05.01.07
00:47
Висок съм 185см а тежа 110кг ...трябва ми тренировъчна програма с която лека полека да отслабна(искам да стана 80кг) много моля тук занимавъщите се с фитнес от много време и разбиращи хора от това да ми помогнат,защото просто не мога да живея така .
Предварително Благодаря!
:cry:
05.01.07
01:05
Вероятно си искал да напишеш “кг”, не “км”. Огледа ли останалите теми и материали в изданието поне за основните стратегии при отслабването?
1во 80кг на 185см за мен са малко ( мн искаш да отслабнеш е ? или не смяташ да праиш мусколи или поне големи :P )
аз сум 187см и си мечтая за 90кг сега сум 85 :P
Така ся за тебе ... бягаи на патечката направи си хранителен режим , няква диета ..., в Раздела Хранителен режим за стопяване на мазнини има сичко кавото ти потрябва :) успех
05.01.07
19:34
ми яж по на често и в малки количества а за тренировка ти придлагам да ходиш да играеш футбол (ако не си тварде зиморничев) прави коремни преси и поне 3 пати седмично силови тренировки успех
06.01.07
19:51
[quote author=“xelfer”]1во 80кг на 185см за мен са малко ( мн искаш да отслабнеш е ? или не смяташ да праиш мусколи или поне големи :P )
аз сум 187см и си мечтая за 90кг сега сум 85 :P
Така ся за тебе ... бягаи на патечката направи си хранителен режим , няква диета ..., в Раздела Хранителен режим за стопяване на мазнини има сичко кавото ти потрябва :) успех
МММммм, дамм. До тука всичко правилно , а сега да говорим по конкретно.
Значи брато почваш яко кардио 20 мин преди тренировка и 30 след. По 3-4 сериии от 10-12 повторения с не големи тежести. Коремни преси през ден. НВД нема какво да се занимаваш да правиш защото е нужно твърде много воля и занимавки в калкулации и тем подобни глупости.Според мен е твърде професионално и не се заслужава занимавката. Както каза колегата храниш по-често,по-по малко. Гледаш основно отношението на протеините към въглехидратите към мазнините да 50:30:20. Ако имаш други въпроси питай , ако искаш и на личен.
11.01.07
11:35
не съм почнал да ходя на фитнес но през ден ходя да бягам по 15 мин,храня се на през 4 часа и по малко,сметнах си калориите нужни ми на ден по тази формула :РП = 66 + (13.7 X кг) + (5 X височина в см) - (6.8 X години), 1. Заседнал начин на живот с малко движение = РП X 1.2
2. Лека физическа активност (леки упражнения или спорт 1-3 дни в седмицата) = РП X 1.375
3. Ако се движите със средна натовареност (не много тежка физическа дейност/спорт 3-5 дни е седмицата)= РП X 1.55
4. Тежка физическа дейност (усилени тренировки/физическа работа 6-7 дни в седмицата) = РП X 1.725
5. Изключително активни мъже (много тежки физически упражнения, спорт и физическа работа, 2-разови тренировки и т.н.)= РП X 1.9
оказа се че за заседнал живот с моите параметри ми трябват 3205.6ккал(ако на ден приемам по малко ще отслабна нали?)
Сега тука идва трудната част как по дяволите да смятам калорийте си на ден за да не надвиша 2900 примерно ?
Намери една таблица с хран стойности и почнах да смятам ама ми се струва че аз досега все по малко съм хапвал пък се си стоя на едни килограми ? какво да правя?
[quote author=“stelko”]
Намери една таблица с хран стойности и почнах да смятам ама ми се струва че аз досега все по малко съм хапвал пък се си стоя на едни килограми ? какво да правя?
Сметни си по тази таблица няколко дни подред колко калории ядеш. Така ще намериш колко реално изразходваш, за да си пъдържаш теглото. После ги намали с 10 до 20%, за да почнеш да отслабваш. Намаляването трябва да стане за сметка на въглехидратите.