Въпрос за абдуктор- и аддуктор-машините

04.12.06
12:29

Може да прозвучи смешно, че питам такова нещо, но какво пък..
Защо двете машини имат само по 80 кг. тежести? Какво става, когато човек стигне до максимума? Аз на първата правя 80, а на втората 75. И ми е чудно после накъде... :shock:
(Забележка: Става дума за двете машини, които тренират съответно външната и вътрешната част на бедрата, в седнало положение).

IN

04.12.06
12:52

Ми като стигнеш максимума що не се запишеш на силов трибой?!Кви 80 кила бе :shock: ...тебе колко ти е бедрото...ако си толкова яка кака си слагаи допълнителни дискове на машината...

04.12.06
13:13

Защо, ти не можеш ли да направиш 8 повторения с 80 кг.?.. 8)

FI

04.12.06
17:42

[quote author=“Lumina”]Защо, ти не можеш ли да направиш 8 повторения с 80 кг.?.. 8)

При мен и двете машини са до 185 кг.

InDaHEad аз съм 54 кг и правя 50 на абдуктора, какво се чудиш...  :roll:  :roll:  :roll:

04.12.06
19:09

Аз също го имам този проблем в залата която посещавам.не знам точно колко са килограмите на тези уреди но правех по 10 повторения с лекота.замених ги тези упражнения с клекове

Доста лесни упражнения са тези двете! Аз след клек, хакен клек и бедрени разгъвания ги правя със 80 кг по 15-20 повт.!

Аз искам да питам помагат ли за мускулна маса тези двете, главно се интересувам за вътрешната част на бедрото? (незнам кое от двете имена беше!)

FI

04.12.06
19:21

[quote author=“Huskarl”]Доста лесни упражнения са тези двете! Аз след клек, хакен клек и бедрени разгъвания ги правя със 80 кг по 15-20 повт.!

Аз искам да питам помагат ли за мускулна маса тези двете, главно се интересувам за вътрешната част на бедрото? (незнам кое от двете имена беше!)

Аддуктора е за вътрешната част. Защо да не става за маса, като сложиш повечко кг. :)

05.12.06
12:13

Правете клекове и напади и не се занимавайте с глупости.

IN

05.12.06
12:47

[quote author=“fitday”][quote author=“Lumina”]Защо, ти не можеш ли да направиш 8 повторения с 80 кг.?.. 8)

При мен и двете машини са до 185 кг.

InDaHEad аз съм 54 кг и правя 50 на абдуктора, какво се чудиш...  :roll:  :roll:  :roll:

Чакайте че нещо не разбрах точно за кое става дума под абдуткор,но сега се сетих за какво говорите :D ,така де...наистина 80 кила не са много...еми наистина клеквете според мен по-добра работа ще свършат.

05.12.06
14:22

[quote author=”Петко К”]Правете клекове и напади и не се занимавайте с глупости.

Кое по-точно се нарича “напад”?

FI

05.12.06
14:36

[quote author=“Lumina”][quote author=”Петко К”]Правете клекове и напади и не се занимавайте с глупости.

Кое по-точно се нарича “напад”?

http://www.exrx.net/WeightExercises/Quadriceps/DBLunge.html

05.12.06
20:13

[quote author=“Lumina”]Защо двете машини имат само по 80 кг. тежести?  Аз на първата правя 80, а на втората 75.

По 80/75 повторения ли правиш?

[quote author=“Huskarl”]Доста лесни упражнения са тези двете! Аз след клек, хакен клек и бедрени разгъвания ги правя със 80 кг по 15-20 повт.!

Това са по- скоро “женски” уреди.. С малко тежести са и инструкторите обикновено препоръчват да се прави на тях по 1-2 дълги серии (около 30 повторения).
Аз ги правя в суперсерии с още 3 упражнения за крака (общо 5 упр) по 40 повторения...

За маса стават другите, които правиш, че там можеш да качваш килограми....

Не пускай поредни постове моля !!! Ако имаш да добавиш нещо използвай бутона “промени” !!! Обединих ти поста
Astor

05.12.06
23:05

Не го разбирам това пренебрежение към машините, което явно е много модерно да се демонстрира... В крайна сметка, ако единствено свободните тежести са истината, какъв е смисълът да се ходи на фитнес, като можеш просто да си вдигаш пазарските чанти?
Машините са създадени да улеснят хората и да направят упражненията по-контролирани. Това, че силовият спорт е първичен, не значи, че трябва съответно да се ползват уредите и упражненията от времето на Конан Варварина...
Аз пък обичам машините и ако ги нямаше, сигурно не бих тренирала. И виждам чудесни резултати с тях освен това. 8)  :D

06.12.06
02:55

[quote author=“Lumina”]Не го разбирам това пренебрежение към машините, което явно е много модерно да се демонстрира... В крайна сметка, ако единствено свободните тежести са истината, какъв е смисълът да се ходи на фитнес, като можеш просто да си вдигаш пазарските чанти?
Машините са създадени да улеснят хората и да направят упражненията по-контролирани. Това, че силовият спорт е първичен, не значи, че трябва съответно да се ползват уредите и упражненията от времето на Конан Варварина...

Няма такова нещо... Нещата въобще не са толкова повърхностни...
Няма място за пренебрежение към машините...
Уредите и тежестите си имат различен смисъл.
Казва се (обикновено), че тренировката с уреди е по- подходяща за жени и за начинаещи, защото с уредите движението е изолирано, т.е. има много по- малък шанс за грешка, т.е. травма.. И съответно е по- лесно да се изпълни правилно и да има резултат.
А пък основната причина, поради която свободните тежести са предпочитани от билдерите, е не, защото спорта е първичен :lol: Освен това този спорт не е първичен- необходими са много и задълбочени знания на ниво химия, физика, анатомия, за да имаш максимален успех. Първичен може да бъде само индивидуалния подход- ходиш, вдигаш, блъскаш и после се чудиш и питаш защо става или не става така  :D ... Основната причина е, че със свободни тежести движението не е ограничено и всичко е под твой контрол. Така участват и други- помощни мускулни групи, защото нямаш помощта на машината и вече разчиташ само на силата си, а всяка, макар и минимална промяна-  се отразява на мускула- упражнението влиза на друго място и мускулът се натоварва по друг начин- стресираш го, изненадваш го и той расте.
Никой не пренебрегва уредите или тежестите, просто предпочитанията зависят от индивидуалното ниво и желаната цел.
Личното ми мнение е, че те прекрасно се допълват :D

FI

06.12.06
10:29

[quote author=“kyc-kyc”]
Никой не пренебрегва уредите или тежестите, просто предпочитанията зависят от индивидуалното ниво и желаната цел.
Личното ми мнение е, че те прекрасно се допълват :D

Според мен точно в това е идеята, машините ти дават едно, свободните тежести ти дават друго. Все си мисля, че истината е някъде посредата. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1