Домашна програма . . .

CH

13.11.06
14:06

Поради лични причини , които няма да коментирам , не ходя вече на фитнес . Правя тренировките си в домашни условия с направени от мен уреди (скотова пейка и лежанка) . Въпроса ми е , дали мога да постигна задоволителни резултати от следната програма :
Първи ден - гърди :
Изтласкване на дъмбели от лег - 6 серий по 20 повторения с 12 кила всеки от дъмбелите .
Флайс - 6 серий по 20 повторения с 8 кила всеки от дъмбелите .
Лицеви опори с дигнати върху стол крака - 4 серий по 20-25 повторения .

Втори ден - бицепс :
Стандартното бицепсово от седеж - 5 серий по 15 повторения с 12 кила всеки от дъмбелите .
Хамър сгъване - 3 серий по 15 повторения с 8 кила всеки от дъмбелите .
Скотово - 5 серий по 20 повторения с 8 кила всеки от дъмбелите .
Скотовото го заменям с концентрично по някога . Концентричното по правя 4 серий по 10 повторения с 14 килограмов дъмбел .

Остатака от програмата няма да пиша , защото аз по принцип си правя раменете , трицепса , трапеца и гърба с дъмбели и по един и същи начин . Там нищо не се е променило . Мерси от сега .  :wink:

13.11.06
14:14

To хубаво, ама защо с толкова много повторения?
А и ..малко са ти килата, поне доколкото виждам...
Ако си в началото, може и да става, ама иначе...

CH

13.11.06
14:49

Повторенията са ми повече , за да компенсирам ниските килца . Аз в гърдите съм слаб все още и не права с повече .
За да добиете повече представа :
17 години
Ръст : 1.88 м.
Тегло : 82 кила .

13.11.06
17:26

Значи за някои мускилни групи може със дъмбели но примерно ако правиш тяга или някаво друго упражниние няма да я бъде.Земи си един лост и тежести защото ако правиш по 20 повторения  за гърди няма да качиш маса щом са ти слаба мускулна група.Иначе за бицепс тези дъмели са ти добре

CH

14.11.06
09:12

Мерси за съветите  :)

14.11.06
16:22

Пробвай да правиш крака по някакъв начин - например напади или клекове на един крак. Доколкото разгледах какво си написал, не правиш крака, а това не е добра предпоставка за качване на сила/маса където и да е другаде по тялото.

Давам пример - без никакви химически помощи само с тренировки от пълен заден клек и мъртва тяга аз бях в състояние след около 9 месеца да повдигна от лег 120 килограма, без изобщо да тренирам лежанка. Също така ядях много и бях дебел, но така или иначе съм на мнение, че от упражнения като тяга и клек се качва доста цялостна сила по цялото тяло. Наблюденията ми са може би едностранчиви, но не са лъжа.

Всичко добро,
Боян

CH

14.11.06
17:25

[quote author=”Боян Дичев”]Пробвай да правиш крака по някакъв начин - например напади или клекове на един крак. Доколкото разгледах какво си написал, не правиш крака, а това не е добра предпоставка за качване на сила/маса където и да е другаде по тялото.

Давам пример - без никакви химически помощи само с тренировки от пълен заден клек и мъртва тяга аз бях в състояние след около 9 месеца да повдигна от лег 120 килограма, без изобщо да тренирам лежанка. Също така ядях много и бях дебел, но така или иначе съм на мнение, че от упражнения като тяга и клек се качва доста цялостна сила по цялото тяло. Наблюденията ми са може би едностранчиви, но не са лъжа.

Всичко добро,
Боян

Имаш право , но аз имам заместител на мъртвата тяга : muskulibg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=383&Itemid=100 . Понеже имам доста тежести , мога да кача дъмбелите на достатачни килограми . И за клека си имам подобен заместител . Краката пък ги натоварвам като изтласквам едно столче с много специфична форма , върху което слагам тежести и ги прикрепям . Може в крайна сметка да си кубя лост , ама за това има време . Мерси много за съвета  :wink:

Повторенията ги смъкни до 8-10. Не виждам защо да са повече. Променяй тежестите според повторенията а не обратното. Броя повторения трябв да си е един и същ.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1