28.11.06
10:23
кръстил съм закуската си закуската на воина защото от нея извличаш всичко което ти е нужно за стартиране на деня ти!
тази закуска може няма определено значение дали си бодибилдър,спортист,борец,боксиор,или просто човек който държи на здравословното хранене.(предупреждавам че има значение колко глюкоза слагате )
нужни продукти за една порция :
- 20-50 грама глюкоза
-100 грама мюсли
-200 грама суроватъчен протеин
-300-400 грама прясно мляко
-200 грама децка закуска (по вкус ) може да използвате каквато и да е.
слагате млякото на котлона да се топли
взимате дълбока купа в която изсипвате суроватъчния протеин и глюкозата със 100 грама топло прясно мляко,бъркате докато не стане тестена каша.
в същото време слагате мюслито и децката закуска в останалото мляко
слагате го отново на котлона и когато кипне, изсипвате бавно протеино-глюкозовата каша.разбърквате добре ! когато сместа се уплатни добре махнете от котлона,изчакайте 5 минути.
тази рецепта може да се използва перфектно със амино киселини...защото съчетанието на глюкоза и амино е великолепна !
-Ако моята рецепта ви е харесала опитайте я няма да бъдете разочаровани.
[quote author=“iceman”]
200 грама ? Тва наистина ще да е за шампиони... А сигурен ли си, че не правиш протеина зян с тая вряла вода? :wink:
28.11.06
11:15
не вряла вода а мляко ... няма да се прецака протеина ...освен ако не преседи тогава губи целия си ефект ... приема се веднага след направата ... аз слагам 200 грама защото толкова ми стига за да кача килограми ако някой не иска да качва нека слага на полувината - 100 грама,но по принцип това не е икономична закуска ...иска се прецизност точност и парички аз използвам Nutrim - Junior ! той е евтин ...1 кг -14.50 лв и така ...не се притеснявайте за загубата на действието ...губи се съвсем малко ! но веднага приемете закуската след направата и докато не е почнало разрушаването на ефекта на протеина !
И колко Б. си мислиш че ще усвоиш :?: ... Според мен си е чиста проба пилеене на Б. Независимо колко ти е евтина сурватката...
[quote author=“iceman”]не вряла вода а мляко ... няма да се прецака протеина ...освен ако не преседи тогава губи целия си ефект ... приема се веднага след направата ... аз слагам 200 грама защото толкова ми стига за да кача килограми ако някой не иска да качва нека слага на полувината - 100 грама,но по принцип това не е икономична закуска ...иска се прецизност точност и парички аз използвам Nutrim - Junior ! той е евтин ...1 кг -14.50 лв и така ...не се притеснявайте за загубата на действието ...губи се съвсем малко ! но веднага приемете закуската след направата и докато не е почнало разрушаването на ефекта на протеина !
Добре де, вода протеин ... както и да е. А защо си мислиш на някои протеини излишно пише да се приема със студена вода ?!?
И още един въпрос, защо слагаш 200гр. нутримски боклук за 3 лева (толкоз излиза) вместо да сложиш 30 грама ON или CN или коя да е друга нормална марка? Тялото ти няма да усвои повече протеин, едно че ти идва ~ два пъти по-евтино и друго че няма да си тровиш черния дроб и бъбреците
28.11.06
20:01
[quote author=“iceman”]кръстил съм закуската си закуската на воина защото от нея извличаш всичко което ти е нужно за стартиране на деня ти!
тази закуска може няма определено значение дали си бодибилдър,спортист,борец,боксиор,или просто човек който държи на здравословното хранене.(предупреждавам че има значение колко глюкоза слагате )
- 20-50 грама глюкоза
-100 грама мюсли
слагате млякото на котлона да се топли
взимате дълбока купа в която изсипвате суроватъчния протеин и глюкозата със 100 грама топло прясно мляко,бъркате докато не стане тестена каша.
в същото време слагате мюслито и децката закуска в останалото мляко
слагате го отново на котлона и когато кипне, изсипвате бавно протеино-глюкозовата каша.разбърквате добре ! когато сместа се уплатни добре махнете от котлона,изчакайте 5 минути.
тази рецепта може да се използва перфектно със амино киселини...защото съчетанието на глюкоза и амино е великолепна !
-Ако моята рецепта ви е харесала опитайте я няма да бъдете разочаровани.
Извинявай ма за мен тва не е никаква закуска не защото не е добра а по-скоро защото слагаш хр. добавки, ми то ако пййнеш един хубав гейнер по добре ще се усвои
Имаше някаде тема за закуската на рони колман е тва е за мене закуска
А иначе аз като се храня както трябва за закуска хапвам: едно кисело мляко (пълномаслено) със мюсли+ 1 банан(или 2 лъжици мед) и няколко яйчни белтъка
29.11.06
13:17
нутримския боклук го ползвам за закуска ! иначе пия MLO Pro 5
това е най добрия протейн със сигурнос няма по чисто и истинско от това,аз ви казах който иска нека опита тази закуска - Бон Апети ;)
ДА не говорим че млякото (лактозата) забавя усвояването на суроватъчния протеин
[quote author=“ASTOR”]ДА не говорим че млякото (лактозата) забавя усвояването на суроватъчния протеин
И аз лично се чудя каква е тази мания в последно време все мляко сутрин да се яде...когато тялото има нужда от незабавен въглехидратен и белтъчен прием с това мляко допълнително ще се забави усвояването...
02.01.07
21:56
[quote author=“IceMan”]кръстил съм закуската си закуската на воина защото от нея извличаш всичко което ти е нужно за стартиране на деня ти!
- 20-50 грама глюкоза
-100 грама мюсли
.
абе тва момче ми се струва че ташак си прави нещо...
как ше сложиш 200 гр протейн наведнъж половин литър мляко и сичко останало??тва освен да се просереш като куче друго няма да стане тия 200 грама са ти за поти целия ден белтъка той на веднъж ги пие.
моля ти се брат стига с тия фантазии че ставаш жалък...
04.01.07
21:54
безмислено..
Въй, като гледам как са те маплюли, малко мъ йе срам, ама карай :wink:
Прекалено много протеин, не може да се усвои. А освен това ко се хранеш през 3 часа, до следващото ти хранене стомаха още ще се бори с прдната бълвоч.
Според мен си трябва нещо от сорта
-протеинен източни, грамаж според нуждите
- п*100г овесени ядки според нуждите.
Примерно ако ударя 250 г овес + айца съм тип топ после. Олекотено храносмилане и толкова протеин колкото ще усвоя + бавни въгл.
Ако се приемат повечко бързи, често пъти после ти става сънливо...
Пример: 300мл мляко със захар и след това си пън... :D