28.12.06
20:37
Така значи пресен пример е от вчера... или от днеска ддз. Ходих си на фитнес направих си упражненията екстра и тази сутрин ставам и имам мускулна треска само на гърдите и корема, а на бицепса не :? . По-странното за мен е, че последното упражнение за бицепс едвам едвам успях да го направя демек съм го изморил, но нямам мускулна треска, като при останалите мускулни групи? На какво се дължи това?
И при мен е така ,аз имам мускулна треска на бицепса след набиране с широк хват :roll:
28.12.06
21:36
Малка мускулна група е. Аз си го обяснявам така. И при мен е така.
Здравейте,
Аз не съм специалист но поне до колкото на мен ми е известно мускулната треска може да се разгледа по няколко различни начина
1. При интензивни тренировки мускулите се нуждаят от повече енергия, съответно необходимост от повече кислород, но при недостиг на кислород (поради интензивността) мускулите започват да произвеждат АТФ в анаеробен режим, което от своя страна стимулира образуването на млечна киселина. Именно на нея се дължи болката известна като мускулна треска.
2. При тренировка с по-големи тежести и пренатоварване на мускулните влакна се получават микро-разкъсвания на мускулните влакна, което води до болки - мускулна треска.
3. При удебеляване на мускулните влакна понякога се притискат нервни укончания, което отново води до познатата ни болка.
Липсата на мусколна треска обаче не означава автоматично, че мускулите не нарастват на обем и сила.
Бицепса участва при доста от упражненията за по-големите мускулни групи и е напълно нормално да се измори при упражненията за по-големите мускулни групи (поради тази причина се тренира след тях, иначе не би могъл да ги натовариш тях). Ако не си му дал време да се възстанови е разбираемо защо ти е било трудно да направиш последното упражнение за бицепс. На база казаното до тук:
1. Интензитетът на тренировката за бицепс едва ли е бил прекалено висок
2. След като мускула е вече изморен едва ли би могъл да правиш упрежнения с тежест която може да доводе до микро-разкъсвания
3. Да при разтеж е възмовно притискането на нервни укончания но не е задълвително
Следвайки тази логика мисля, че това, че нямаш мускулна треска на бицепса в известна степен е разбираемо.
Успех с тренировките
29.12.06
08:41
Тренирам от 3 месеца (не че е много), но досега никога не съм имала мускулна треска на бицепса. На всички други мускулни групи съм имала, но там не... :?