17.12.06
19:54
Ми вчера си купих щанга и утре ще ида за 20 кг. тежести.На 15 години съм и съм някаде 182 см/около 79 кг съм сега покрай многото ядене качих 5 кг:)...Тренирам баскетбол и сегашния ми отскок е около 45 см почтни пипам ринга на 3.05 см.Та исках да питам ако почна да правя Air Alert 3 + Тренировка с щанга ( клекове,напъди,скачания и подигания на пръсти ) +тежести за крака(ходя с тях на училище) и тренирам баскет дали ще се преуморя много,ако почивам само неделя....Значи вторник и четвъртък тренировка с щанга (може и 30 мин колело за загревка секи ден преди тежестите и програмата) кажете ми как да го измислиме така че да не остана инвалид за цял живот :) :twisted:
17.12.06
20:36
air alert сами по себе си са доста тежки (поне последните семици) така че недей да я утежняваш допълнително.аз съм я пробвал air alert когато играех баскет и яко дръпнах в отскока.
17.12.06
21:28
Еми пич не съм мутант просто гена ми е такъв(баща ми е 1.95) иначе на мойте години има доста по-високи от мене.В моя клас има момче 1.95 глей за къв мутант говориме :) Та за програмата не получих точен отговор :) иначе знам че е трудна но дали ще се преуморя ?
Аз мисля, че е прекалено. Ако целта ти е само отскок - ползвай специфичните програми за това. Не помня как се казваха, ама някъде имаше списък с може би 20ина.
Щанги - на 15 мисля, че ти е рано за тях. Освен това ако покачиш маса това няма да ти помогне на отскока. А експлозивни изпълнения товарят ставите, които на 15 не са укрепнали още.
Тежестите по краката също не са най-доброто нещо за ставите.
Моят съвет е само специфичната тренировка, без други чудесии в тая насока. Ако искаш се позанимай с някакви упражнения от типа на лицеви опори, кофички и набирания, де.
18.12.06
18:59
какво ще му помогнат кофичките лицевите опори и набиранията за отскока ? :shock: :shock: :shock: :shock:
- а за тренировката ти ...ами не че ще се преумориш ти ще капнеш няма да имаш изобщо сила ...пробвай с по леки упражнения
и питай баща ти за колко $ си продава краката :lol: :lol: :lol:
18.12.06
22:49
Еми аз от днеска почнах програмата за отскок само събота ще права клекове и напъди с щанга.Мерси за мненията :)
19.12.06
10:29
клековете ги отпиши няма да си увеличиш отскока с клекове ...
20.12.06
15:50
Аз клековете ги права за сила не за отскок , щото програмата на там става доста трудна и ми трябва сила на краката особено за един от видовете подскоци.
20.12.06
16:59
полуклекове в комбинация с 200-400 повдигания за прасец. един познат баскетболист тренираше така
21.12.06
00:07
хаха ше знаеш клековете не вдигат отскока :lol: :lol: особено от 2 крака.... та значи малък си още и не се натоварвай толкова е моето мнение .. ако си тренираш яко отскока ще ти се вдига постоянно, тези програми са вече за укрепнали огранизми ... аз правих такива програми като бях колкото теб и единстреното нещо което ми докараха са болки в колената(ужасни - не играх 4 месеца), дискова херния имам (на 17 съм) :cry: .. така че ти си решаваш .... моето мнение е да даваш всичко от себе си на тренировка и след тренировка да скачаш на въженце 10-15 минутки и след това стречинг(разтягане) .. ще се изненадаш от резултата ..... :wink: засега се учи да вкарваш и да дриблираш .. айде успех
22.12.06
20:24
Ми колената ме боляха страшно миналата година (от разтежа),но ми мина......Сега ако усетя най-малка болка или дискомфорт в колената и кръста СПИРАМ!!! така че ми пожелайте успех днес завърших 1 седмица от програмата за отскок......
22.12.06
20:41
сподели как се чувстваш на последните седмици :D 1000та подскока... :twisted:
22.12.06
21:24
Ми ако трябва да се надъхам бих казал че краката ще са ми подготвени през тия 4 месеца :)и 15 седмица ще е адски трудна...Ще пиша всяка седмица как се чуствам за да имат представа хората на 15-16(в края на програмата :) ) години 1.80см 77кг :)
Не пускай поредни постове !!!!! Не пиши с големи букви !!!!
ASTOR
Аз я правих и вначалото ми беше адски трудно, но после като че ли се свиква :wink:
29.07.11
17:58
в момента правя air atack3 и имам въпрос. на последната 15 седмица последното упражнение( scuat hops) , което се прави само в сряда трябва ли да се прави, защото през 15та седмица дните за тренировка са понеделник, вторник, четвъртък и петък. благодаря предварително :)