5x5 тренировъчна програма

09.12.06
21:25

Реших да пробвам тази тренировъчна програма след нова година за 2-3 месеца, като ще заложа на 3 пъти седмично тренировка на цялото тяло, т.е. стандартната програма за среднонапреднали:

Понеделник
Клек - 5х5
Лег - 5х5
Гребане с щанга - 5х5
2 серии хиперекстензии с тежест и 4 серии коремни преси

Сряда
Клек - 4х5
Горна лежанка - 4х5
Тяга - 4х5
3 серии коремни преси

Петък
Клек - 4х5,1х3,1х8
Лег - 4х5,1х3,1х8
Гребане с щанга - 4х5,1х3,1х8
3 серии кофички с тежест
3 серии бицепсово сгъване с лост
3 серии френски преси/тесен хват с лост за трицепс

Това е базовата програма, по която се чудя какви промени мога да направя. Чета напоследък, когато имам време от чуждестранните страници за тази програма, но немога да намеря точният отговор как точно да я приспособя. Вярвам че има няколко човека от форума, които също четат доста от чуждестранните страници и ще споделят мнението си.

ПП Години - 24 ставам на 12.12, ръст - 176см, тегло - 84кг, стаж - 4 год. Целта ми е да кача основно сила с тази програма.

09.12.06
21:32

Значи аз съм изчел доста статиики из нета и програмата ми е минавала през очите ,но аз лично бих заложил на 2 дни тяга и 1 гребане,както и 2 дни горна част и 1 ден лег.Друго не мисля че трябва да се променя успех

09.12.06
21:53

Аз лично бях прочел някъде из някоя статия че в Сряда на мястото на горната лежанка се правят раменни преси, но в основната статия, от която взех програма се твърди че рамото ще се развива и без специални изолирани упражнения за него. Така че ще се радвам на всякакви мнения, касаещи тази програма.

JI

09.12.06
22:51

първо незнам защо ще я променяш тая базова програма е писана от професионалисти въпреки че и на мене не ми харесва  :lol:
Аз примерно я прегодих така
1 лег
чукове
клек

2
тяга
милитъри преса ( прав )
набирания с тежест

3 лег
чукове
клек
3 серии 10-12 прав с лост за бицепс
3 серии 10-12 френско

09.12.06
23:04

Автора не темата написа че статията която е чел за тази програма пишело да не се прави рамо и аз съм на същото мнение,а ти си го сложил в твоита програма(нищо лично).В краина сметка по-добре я остави както си е била че да не се караме

18.12.06
18:06

Брей явно само аз съм склонен да експериментирам с различни програми. Никой ли друг не е пробвал тази програма или не е чел за нея?

18.12.06
18:45

Тва се води трибойско- клек, лег, тяга 3 седмично в по 5 серии и 5 повторения, верно ли е тва или ме лъжат нещо ?

18.12.06
22:06

Ами основните цели на програмата са покачване на силата, а от там и на масата, така че в известен смисъл може и за тренировка на трибойци да се използва, но мисля че те тренират по съвсем други принципи, нямащи общо с културистичната тренировка. Не съм сигурен, но мисля че те правят по няколко серии с макс тежести по 1-2 повторения.

18.12.06
23:01

Това е трибойска програма.
И трибойците си имат годишна периодика. Преди състезания се прави само трибой, а през “основния период” и други упражнения.
Точно тази програма не съм я пробвал, но съм тренирал по подобна.
Общо взето в подобните програми гърба се тренира 1 път седмично, защото по-бавно се възстановява. Обикновено в сряда. Краката и гърдите - два пъти - в понеделник и петък.

За ефекта - можеш да очакваш прираст на сила, но не и на маса. Категорично забрави за масата. На сила - в най-добрия случай ще отскочиш с 20 кг. в клека и тягата и с 10кг. в лега. Реално - на половина.

Пробвай - забавно е!
Само  изпълнявай стриктно упражненията и с разумни тежести, че да не стане беля.
Успех!

JI

18.12.06
23:36

при всеки е индивидуално не съди толкова категорично аз реагирам на малък обем на тази тренировка определено качвам маса стабилно пробвал съм я Сравнение с обикновенната трнеировка от 8-10 повторнеия тази определено ми дава повече маса затова и тренировките са ми съобразени с това как реагирам !
Силата ми реално не се качи много по тази програма . Аз имах прираст на маса на сила по малко .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1