Как се изпълнява ?

26.11.06
14:50

какво ще рече това : страничен лег в/у наклонена дъска повдигане на един дъмбел в страни

някои може ли да ми покаже какво е страничен лег или да ми опише как се ляга  ?  :lol:

П.П. Упражнението е за рамо

26.11.06
14:58

Доколкото мога да си го представя значи отиваш на полулега, лягаш така да се каже на едната си рака или по точно в профил, хвашташ дъмбела с ръката ти която е отгоре и изнасяш в страни макар че в тази поза все едно ще го вдигаш нагоре незнам дали си го представяш но аз съм виждал нещо подобно в моята зала. Предполагам че е за средното рамо а?

26.11.06
15:02

[quote author=“J0”]какво ще рече това : страничен лег в/у наклонена дъска повдигане на един дъмбел в страни

някои може ли да ми покаже какво е страничен лег или да ми опише как се ляга  ?  :lol:

П.П. Упражнението е за рамо

Аз мисля че за задно ... лягаш на лега хващаш се за лежанката някаде и повдигаш ръката на горе ... Майче е това :?  :roll:

FI

26.11.06
15:42

в книгата на арнолд го има цитирам-”за това упр е необходимо да нагласите една дъска под ъгъл равен на този на снимката(виждате ли снимката :P -забравил съм си транспортира.дъската е на ниско.).аз лежа на една страна,държейки се за дъската с едната ръка за закрепване на тялото,а с другата ръка вдигам гирата.много е важно да оставите гирата да стигне до долу и да я вдигнете над главата си.това е едно движение в което трябва да изпозвате резки движения,докато раменете ви почувстват че ще екслоадират.” на снимката също се вижда че е хванал дъмбел не по-голям от 5 КГ! да не фане са некои 30ката и да почне да я мета рязко нагоре надолу

Кофти е за обяснение действително. Лягаш настрани и се хващаш за една от тия тръби да ги наречем дето стои щангата и с другата ръка вдигаш дъмбела нагоре. Най - добре попитай някой по - навътре в нещата от залата ти да ти го покаже.

26.11.06
16:30

Има 2 варианта - единият е за задно (както е обяснено в книгата на бате Aрни явно), а може и да е за средно - изпълнението наподобява страничното разтваряне, разликата е че не стоиш прав, а си полегнал на дъската. А това на Арни напомня за едно друго упражнение за рамо, май кубински прeси се казваше, не съм съвсем сигурен, пак включваше едно такова завъртане на ръцете, натоварваики и задното рамо.

26.11.06
19:33

Аз си го убеснявам така: лягам на полулега с профил рамото ми да докосва дъската и с другата ръка вдигам нагоре

Цитат ->

МЕТОДИ НА РИЧ ГАСПАРИ  (Гледам му снимката в книгата и наистина има великолепни рамеме! )
- Раменете правят мъжа
- Раменете придават класичския вид на културиста
- V-образната форма идва от раманете

1. От страничен лег в/у наклонена дъска повдигане на един дъмбел в страни. Вдигане чисто като после бавно спускам. Упражнението разширява раменете много бързо. Препоръчвам ви 5 х 8

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1