04.11.06
12:36
1ви ден:Ръце
2ри ден:Крака
3ти ден:Почивка
4ти ден:гърди и рамо
5ти ден:Гръб
6ти и 7ми ден:Почивка
програма за първи ден:
-бицепсово сгъване от стоеж с крив лост + лежанка с тесен хват (суперсерия)
-бицепсово сгъване с дъмбели от полулег + френско (суперсерия)
-концентрично сгъване + издърпване на горен скрипец (суперсерия)
програма за втори ден:
-клек
-екстензии
-бедрено сгъване
-повдигане на пръсти на калф-машина
програма за четвърти ден:
-полулег с щанга
-лег с дъмбели
-флайс
-раменна преса с дъмбели пред гърди
-разтваряне с дъмбели в страни
- разтваряне на дъмбели за задно рамо
програма за пети ден
-мъртва тяга
-набирания
-гребане с щанга
-придърпване на хоризонтален скрипец
стаж: 7 месеца
ръст: 182см
тегло:82кг
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
Може би е прекалено утежнена. Аз лично бих работил с едно упражнение по-малко
Инак ми изглежда добре
[quote author=“marzipan”]Може би е прекалено утежнена. Аз лично бих работил с едно упражнение по-малко
Инак ми изглежда добре
за кой ден става въпрос?
04.11.06
12:52
Допада ми. Пази се от стрии.
Като цяло. Аз съм привърженик на по малкообемните тренировки. Както обичам да казвам “колкото по-малко дава ефект, толкова по-добре”. Може да не звучи като стихче или поговорка...ама е вярно
какво взимаш че имаш енергия да правиш гърди и рамо в един ден, както и 3 суперсерии за ръце с толкова малък стаж? :shock:
[quote author=“HoBaKa”]какво взимаш че имаш енергия да правиш гърди и рамо в един ден, както и 3 суперсерии за ръце с толкова малък стаж? :shock:
не вземам абсолютно нищо, просто хапвам по-здраво 2-3 часа преди тренировка :wink:
04.11.06
18:15
ако искаш да наблегнеш на ръцете прави ги и по отделно с гърдите и гърба с по 2 примерно гърди+трицепс:скрипец на суперсерия с разгъване с дъмбел;френско.
гръб+бицепс:класическо и сгъване с дъмбели.
другиа вариант за приоритет е да намалиш всички останали групи до 2 серий(но не леки серий) и ръцете да си ги тренираш пак по същата програма със същите серий.
Аз пък мисля, че ръце е добре да са в един ден. При мен имаше положителен ефект. Особено ако досега са били разделени заедно с гърба и гърдите, ще се отрази добре. Тогава няма да се наложи да намали тренировките за останалите МГ
04.11.06
19:29
[quote author=“FIREBLADE”]ако искаш да наблегнеш на ръцете прави ги и по отделно с гърдите и гърба с по 2 примерно гърди+трицепс:скрипец на суперсерия с разгъване с дъмбел;френско.
гръб+бицепс:класическо и сгъване с дъмбели.
така трицепса и бицепса са натоварени след упражненията за гърди и гръб и няма да можеш да ги натовариш достатъчно добре и да изтискаш максимума :)
Прави бавни повторения - по-добро напомпване с кръв - по-бърз растеж. Мускулът максимално време да е под напрежение.
[quote author=“vendeta”]
-бицепсово сгъване от стоеж с крив лост + лежанка с тесен хват (суперсерия)
-бицепсово сгъване с дъмбели от полулег + френско (суперсерия)
тези двете супер серий са ми точно същите но последното ми е последователно сгъване + разгъване с дъмпел над глава с една ръка
иначе програмата е екстра
Действай, ще имаш растеж на ръцете.
Сложи си в дена на гърди/рамо след тях 2 серии от любимо упражнение за трицепс с по 10 повторения с умерена тежест (да няма отказ). И още 2 серии бицепс в дена за гръб.
А, да не забравя - премести си задното рамо след гърба и сложи още едно упражнение за средно рамо пак там (м/ду гърба и бицепса).
Два месеца прави програмата на 8-10 повторения и после свали повторенията на 5-6 за още два месеца. Чак след 4-я месец я сменяй.
[quote author=“mitaka101”]Действай, ще имаш растеж на ръцете.
Сложи си в дена на гърди/рамо след тях 2 серии от любимо упражнение за трицепс с по 10 повторения с умерена тежест (да няма отказ). И още 2 серии бицепс в дена за гръб.
А, да не забравя - премести си задното рамо след гърба и сложи още едно упражнение за средно рамо пак там (м/ду гърба и бицепса).
Два месеца прави програмата на 8-10 повторения и после свали повторенията на 5-6 за още два месеца. Чак след 4-я месец я сменяй.
А това още едно упражнение за задно рамо нали може да е раменна преса зад врат?
А това още едно упражнение за задно рамо нали може да е раменна преса зад врат?
Не няма начин това упражнение да стане за задно рамо. То си е за средно и предно. :D
За задно прави например разтваряне с дъмбели от лег или полулег.
Ако си гледал на Markus Ruhl(Made In Germany) ... Там Маркус показва едно упражнение на долен скрипец .... Последнто беше ако не се лъжа ... ТО е много много добро за З.Рамо !!!!!!!!
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече