14.11.06
18:25
Реших да си спретна нещо по мое усмотрение като програма и искам вашето мнение, дали става. Говорим за човек трениращ 5 пъти седмично (смисъл нямам ограничение във времето почти), с наличие на огромна тренировъчна база. (4000кв/м е фитнеса и има всичко, вероятно ...)
Първи ден : Гърди
Лежанка(хоризонтална) 3х-58
Лежанка 45* 3х5-8
Пек-дек
Корем
Втори ден : Крака
Клякане със щанга 3х5-8
Бедрено разгъване 3х12-15
Бедрено сгъване 3х8-10
Повдигане на пръсти от седеж 3х8-10
Калф машина 3х8-10
Трети ден : ПОЧИВКА
Четвърти ден: Ръце
Бицепсово сгъване с щанга 3х5-8
Концентрично сгъване 3х5-8
Разгъване на горен скрипец 3х8-10
Разгъване на дъмбел зад глава 3х8-10
(френско не ми харесва, защото много ми товари лактите)
Корем
Пети ден : Рамо
Повдигане на ръцете на пред 3х8-10
Разтваряне на ръцете в страни 3х8-10
Раменни преси 3х8-10
Разтваряне на обратен пек-дек 3х8-10
Трапецовидно повдигане 3х10-12
Шести ден : Гръб
Гребане с щанга 3х8-10
Мъртва тяга 3х8-10
Набирания 3х5-8
Придърпване на вертикален скрипец 3х8-10 – то тука е малко по-различен уреда който ползвам, но като замисъл е почти същото
Хипер екстензии 3х20
Седми ден : ПОЧИВКА
Правя с максимални килограми, тъй като искам да кача маса.
Примерно лежанка правя с 80, клякам с 60, за пръсци правя с 60 повдигането на пръсти, на калф машина със 200, раменни преси с 50, разтваряне на рамената (предно с 15, странично с 12,5-15), задно с 35-40 кила (машина е, значи с 17,5-20 на рамо).
Корема не съм споменал нарочно, тъй като е доста трудно да обесня тукашната джаджа за корем, с разни килца е и се сгъваш и от ръцете и в краката, на нея правя 3х12-15 със 110 кила.
Не знам дали ще има значение, но съм 65 кила, 183см и тренирам сериозно около 4-5 месеца, общо съм тренирал към 18 месеца, ама последните 6-7 по-сериозно, от които последните 4-5 не пропускам тренировка.
За яденето, малко е кофти, щото съм студент и тук в Германия трудно се готви и купува пилешко, щото е скъпичко (6-7 евро килото), но като цяло след тренировка хапвам 3 банана, 120-150 грама пилешко, 2 яйца. Сутрин закусвам разни сандвиди и 1-2 яйца, на обед гледам да ям манджа, обикновено ориз и пилешко фрикасе (т’ва се продава по магазинитие що годе свястно, по-тънканаж).
Сега вероятно ще си взема креатин, протеин и глюкоза (какво още би било добре да взема ?) щото храната е много кофти.
Още едно въпросче само, кои са първите 3-5 фирми за хранителни добавки ? Имам възможност да взимам на скайтек (или нещо такова), та за това питам, щото тука има прилично голям избор, ама все пак, на вас се доверявам повече от колкото на разни убити реклами.
14.11.06
18:59
Упражненията за гърдите са малко увеличи ги какво и тези за бицепса.Значи за маса или прави във пирамида или прави 2 вработващи и две тежки серии примерно.Хр. добавки може да вземеш даже е задължително ако имаш кинти разбира се.Немога да ти кажа фирма защото незнам какво има в Германия мога да ти кажа ако ми напишеш някви фирми.пиши на РМ.Иначе програмата е добра
14.11.06
19:37
Добави кофички за гърдите по 3 серии по повечко повторения(12). Добави също така и още едно упражнение за трицепс, например повдигане от лег тесен хват. Набиранията може да ги изместиш първо а не чак 3то упражнения. Тук обаче вече е доста индивидуално и трябва сам да прецениш как ще са ти подредени упражненията. Лично моя съвет е набирането да ти е първо. Фирми на които може да купуваш качествени продукти са ON, Champion nutrition, BSN, Universal, Biotech, Dymatize. Има и още сумати които може да видиш в другите теми, но от тези мисля, че ще останеш доволен.
Принципно първо се набирам, не съм догледал подредбата за това ...
Кофички правя 3х20, когато правя трицепс, не при гърди, щото обикновено съм поизмореничък когато свърша гърдите.
Упражненията ги правя 2 загряващи серии с лоста примерно (за гърдите говоря) + 1 с 40 кила и после 3х5-8х80кг
За бицепса, ще го взема предвид, тука има разни изчанчени уреди, ще вкарам някой по усмотрение как товари ... за трицепса мислех да пиша, принципно правя още едно упражнение, но тъй като не мога да го обесня го пропуснах. То е на същият уред дето е за разгъване (горен скрипец), но слагам халка, и ръката седи с бицепса на горе и разпъвам на долу, по мое усмотрение доста добре натоварва.
За бицепса мисля да сложа едно дърпане на скрипец - има една машина дето е горе долу като тази на която се слага кривият лост, но ръцете са ти водоравни и дърпаш към главата.
Благодаря за мненията. Пък за добавките, че ще си взема ще взема, щото студентската храна със сандвичи и разни полу готови щуротии не е пълноценна в никакъв случай. Притеин, гейнър и креатин мисля, ако останат пари може и глутамин, а лятото л-карнитин-че.
Фирмите не ги знам, един приятел си беше поръчал преди известно време скайтек мисля беше, мисля даже беше се съветвал тук. Като разбера точно какво има ще ъпна темата за да попитам.
14.11.06
23:58
Не виждам смисъл да си взимаш и протеин и гейнър. Вярно, че повече въглехидрати ама пак не ми харесва. Прочети повечко за двете неща и ще се ориентираш. И все пак не можеш да замениш храненето с никои добавки! То е най - важно. Гледай да се храниш възможно най - добре. Нормално е да не успяваш съвсем пълноценно, но поне се старай когато можеш да го правиш. Успех в начинанията.