13.12.06
09:40
Зравейте, ако може да ми направите фитнес програма ще съм ви мн благодарен. Отр месец и нещо посещавам фитнес, но тренирах главните мускули на всяка тренировка-бицепс, трицепс, гърди, рамо, гръб, бедра. Та вече са научих да правя опражненията и ми е нужна специална фитнес програма. На 13 години съм, 168 см висок и 62 кг :wink: . Също така ако може ми кажете какво освен преси да правя за корема.
(при мен фитнеса се отразява, като почнах не можех от лежанйка да дигам дебелия лост а след 15 дена го дигах без проблемно :D )
13.12.06
11:04
Така ето ти програма!
http://www.bb-team.org/training/000157.php
В нея има упражнения за корем, но можеш сам да си ги разгледаш. Успех!
13.12.06
20:37
Да мерси аз тези ги гледах, ама не знаех коя да си избяра. Мерси :wink:
13.12.06
21:00
аз бих те посаветвал да почнеш след 1-2 годинки.Сега още си по-малък и в момента растеж , а фитнеса ти спира растежа.А и сега не ти трябват много мускули.Но ти си решаваш :)
13.12.06
21:19
Айде пак почнаха глупостите, че фитнеса спирал растежа.... :roll: :roll: :roll:
13.12.06
21:39
ако сега започнеш да си потренирваш било то и навън(набирания,кофи...) ще положиш добра основа и като започнеш един ден да дигаш сериозно сички ше те питат кво зобиш :wink:
но ако държиш толкова да си в залата започни с машините-там няма как да объркаш движението и да се контузиш нещо
14.12.06
09:13
МИ де да знам, аз ся само да си напиша ще злизам навън да бягам на стадьона малко. Иначе машините да. Особено за крака ги правя, най-вече бедра. Иначе това, че тежестите спират растежа си е напълно вярно :wink: . Познавам един 15 гоидишен 1 60 висок и тренира постоянно.
14.12.06
10:11
Боже колко мъка има по тоя свят боже...
Брат ми тренира от 11 годишен и е 180 см. И на него ли му е спрян растежа?
Това са пълни глупости, растежа ти е генетично заложен. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
14.12.06
10:41
Това са пълни глупости, растежа ти е генетично заложен. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
И аз мисля така... Ако автора се съмнява просто да не ходи и това е :)
14.12.06
10:59
Абе хора как не ви омразна да ръсите глупости немога да разбера фитнеса спирал растежа кои ви го каза това всичко е генетика познавам поне 1000човека със стаж над 5 години и не са по 160см примерно.Тва е друг въпрос ако си го втълпявате че е така.
Аз тренирам от горе долу 10-11 годишен и съм 1.88 :lol: :lol:
Не разбрахте,ли че растежа не може да се спре натурално ?
14.12.06
22:13
Прав си аз обаче съм намерил вариант как да се спре растежа.Казваш на някои да вземе един чук и да те бие пи главата (тва в кръга на шегата разбира се)
15.12.06
08:25
Е добре, занчи ще тренирам :) . Ама мъртва тяга не бих правил скоро, защото това даже и да не ми се намали растежа гръбначния ми стълб... направо...
15.12.06
09:15
[quote author=“13_Godini_Fitnes_Boy”]Е добре, занчи ще тренирам :) . Ама мъртва тяга не бих правил скоро, защото това даже и да не ми се намали растежа гръбначния ми стълб... направо...
Е никои не те кара :D И не е нужно да се силиш с килограмите... Бъцай на свободни или с малко отгоре и ще ти се отрази много добре ;)
15.12.06
09:37
[quote author=“13_Godini_Fitnes_Boy”]Е добре, занчи ще тренирам :) . Ама мъртва тяга не бих правил скоро, защото това даже и да не ми се намали растежа гръбначния ми стълб... направо...
тва пък откаде го чу,не мога да разбера всеки ден има по една изцепка тук,хората по 30 години тренират и нищо им няма а при теб как ще стане така незнам.То малко като лафа на един мои стар съученик ” по добре да си счупя крака , отколкото да тренирам крака”.
Нищо няма да ти стане да си правиш тяга
15.12.06
11:47
[quote author=“bugatibugati”][quote author=“13_Godini_Fitnes_Boy”]Е добре, занчи ще тренирам :) . Ама мъртва тяга не бих правил скоро, защото това даже и да не ми се намали растежа гръбначния ми стълб... направо...
тва пък откаде го чу,не мога да разбера всеки ден има по една изцепка тук,хората по 30 години тренират и нищо им няма а при теб как ще стане така незнам.То малко като лафа на един мои стар съученик ” по добре да си счупя крака , отколкото да тренирам крака”.
Да, ама във вторник кат зех единия си дъмбел и сложих 10кг държа го в едната ръка и почвам онуй за корем дет са клатя наляво-нядясно кат патка туй 10 пъти и 2 дена ма боля кръста! Ако правя мъртва тяга, ще ма боли 1 месец :wink:
ПП: сега ще се наложи да напусна сайта, че ще тръам на мъчилище. Отивам на стадьона пътво да направя 2-3 обиколки
и от там на...
15.12.06
16:48
[quote author=“13_Godini_Fitnes_Boy”][quote author=“bugatibugati”][quote author=“13_Godini_Fitnes_Boy”]Е добре, занчи ще тренирам :) . Ама мъртва тяга не бих правил скоро, защото това даже и да не ми се намали растежа гръбначния ми стълб... направо...
Да, ама във вторник кат зех единия си дъмбел и сложих 10кг държа го в едната ръка и почвам онуй за корем дет са клатя наляво-нядясно кат патка туй 10 пъти и 2 дена ма боля кръста! Ако правя мъртва тяга, ще ма боли 1 месец :wink:
ПП: сега ще се наложи да напусна сайта, че ще тръам на мъчилище. Отивам на стадьона пътво да направя 2-3 обиколки
и от там на...
Значи зависа каква е болката хринична или като при треска,от какво се е получила тази болка и така вземи се някои крем.Ако не знаеш какъв пиши щи кажа
15.12.06
20:53
Аз ако някой ме беше карал на 13 да тренирам, и ако е човек който разбира щях да съм доволен. Но според мен на по малка възраст трябва да се тренира само със собствена тежест - набирания, лицеви опори, коремни преси, кофички ... трябва да се спортува, било то футбол, било то лека атлетика, било то волейбол..
15.12.06
21:43
Трябва да се спортува, но трябва и да се помпа :wink: . На мен фитнеса определено ми развива мускулите и то за сега с почти всички мускули дигам към 30% повече за 2 месеца тренинг!
bugatibugati не знам каква е болката, ма знам че ма боли гръбнака и такива упражнения с щанги от изправено положение близките 5-6 години нямам намерения да правя :wink:
Хахахаха :lol:
16.12.06
10:33
Фитнеса никога не може да спре разтежа. Или ще станеш висок или не. Всичко си е генетично заложени. Когато тялото тренира, то това помага за разтежа на мускулите => повишава се тестостерона и съответно тялото расте. Не мога да разбера, защо някой хора им прави удоволствието да говорят простотии и да плашат хората, които искат да започнат да тренират фитнес. Ето аз например. Започнах малко след 13 годишна възраст. Сега съм на 15. Когато започнах бях 171, сега съм 184. И какво ? Да не съм прекалено рано почнал ? Или ти е заложени висок или не..престанете да пишете глупости !
16.12.06
18:17
Ок. Ама от някои упражнения наистина ме заболява гърба и съм аут за поне 1 ден!
16.12.06
18:57
Еми значи не ги правиш както трябва да не ги правиш прегърбен виш техниката на изпълнение или попитай някой във фитнеса
17.12.06
11:40
Вчера пробвах предписаната ми фитнес програма. Ся имам мускулна треска на гърдите и корема, че доста са изсилих(иначе стоях към 1ч). На бицепса нямам, защото преди неколко дена у нас доста го тренирах. Та когато имам мускулна треска, Мускулната Маса се увеличаваше нали :?:
17.12.06
21:52
Не! Маса се прави на маса! :lol: :lol: :lol: