09.12.06
22:28
В една тема беше запитано кое е най-трудното упражнение за изпълнение и имаше един отговор френско прав. Много се зачудих как се прави и попитах но отговор така и не получих. Ако някои може да ми обясн ще съм ви много благодарен...
09.12.06
22:31
А как се прави мн просто както дова седнал или легнал.Като се стремиш да не движиш цялата си ръка.норналното изпълнение.Ако имаш да питаш нещо друго пиши
Прави си го легнал .... 1 от нашия фитнес си беше преебал кръста така !
За да е по-изчерпателно...
Разгъване от седеж - можете да го правите облегнати или от седеж без облегалка.При изпълнението от облегнат седеж, повдигнете облегалката на лежанката до максимум. Така ще отнемете от натоварването върху кръста, което се получава при изпълнението без облегалка. Разгъването от седеж натоварва по-осезаемо и лакътните стави, а онова без облегалка - и кръста. Затова не Ви съветваме да използвате много големи тежести, а още по-малко да се движите в кръста по време на изпълнението. И при двата гореспоменати варианта трицепсът се натоварва еднакво. Засяга се най-вече дългата му глава и по-слабо - останалите две. И все пак за по-голяма безопасност използвайте облегалката. Това се отнася особено за начинаещите. Никога не правете това упражнение без опитен тренировъчен партньор.
Разгъване от стоеж - Разликата между това изпълнение и разгъването от седеж е тази, че при стоежа дългата глава на трицепса се натоварва малко по-активно, акцентът върху другите две глави намалява. Тук и напрежението в лакътните стави и кръста е по-голямо, заради което и не е препоръчително използването на големи тежести в това упражнение. Не използвайте махове на тялото (чиитинг) по време на упражнението, понеже това ще натовари кръста Ви допълнително. Движете само в лакътните стави. Ако не можете да повдигнете тежестта без чиитинг, по-добре я намалете.
Когато го правя прав, определено го чувствам по-леко и с по-малко напрежение в китките.
..и понеже, идеята не е да се търси най-слабото съпротивление - правя и от лег и прав. :P
10.12.06
20:40
Ок мерси момчета утре ще правя трицепс и ще го пробвам и по тези начини. Благодаря отново
10.12.06
22:36
Не го прави, или ако го правиш гледай кръста да е прав. Много яко ще си прецакаш кръста ако го огъваш докато го правиш. Съшата работа е и с дъмбелите, гледай кръста да е прав, а не под С образна форма...не го прави според мен..
10.12.06
22:37
Упражнението е по - ефективно с дъмбел според мен. Френското си е най - добро от лег като е с щанга.