03.11.06
08:51
изброийте упражнения за натрупване на маса в бицепса :)
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим03.11.06
09:46
Eми всяко упражнение може да направи маса, но правено в подходящи серии.
Най-добре е да “стреснеш” мускула си с тези 3 упражнения според мен:
» Скотово сгъване
» Бицепсово сгъване с щанга
» Концентрично сгъване
Kaкто казах, изпълнявани в правилни серии(в твоя случай за маса-големи тежести и малко повторения) тези три упражнения като че ли най-добре ще се отразят на масата на бицепса ти.
Погледни още и в сайта: http://www.bb-team.org/exercise/
Надявам се да съм помогнал :)
03.11.06
11:27
Бицепсово сгъване с прав лост, същото с Z щанга, с дъмбели, с дъмбели от седеш, концентрирано сгъване, скотово. Има колкото искаш. С всички можеш да направиш маса. Да не говорим и за всички на макари. Зависи от начина на изпълнение на повторението, как се възстановяваш, целия ти сплит и още сума ти такива дребни неща.
03.11.06
11:31
Най-важно е възтановяването и храната . :wink:
За бицепса, съвсем наскоро - преди 2 дни - опитах по-различна тренировка:
сгъване с дъмбели - последователно с променлив хват / имаше го, като най-добро упр. за маса в сайта/
сгъване с крив лост - класическо за маса
скотово с крив лост
Обикновено след - трицепс права -> крив лост/или дъмбели/, скот с дъмбели, концентрично/ или чуково....имам сила за още няколко серии, но след тази тренировка така си напомпах ръката, че чак се шашнах.
Предполагам, че е ефективна тренировка за бицепс.
Иначе..скотовото ми е най-затрудняващо като упражнение...не знам доколко, това гарантира ефективността му. :)
Концентричното ми е най-лесно...
03.11.06
21:14
При Бицепса е важно разнообразието
1 Набирания -тежеста на тялото е универсално средство за деадаптация
2 Щанга -сгъване с широк или тесен хват от сотеж- типично за маса
3 Трисетовете (от примерно чуково сгъване и последователно сгъване напред и встрани )
също развиват добре този мускул
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече