12.12.06
22:10
Темата не е свързана с бодибилдинга, но е хуманна и благородна. Като модератор ще си позволя да я пусна, като се надявам, че ще има някаква полза.
SMS или обаждане на номер 1117 за М-Тел, vivatel и Глобул дарява 1 лев на дете в беда. Обаждане на 0900 1117 от телефон на БТК също.
Относно банков превод:
ОББ, клон “Централен”
За “Българската Коледа - 2006”
IBAN: BG20UBBS80021045397416
BIС: UBBSBGSF
12.12.06
22:31
Пращах миналата година ще пратя и тази.
14.12.06
13:40
Не ми е ясно що изведнъж някои хора се втурват да правят разни благородни кампании? Винаги има хора в беда, не само по коледа.
14.12.06
13:54
Щото тогава вероятността да пращаш СМС-и е най - голяма.
Честно казано, и под патронажа на президента, и под патронажа на папата да са, сме ги виждали тези благотворителни организации, фондации и инициативни комитети отвътре... И трябва да ви кажа, че малка част от парите стигат до децата, по - голяма е даже частта на парите за реклама, че са дали нещо, за да привлекат още хора да пускат...
Щом на Менсън и на други хора им харесва, нема лошо, но специално аз ако реша да давам пари бих ги дал по друг начин или лично.
Щото в този един лев сигурно има:
1. Пари за оператора, от личен опит ви казвам, че операторите без пари НЕ работят
2. Пари за организацията... Щото я тя яде хляб и дава заплати. И вероятно и за да се нагушкат някои хора
3. Нема да се учудя да има и ДДС - въпрос е как е уредено дарението.
4. Пари за рекламната кампания. Щото тя не е без пари. Даже и сайтът дето гледате не е без пари.
5. И каквото остане е за децата. Какво точно остава?
14.12.06
14:40
offtopic/Малее, човек, 2500 мнения/
пак offtopic/sorry,че пускам офтопици/
topic: И аз пуснах sms, да ви кажа само. :D
Добре!!!
14.12.06
15:29
То СМС и аз пусках, и проятелката ми даже миналата година.
Но не мисля, че така се събират пари за децата. Освен между другото.
———————-офтопик———————————-
ПП. При тази ти активност на моята “възраст” във форума, koisymazzz, ти ще имаш около 1800 мнения.
А все пак аз съм и модератор, а имаше и периоди на сериозна активност във форума и сайта.
———————-офтопик———————————-
14.12.06
18:52
Най-добре е,който иска да дарява да го направи във вид на продукти,примерно дрехи и храна,разни играчки и други подаръци,защото примерно по-голямата част ще стигнат до децата,освен ако хората от дома не са изроди да крадат от тези деца,които живота така им обръща гръб.Аз съм на мнение,че Господ има и Господ гледа, тези боклуци,които си позволяват такива неща,ще ги накаже сурово,още по-лошо ще накаже децата им без да са виновни доста често става така,а боклуците страдат само като гледат как страдат децата им и нищо не могата да направят.Тва е болка,а това е истински грах с истински гадно наказание.
Всеки път след “Българската Коледа” дават клипове какви апаратури са купени и за какви пари.Поне виждаш за какво са дадени :idea:
Тъпото е,че някви идиоти вместо да ги пращат парите за Българската Коледа миналата година примерно гласуваха за Биг Брадър,идеотска му работа :!:
14.12.06
19:30
offtopic:
Тва па биг брадър е най-тъпото предаване измисляно някога
Досега съм пратил 2 смс-а ..Майка ми е по тия работи . До сега сигорно е пратила около 5-6
Съгласен съм ,аз пратих и за пострадалите от катастрофата в гр.Бяла :( Номера е 3733 за тези които имат желание да помогнат
И за мен това е чист популизъм. Не се знае колко отива за децата...така, че това аз не го подкрепям и няма да пратя СМС !
Това, което ще направя е да отида да си купя картичка или нещо друго от организацията на БГ майките, дето сами правят картички и плетеници, и парите отиват за сираците.
Не прочете ли какво написах ?
Докато се събират парите има брояч,които постоянно показва колко пари са събрани и после дават и с парите какво са купени,всяка година е така
:wink:
А с тия картички аз избщо не вярвам,затова и ние като ходим до един дом за сираци (за сега съм ходил само веднъж де,но в събота пак съм там) са купувани направо продукти,а не се дават пари,защото така или иначе парите ще бъдат похарчени за същите неща,така поне си сигурен :wink: :D
15.12.06
12:09
Хах абе стига с тия смешни спекулации бе??Никой не знае кво става с тия пари ама секи да се изкаже...Само си намирате някви причини да не дадете 1 левче...ДЗВЕР само да ти кажа ти да си чувал за благотворителни организации?За какво ги изреждаш сички тези разходи,които се поемат от най-различни институции,включително БТВ...разбира се че операторите не работят без пари,но тези пари логично че не се взимат от даренията...баща ми е личен приятел със Слави и точно това са си говорели на скоро,колко пари са се събрали и какво ще се купи.Ако всички си мислеха като вас децата до сега да умрели от глад.Аре осъзнайте се малко...
15.12.06
12:31
Гледай сега когато Слави се беше включил в “Българската коледа” имах доверие, но правителството когато се занимава с това нямам доверие. Пратих СМС с желанието да помогна, но не съм сигурен, че всичките пари ще отидат по предназначение - тук подкрепям D3BEP напълно.
И имам предложение - вместо да си говориме празни приказки няма ли да е по-добре да се организираме и да съберем по някой лев да купим по нещо на деца от произволно избран дом за сираци и така за направим нещо добро. Ще се разберем кой с каквото може. Не е задължително да е точно на Коледа от значение е да направим каквото е по силите ни и съответно възможностите.
15.12.06
12:43
Значи отново се оказва,че около 98% от хората пишещи във форума не знаят точно за какво пишат и не могат да си защитят мнението.Значи пичове нека ви обесня специално за тези благотворителни организации,които много от вас си мислят,че едва ли не ангели работят там.значи специално за организациите с картичките,това е такава пирамида,че вие си нямате и на представа.Значи мой комшия работеше за тях и ходеше да раздава картички в различни градове по домовете и фирмите.Той взимаше 50ст. от всяка картичка.Цената на картичката е 2 лв. има и по 1 лев,но толкова взима.Каза ми,че за един ден са били продали близо 85000 картички в четири града от 10 момчета и момичета.Каза също,че шефовете му се имат с най-висшите ръководители на този голям театър наречен държава,даже се е случвало заради разни клиенти да станат разни проблеми и наистина няколко телефона и всичко е на 6.Каза,че доста малко пари отиват там кадето им е предназначението,примерно за тези 85 000 картички,които са продали на домовете дават едва 1000 лева,а това са 170 000 лева брутно,как са им се откаснали от сърцето,та затова не говорете простотии,кой какво е чул и прочел,казвам ви момчето,което работеше за тия помяри какво ми каза,и му вярвам щото съм виждал 1 кола натъпкана с картички.Значи в нашата държава такива зверски машинации се правят,че си нямате и на идея,за какви пари се разправа и какви масови илюзии се създават,за биг брадър със сигурност се знае от доста одавна кой ще спечели,много просто защото шоуто е по сценарии и одавна е снимано,сега тия си седат в неква къща и само плюскат и спът,ако ви интересува има материали със видео в един бг сайт,в който са записани някои издънки на продукцията.А па с тия политици леле мале какви машинации какво чудо,всичко е корупция,лъжа и измама,който не го знае е доста назад и е леко казано в сянка за тия неща,ма кво ви пука,кой ви лъже,важното е да се напиете и да се наядете.Така е малка държава - прост народ.
15.12.06
13:44
Гледай сега аз не говоря за всички видове дарения,а говоря специално за Българската Коледа!!Затова не ми разправяй за сульо и пульо как взимал по 50 стотинки на картичка...това ми е пределно ясно...всички,които обикалят по домовете да просят са измамници няма спор...но недей да си мислиш че всичко е така...
[quote author=“head_hunter”]Гледай сега когато Слави се беше включил в “Българската коледа” имах доверие, но правителството когато се занимава с това нямам доверие. Пратих СМС с желанието да помогна, но не съм сигурен, че всичките пари ще отидат по предназначение - тук подкрепям D3BEP напълно.
И имам предложение - вместо да си говориме празни приказки няма ли да е по-добре да се организираме и да съберем по някой лев да купим по нещо на деца от произволно избран дом за сираци и така за направим нещо добро. Ще се разберем кой с каквото може. Не е задължително да е точно на Коледа от значение е да направим каквото е по силите ни и съответно възможностите.
Tова е празилниа подход според мен.
Съжелявам, че не съм в България, за да се включа и аз.
Съберете се, вземете по нещо. И отидете в някой дом за сираци.
С тези СМС-ти ми се струва, че огромна част от хората се опитват да си излекуват болната съвест, което е грозно.
Освен от Слави Трифонов, което не помня кога точно беше, но го имаше... от други ТОЧЕН доклад за полученото и даденото, май не съм чивал да има...
15.12.06
15:54
Аз ще кажа само 2 неща:
1.Пратих един смс за БГ Коледа, нито ще стана по-беден, като го пратя, нито ще стана по-богат, ако си казвам, защо да пратя като почти нищо няма да видят децата! Кофтито на всичко в БГ е че нямаме чувство за единство! Имаше един натпис на една сграда “Съединението прави силата!”...
2.Як Бик - Батка с теб сме братя по мислене за тия неща! Всичко, което казваш е така, даже е много вероятно и да е по-зле от колкото си го представяме! Това е много дълга и сериозна тема, но това е форум за фитнес затова няма да кажа нищо повече!
Бик,за картичките се зане и за тези,които събираха пари за умиращото дете пак с картички.Една приятелка работеше при тях и картичката беше 2.50 иказа,че 50 ст отиват за детето.От тогава спрях и да давам,НО това са картичките,при Българската коледа нещата са съвсем различни :wink:
head_hunter, ние от бмв форума,ходим в един дом в Долна Баня и утре пак сме там,че ще им направим коледно парти на децата,та ако искаш може за другото ходене да измислим нещо :wink:
15.12.06
21:46
Това е похвално! Нека съберем и ние средства или каквото можем и да зарадваме и други деца. Определено смятам, че хората се сещат за благотворителност само по Коледа или други празници. Това са деца на които всеки е обърнал гръб и имат нужда от помощ не само по празниците. За съжаление няма да можем да се организираме за толкова кратко време, но нека все пак и ние направим нещо макар и малко, но с желание. Разбирам, че не всички имат голями възможностти, но важно е желанието. Децата ще го отценят.
15.12.06
22:15
абе дарете един лев за децата .... :lol: :lol: ше им пълня гушата на шефовете не мтел!!!малко милиони имат .. ако дарят нещо за някой дом комар ги ухапал възползват се от положението на децата .... лайнари!!!! :evil: :evil:
16.12.06
21:50
Мисля, че е редно да прати всеки, който има възможност независимо колко точно отива за децата пак е нещо. Това е добра инициатива защото аз, а сигурно има и други като мен, ако не е с СМС няма да се занимавам да дарявам лично защото имам работа и съм зает, а така нищо не ти струва да пратиш един СМС.
18.12.06
14:19
[quote author=“InDaHEad”]Хах абе стига с тия смешни спекулации бе??Никой не знае кво става с тия пари ама секи да се изкаже...Само си намирате някви причини да не дадете 1 левче...ДЗВЕР само да ти кажа ти да си чувал за благотворителни организации?За какво ги изреждаш сички тези разходи,които се поемат от най-различни институции,включително БТВ...разбира се че операторите не работят без пари,но тези пари логично че не се взимат от даренията...баща ми е личен приятел със Слави и точно това са си говорели на скоро,колко пари са се събрали и какво ще се купи.Ако всички си мислеха като вас децата до сега да умрели от глад.Аре осъзнайте се малко...
Пич, Слави ми е идеала за некомерсиален дарител. По - беден благотворител от него аз не съм чувал.
И щом той казва, че нещата са благотворителни, аз нямам какво друго да направя освен да се смиря и да вярвам.
А щом и на чичо ти дядото го познавал, аз направо не намирам иконката с поклоните, за да ти я публикувам и да напиша над нея ОООООООООООООООООО
В знак на възхищение.
Майтапа настрана. Мисля, че е излишно да споря и с теб, и с баща ти.
Във всеки случай:
Никой гражданин няма достъп до данни за чужд телефонен номер, още по - малко със специален режим на регистрация. Още по - малко пък на всички оператори. Т.е. от тази гледна точка номерът е какво ще ти публикуват, а дали е вярно и откъде са го взели - ти просто не можеш да провериш. Най - големите хиени са в играта.
Твърдението ти, че:
За какво ги изреждаш сички тези разходи,които се поемат от най-различни институции,включително БТВ...разбира се че операторите не работят без пари,но тези пари логично че не се взимат от даренията...
Т.е. телевизията и незнам си кой поемат тези разходи:
2. Пари за организацията... Щото я тя яде хляб и дава заплати. И вероятно и за да се нагушкат някои хора
4. Пари за рекламната кампания. Щото тя не е без пари. Даже и сайтът дето гледате не е без пари.
+ операторската цена на СМС-ите - според теб самия.
Направо е смешно, приятелю. Кой клас имаш?
Извинявай за въпроса, но простата сметка на 20% данъци + 6000 лв за една минута телевизионна реклама и още бол други, + издръжката на чудовищна структура - ами всъщност по - просто е Славито или който и да е там сам да вземе парите в кеш и да ги занесе на дома!
За мен истината е проста. Комбиниран начин за извличане на необлагаема печалба + публични дивиденти. Не ми се свиди 1 лев за децата. Свиди ми се една стотинка за хора, на които нямам доверие.
ПП. Ами направете отделна тема и нека някой от екипа ако иска да се ангажира, да му се поеамт разходите по банковата сметка или каквото и да е там и да действаме
18.12.06
15:34
[quote author=“D3BEP”][quote author=“InDaHEad”]Хах абе стига с тия смешни спекулации бе??Никой не знае кво става с тия пари ама секи да се изкаже...Само си намирате някви причини да не дадете 1 левче...ДЗВЕР само да ти кажа ти да си чувал за благотворителни организации?За какво ги изреждаш сички тези разходи,които се поемат от най-различни институции,включително БТВ...разбира се че операторите не работят без пари,но тези пари логично че не се взимат от даренията...баща ми е личен приятел със Слави и точно това са си говорели на скоро,колко пари са се събрали и какво ще се купи.Ако всички си мислеха като вас децата до сега да умрели от глад.Аре осъзнайте се малко...
Пич, Слави ми е идеала за некомерсиален дарител. По - беден благотворител от него аз не съм чувал.
И щом той казва, че нещата са благотворителни, аз нямам какво друго да направя освен да се смиря и да вярвам.
А щом и на чичо ти дядото го познавал, аз направо не намирам иконката с поклоните, за да ти я публикувам и да напиша над нея ОООООООООООООООООО
В знак на възхищение.
Майтапа настрана. Мисля, че е излишно да споря и с теб, и с баща ти.
Във всеки случай:
Никой гражданин няма достъп до данни за чужд телефонен номер, още по - малко със специален режим на регистрация. Още по - малко пък на всички оператори. Т.е. от тази гледна точка номерът е какво ще ти публикуват, а дали е вярно и откъде са го взели - ти просто не можеш да провериш. Най - големите хиени са в играта.
Твърдението ти, че:
За какво ги изреждаш сички тези разходи,които се поемат от най-различни институции,включително БТВ...разбира се че операторите не работят без пари,но тези пари логично че не се взимат от даренията...
Т.е. телевизията и незнам си кой поемат тези разходи:
+ операторската цена на СМС-ите - според теб самия.
Направо е смешно, приятелю. Кой клас имаш?
Извинявай за въпроса, но простата сметка на 20% данъци + 6000 лв за една минута телевизионна реклама и още бол други, + издръжката на чудовищна структура - ами всъщност по - просто е Славито или който и да е там сам да вземе парите в кеш и да ги занесе на дома!
За мен истината е проста. Комбиниран начин за извличане на необлагаема печалба + публични дивиденти. Не ми се свиди 1 лев за децата. Свиди ми се една стотинка за хора, на които нямам доверие.
ПП. Ами направете отделна тема и нека някой от екипа ако иска да се ангажира, да му се поеамт разходите по банковата сметка или каквото и да е там и да действаме
Хмм нескопосаните майтапи няма да помогнат особено на болните деца :wink: Освен това не става дума за дядото на чичо ми,а за баща ми,но май и това не си разбрал.Не само че нямаш представа как стоят нещата,ами и като повечето комплексари в България почваш да плюеш без да имаш и бегла представа що за човек е този “некомерсиален дарител”.Той без да е споменавал нито веднъж в свое предаване всяка година дарява десетки хиляди левове,повече от колкото масата от българи изкарват за година...Но както и да е,щом ти си убеден в думите си,аз не мога да споря с теб.Казах ти каквото мисля...
Най-тъпото нещо е,че главните “дарители” в България са нормалните хора,които са със средна заплата,а тези,които са уж богатите много малко от тях даряват каквото и да е било,тъжен факт.. :?
19.12.06
16:27
@InDaHEad
Скъпи младежо, много се радвам за баща ти, неговите познати и техните балдъзи, но точно типът дарения, за които ми говориш, са ми доста по - добре познати, отколкото на теб! Дарения ли? Че и аз ги организирам. Десетки хиляди левове? Баси смешната сума! А ферарито, което дарява за кълчене, колко струва? Колко стотици хиляди? А колко вади БТВ? 10 000 лева са минута и половина реклама там! А в шоуто на Слави са и повече! За българската коледа БТВ излъчва реклама с часове, т.е. само тези пари да се даваха без задна мисъл, щяха да са стотици хиляди, дори милиони.
Предполагам си просто много млад :) Думичката PR вероятно не ти говори много.
А фактът, че ти, и дори и аз знаем за дарения на Слави показва, че не е чак такъв “таен благодетел”.
И в операторите съм бил.
19.12.06
16:31
Е добре се пак той не е Робин Худ :lol: ...не може да си раздаде половината пари на бедните все пак.Може да съм млад както казваш(18),но знам че това,което той прави пак е нещо,защото масата от хората които печелят добре не дават и стотинка...
20.12.06
13:44
[quote author=“InDaHEad”]Е добре се пак той не е Робин Худ :lol: ...не може да си раздаде половината пари на бедните все пак.Може да съм млад както казваш(18),но знам че това,което той прави пак е нещо,защото масата от хората които печелят добре не дават и стотинка...
Точно това ти казвам.
Много хора го правят. Нямаш идея колко много и не само за сираци, но и за творчески училища и състави, спортисти, болници...
Само че това е PR. Прави се не повече отколкото възвращаемост св очаква да получи за инвестираните пари.
Ако го правеше за повече от тях, може би бих го нарекъл “чиста благотворителност”.