAIN !!!

Трябва да си поръчам една такава...

Аз миналата година си поръчах и не съжалявам.

А по темата винаги съм бил агресивен, но и аз като автора на темата забелязвам, а и хората около мен, че агресията ми се засилва с времето. Е аз съм голям човек и се владея, но все пак има някъква връзка м/у фитнеса и агресията.

03.11.06
20:32

Аз лично отдавам агресията на разочарованията от живота, не толкова от тренровките. Когато нещо в живота не ти харесва, но те вълнува и интересува, но не можеш да направиш нищо се ядосваш. Ето от къде иде агресията. Вярно е, че може наприемр да се почувстваш силен вследсввие на тренировките и да станеш по-агресивен, с идеята, че може да ти се размине акто си як...Но не го отдавам на тренировките

03.11.06
21:33

[quote author=“qk_bik”] Така,значи то,че е трудно да се спори с жена,така е,но нека да поразсъждаваме,значи хормоналните препарати и разни известни химии(да не правя реклами)действат върху агресивността на човека(принципно пак казвам това е едно индивидуално,второ засиви човек колко го показва,чрез самоконтрол),но говорим за доста силни препарати,а до колкото разбирам по постовете ти ти си станала доста агресивна,дори прекалено агресивна.С използването на силните хормонални препарати се забрързват накои физиологични действия като ускорен разтеж на косми,брада и т.н.  и при мъже и жени включително,заради увеличеното количество тестостерон,независимо стимулирано да се произвежда от тялото или вкаран външно.От това си правя изводи,че толкова много тренираш,че си увеличила мъжкия хормон тестостерон в тялото ти приравнително колкото с химия по твоите изказвания,от което следва че ти трябва видимо да имаш брада и мустаци  :D хаха(беше грубо,но съм прав),защото както доста хора знаят,а и са виждали когато при жените се наруши баланса на женския и мъжкия хормон в полза на мъжкия се появява брада и сме виждали и не е красиво,и друго променя се гласът особено при жените използвали тестостерон,а ти твоя го приравняваш с използването на тестостерон,така,че силно ме съмнява да имаш и един от тези симптоми,така,че преди да кажеш нещо бъди сигурна,че е точно,а не пиши глупости,както вече съм го казвал и на други.Пак казвам всичко се дължи на нервите на човек,от напрегнатост,преумора и др.Физическите упражнения не са свързани със агресията или с друго нещо,принципно мозъка предава импулси на отделните мускулни групи да се съкращават,а те от своя страна да отговорят със “изпълнителни” такива,а не с “ядосани” импулси,или сега ще ме обеждаваш,че мускулите ти се ядостват.Хормоналния баланс е друго нещо,през пубертета се изменя доста и е податлив на промени,но надали физическата активност ще ти повлияе върху чувствата,може на физиката,но да си агресивен от това,че вдигаш щанги,може да ти вдигне единствено самочувствието.Принципно по време на тренировка тестостерона се използва,така,че ти просто или вървиш наобратно или пак ти казвам по вероятно е да не е от фитнеса,а от лични проблеми.както каза едно друго момиче преди цикъл ...,та да не би ти да си в някаква такава фаза(физиологическа) или от живота ти.и накрая на поста си написах “помислете”това май не се отнася за жени :)и да има обидени не мисля да се извинявам.Ти си първата жена,която чувам че е станала агресивна от фитнеса :shock: ,по добре е да не се захващаш с бойни изкуства,че...  :D   :D :D a

Добре, както вече казах, физическата активност има пряко отражение върху психиката и обратното. Поради тази причина повечето хора тук споделят, че фитнесът им помага да се балансират и успокояват. На други хора, и в определени случаи, фитнесът действа като изкарва не толкова благовидни неща от дълбините на душата. Това е положението - не може само цветя и рози...

И надявам се, ще оцениш прецедента (щом е такъв за теб), да срещнеш за първи път в живота си жена, която е станала по-агресивна в следствие на фитнес заниманията си. Вярвам, че като човек, който е очевидно много умен (щом учи другите да мислят), си разбрал намека ми.

04.11.06
02:02

Пий чай от жълт кантарион. Успокоява нервната система и ти дава добро настроение. При спортистите се ползва за преодоляване на спортната депресия в следствие на продължително претоварване и умора.

04.11.06
16:11

[quote author=“CASINO”]Пий чай от жълт кантарион. Успокоява нервната система и ти дава добро настроение. При спортистите се ползва за преодоляване на спортната депресия в следствие на продължително претоварване и умора.

Спортна депресия...хм. Дали не е това?  :roll:
Често ли се наблюдава това явление?

Има изследвания на учени, които са доказали много отдавна, че повишаването на мъжките хормони ( тестостерон) има въздействия и върху психиката! По-високото производство на тестостерон води до повишаване на агресивност и намаляне на емоционалната чуствителност на човек!
Затова всички жени са много по емоционанлни от мъжете, а мъжете са по агресивни!

QK

04.11.06
16:46

ами според теб дали се среща често спортната депресия?ми точно заради нея доста народ са прибягнали до използването на стероиди,а останалата част използваща такива го прави със състезателна цел.Как ти се струва да тренираш 8-10 години без прекъсване и след 3 година да имаш напредък 1-2 см на година и едно напиване,седмица почивка,болест или нещо от този род ги стопяват и като дръпнеш чертата за 10 години мъчения имаш 42 ръка(примерно,щото е най използвано във фитнес средата),а примерно некакъв 16 годишен назобен мъник има 43 и още 14567 примера.А по темата аз смятам че си спортно депресирана и комлексирана и търсиш причината не където трябва,а и пишеш теми,които са как да кажа безмислени като темата за аеробна и анаеробна...

04.11.06
18:59

[quote author=“qk_bik”]ами според теб дали се среща често спортната депресия?ми точно заради нея доста народ са прибягнали до използването на стероиди,а останалата част използваща такива го прави със състезателна цел.Как ти се струва да тренираш 8-10 години без прекъсване и след 3 година да имаш напредък 1-2 см на година и едно напиване,седмица почивка,болест или нещо от този род ги стопяват и като дръпнеш чертата за 10 години мъчения имаш 42 ръка(примерно,щото е най използвано във фитнес средата),а примерно некакъв 16 годишен назобен мъник има 43 и още 14567 примера.А по темата аз смятам че си спортно депресирана и комлексирана и търсиш причината не където трябва,а и пишеш теми,които са как да кажа безмислени като темата за аеробна и анаеробна...

Човече, ако можеше да си погледнеш постинга отстрани, щеше да си дадеш сметка за много неща - най-вече свързани с въпроса, който аз съм поставила, но други (като теб) преживяват много по-тежко, само дето не си го признават... :o

04.11.06
19:56

[quote author=“qk_bik”]ами според теб дали се среща често спортната депресия?ми точно заради нея доста народ са прибягнали до използването на стероиди,а останалата част използваща такива го прави със състезателна цел.Как ти се струва да тренираш 8-10 години без прекъсване и след 3 година да имаш напредък 1-2 см на година и едно напиване,седмица почивка,болест или нещо от този род ги стопяват и като дръпнеш чертата за 10 години мъчения имаш 42 ръка(примерно,щото е най използвано във фитнес средата),а примерно некакъв 16 годишен назобен мъник има 43 и още 14567 примера.А по темата аз смятам че си спортно депресирана и комлексирана и търсиш причината не където трябва,а и пишеш теми,които са как да кажа безмислени като темата за аеробна и анаеробна...

Не е важно само колко ръка имаш и колко вдигаш от лежанка - важно е на какво те е научил фитнеса и какви качества е възпитал в тебе. Надали този назобеняк ще издържи така както ти на болката от травмата или пък нервната му система ще успее да се приспособи за еди кви си килограми, или пък дисциплината му ще е като твоята. Има още хиляди примери. Това, което е постигнато с повече труд остава за повече време. Той не може да е вечно назобен, това си е временен вариант, накрая остават само hard core феновете на фитнеса.  :twisted:

QK

04.11.06
21:16

[quote author=“CASINO”][quote author=“qk_bik”]ами според теб дали се среща често спортната депресия?ми точно заради нея доста народ са прибягнали до използването на стероиди,а останалата част използваща такива го прави със състезателна цел.Как ти се струва да тренираш 8-10 години без прекъсване и след 3 година да имаш напредък 1-2 см на година и едно напиване,седмица почивка,болест или нещо от този род ги стопяват и като дръпнеш чертата за 10 години мъчения имаш 42 ръка(примерно,щото е най използвано във фитнес средата),а примерно некакъв 16 годишен назобен мъник има 43 и още 14567 примера.А по темата аз смятам че си спортно депресирана и комлексирана и търсиш причината не където трябва,а и пишеш теми,които са как да кажа безмислени като темата за аеробна и анаеробна...

Не е важно само колко ръка имаш и колко вдигаш от лежанка - важно е на какво те е научил фитнеса и какви качества е възпитал в тебе. Надали този назобеняк ще издържи така както ти на болката от травмата или пък нервната му система ще успее да се приспособи за еди кви си килограми, или пък дисциплината му ще е като твоята. Има още хиляди примери. Това, което е постигнато с повече труд остава за повече време. Той не може да е вечно назобен, това си е временен вариант, накрая остават само hard core феновете на фитнеса.  :twisted:

Сега ще кажа нещо,което е една голяма истина - истината е в парите.Това е скъпо занимание и всеки,който тренира и не го знае или поне не го е изпитал давайки хубава сума пари,значи нищо не прави освен може би да поддържа тонус,принципно зависи от целите,но говорим за хората с по-големите цели,и с по-големите разходи съответно.Точно заради парите,тъй като назобеняка има пари да се зарежда с медикаменти,той рано или късно ще получи травма(което,не е задължително),той може да се увреди повече от човека,трениращ 10 години,защото е по-податлив,а може и да е някаква малка травма и момчето да иде при тате и да каже дай пари,тате дава и момчето отива и почва - глюкозамин,глюкозамин+разни и разни,хрущял от акула,витамини,минерали,тук там някой по силни медикаменти и травма няма,той си взима поука и започва да си купува редовно момчето и химия и да се предпазва със медикаменти от разни травми,а този,който според теб ще издържи на травмите по-дълго до къде ще го докара,като след толкова време да тренира му е само едно задължение(вече)(това става въпрос не за всички които тренират от 10 години,а тези които тренират от толкова и нямат абсолютно никакъв напредък от доста време),сега има и разни положения и трикове които се използват за напредъка във залата - като смяна на упражненията,игра с въглехидратите и разни други,гарантиращи успех,но боди билдинга(културизма,която дума за мен е спортното наименование на предишната) си е цяла наука,защото е комплекс от редица други науки като анатомия на човека примерно,за която има един мотокар книги и още няколко науки за човешкото тяло,не само физически,но и психически,така,че тука навлязох в тема,която мога да пиша до нова година,но както казах в началото ИСТИНАТА Е В ПАРИТЕ,в залата се изискват единствено опит и ПАРИ,нарочно не казвам стаж и пари,защото той не е определящ за опита,а честото експериментиране и отварянето на книги и още  и още.Така,че ако ще правите нещо,нека да е сериозно,постоянно и целенасочено и най-важното да ви е приятно да го правите.Лично аз тренирам не заради размери или каквото и да,а просто защото харесвам самото натоварване като да го чувствам,и тъй като обичам и резултата,се стремя да опитвам от всичко,а разтоварването е другата причина,супер е в разтоварването си да знаеш,че изграждаш,дори тяло,дори сила,дори самодисциплина,дори самосъзнание,както искате го наречете спорта може да взима,но може и да дава,зависи как обърнете нещата,но не съм чул някой да се оплаква от спорта,само може би първата ЖЕНА от форума и автора на темата,та мислете и се усъвършенствайте.За мен боди билдинга)културизма( е най-градивния спорт изгражда тялото и градивната мисъл на човека.Най-неблагодарния спорт е,но и най-градивния.Воля и пари - това е начина не само в културизма,а в живота.А от последния пост на авторката на темата май станахме доста хапливи,характерна черта,повтаряща се през 28 дни при жените.Както казват едни приятели - това,което кърви 5 дни и не умира,вера му нямай :)))

04.11.06
23:07

[quote author=“CASINO”] Не е важно само колко ръка имаш и колко вдигаш от лежанка - важно е на какво те е научил фитнеса и какви качества е възпитал в тебе. Надали този назобеняк ще издържи така както ти на болката от травмата или пък нервната му система ще успее да се приспособи за еди кви си килограми, или пък дисциплината му ще е като твоята. Има още хиляди примери. Това, което е постигнато с повече труд остава за повече време. Той не може да е вечно назобен, това си е временен вариант, накрая остават само hard core феновете на фитнеса.  :twisted:

БРАВО - ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ПОСТА! :D 100% СЪМ СЪГЛАСНА!

При мен лично трансформацията беше наистина коренна. Мога да кажа, че спортът ме научи да уважавам спорта, хората, които се занимават с него и техните постижения. Това съвсем не е било така преди, напротив - точно обратното. Не само, че пръстът си не съм мърдала, но и думата спорт беше мръсна дума за мен. За спортистите няма да споменавам...
Но нещата за хората тръгват от и свършват в тях самите - за мен дойде моментът, в който изведнъж осъзнах тялото си. Но не като някакъв свой придатък, някаква даденост, предмет, за който да се сетя само, за да го оплюя защо не е такъв, ами онакъв. Осъзнах с какво безценно съкровище ме е дарил господ - нещо, което толкова години е било най-верният ми приятел, работило е 100% безотказно в моя полза, независимо, че съм го подлагала на лоши условия и системно неглижиране. Видях го истински и това предизвика в мен безгранично уважение. Оцених с какво разполагам и то от правилната гледна точка. Защото е много важно да погледнеш на тялото си в правилния контекст, особено, когато си жена и непрекъснато те бомбардират фалшиви внушения за това, как трябва да изглежда “истинската” жена. Нещо се преобърна в мен когато видях хора отчаяно да се стремят да постигнат неща, които за мен са рождена даденост и никога не съм им придавала значение, дори за мен са били ужасни недостатъци.
И така... Съжалявам за емоционалния изблик, но съвсем спонтанно ми дойде, четейки твоя пост - звучи като манифест, пък аз много се вълнувам от такива неща. :D

05.11.06
01:00

[quote author=“Lumina”]Искам да ви споделя промяна, която наблюдавам в себе си, откакто започнах да тренирам и която ме притеснява - ставам значително по-раздразнителна и агресивна, токолкото съм била преди и е било нормално за мен.  :? Никога не съм била божа кравичка - винаги съм си била темпераментна, емоционална и лесно възбудима, но сега усещам подтици дори за физическо насилие, които, разбира се, не превръщам в действия, но така или иначе ги има. Елементарни неща ме вбесяват за части от секундата, а веднъж налетях на гаджето си да го бия след като ме издразни с някаква реплика. :oops: На какво се дължи това, според вас? Не взимам никаква химия, или добавки, само л-карнитин.
Чудя се, възможно ли е това да се дължи на увеличен дисбаланс между тестостерона и женските хормони, като следствие от тренировките. Аз по принцип имам известен хормонален дисбаланс - един от женските хормони (нямам спомен кой точно) ми се продуцира в намалено количество...

Забележка: Въпреки че би трябвало да е ясно, да кажа - жена съм! 8)

:lol:
Извинявам се предварително, а на колко години си? Ако си под 20 може и да има някакви текущи промени, иначе всичко е в главата ти...

Иначе, много хора, които kato придобият повече самочувствие, и/или се почувстват по-силни имат склонност към издевателстване над другите, които намират по-слаби. Целят да демонстрират/да бъдат оценени от външни лица/, че са нещо повече, с цел сами да си го докажат сами на себе си. Тази нужда, да се докажат-покажат се поражда от комплекси, често за малоценност... Също както ‘бабаитичетата’, налитат да бият по-малки от тях, чувстват се неуязвими и искат да докажат, че са по-силни.

Конкретно в твоя случай, ако се чувстваш недооценена и/или сама за себе си не си убедена, че си пълноценен човек, един от естествените начини да се опиташ да си го докажеш е с агресия.

‘Примера с гаджето’. Жегне ли комплекс, ти се чувстваш неуверена, тоест застрашена. А както знаем всяко животно в природата/вкл и човека/ като е застрашен, действа първосигнално и напада.

Успех :wink:

05.11.06
02:05

@Lumina Радвай се, че тялото ти не те предава. Ако сега си склонна към агресия не искам да мисля какво ще стане ако тялото ти започне систематично да те предава;)
@tpd всичко е в главата. Дори когато е въпрос на калпава физиология от главата зависи колко ще ти тежи това. За нещастие за някои неща трудно се намират сили, когато си безсилен...

05.11.06
11:28

Ми аз от скоро тренирам карате ( преди това се занимавах с фитнес ) и откакто тренирам съм по спокоен и по уравновесен и се разтоварвам от всичко което ме тормози психически. Като цяло ако не беше спорта сега щях да съм пяница или наркоман така че не е важно какво важното е да се спортува :!:

05.11.06
21:53

[quote author=“tpd”] Извинявам се предварително, а на колко години си? Ако си под 20 може и да има някакви текущи промени, иначе всичко е в главата ти...

Има текущи промени и те протичат непрекъснато. Не бъркай хормоните с израстването.
Иначе аз съм на 32. На 25 ми откриха хормонален дисбаланс. След 3 години този дисбаланс беше съвсем променил картината си, за сега съм сигурна, че ако си направя изследвания, пак нещата няма да са същите. Фитнесът също променя хормоните, храненето дори се смята, че може да промени хормоните. Даже видях някъде тук тема за това, какво да ядем, че да си вдигнем нивото на тестостерон... Тя не е за мен, разбира се - аз със сигурност нямам нужда от такива теми. 8)

JI

06.11.06
12:15

[quote author=“CASINO”][quote author=“qk_bik”]ами според теб дали се среща често спортната депресия?ми точно заради нея доста народ са прибягнали до използването на стероиди,а останалата част използваща такива го прави със състезателна цел.Как ти се струва да тренираш 8-10 години без прекъсване и след 3 година да имаш напредък 1-2 см на година и едно напиване,седмица почивка,болест или нещо от този род ги стопяват и като дръпнеш чертата за 10 години мъчения имаш 42 ръка(примерно,щото е най използвано във фитнес средата),а примерно некакъв 16 годишен назобен мъник има 43 и още 14567 примера.А по темата аз смятам че си спортно депресирана и комлексирана и търсиш причината не където трябва,а и пишеш теми,които са как да кажа безмислени като темата за аеробна и анаеробна...

той дали ще издържи или не си е негов проблем това не те прави теб по силен ! Не те прави по мускулест ! НЕ те доближава до целите ти !
Мисля , че схвана какво имах предвид .

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1